İŞLEMCİ HAKKINDA SAÇMALIK (VATANBİLGİSAYAR)

rhankaramazov

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhaba arkadaşlar uzun süre araştırmalarım sonucunda şöyle bir sistem almak istiyorum diye vatana gittim.

ve vatanda ki çalışanın söylediği şey bu işlemcinin bios güncellemesi oldugundan dolayı şuanda bu sistemi alırsam görüntü alamayacağımı söyledi bende neden hatali ürün sattıklarını sordum tüm işlemcileri toplattırmaya başlamışlar amd merkezine gidip hepsine bios güncellemesi atıp tekrardan satışa sunacaklarını söylediler ve bu işlemci yerine i5 takarsam sorunun ortadan kalkacağını söylediler sizce böyle bir şey mantıklı mı acaba 10 gün içerisinde bu sistemi almayı düşünüyorum çünki

bütçe : max 16k sadece kasa

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hangi i5 ? İ5 12400f ise mantıklı.

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
fiyat değişmiyorsa bence 11400f daha mantıklı
5500 her türlü daha mantıklı. Arada performans olarak pek fark yok ayrıca 5500 ü 5600/5600x olarakda güncelleyebilir , ama 11400f de öyle bir ihtimal yok.

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Herkes sürekli upgrade yapmıyor, aldığı kasayı yıllarca kullanan var. Zaten upgrade yapsa ddr5 sisteme geçilir muhtemelen. Bunu 5600 yap anakartı 550 yap derken saçma olur. Intel ile pcie4 derdi kalmıyor. 4-5 sene kullanır sonra illa yükseltecekse direk ddr5 e geçer.

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Merhaba arkadaşlar uzun süre araştırmalarım sonucunda şöyle bir sistem almak istiyorum diye vatana gittim.

ve vatanda ki çalışanın söylediği şey bu işlemcinin bios güncellemesi oldugundan dolayı şuanda bu sistemi alırsam görüntü alamayacağımı söyledi bende neden hatali ürün sattıklarını sordum tüm işlemcileri toplattırmaya başlamışlar amd merkezine gidip hepsine bios güncellemesi atıp tekrardan satışa sunacaklarını söylediler ve bu işlemci yerine i5 takarsam sorunun ortadan kalkacağını söylediler sizce böyle bir şey mantıklı mı acaba 10 gün içerisinde bu sistemi almayı düşünüyorum çünki

bütçe : max 16k sadece kasa
Amd'den güncellemeler için işlemci isteyip kendimiz güncelleyemedik demiyorlarda bahane üretiyorlar işe bak :D .
Çevrende 3. nesil Ryzene sahip arkadaşın varsa onun işlemcisiyle güncellemeyi yapıp R5 5500' ü kendin takabilirsin.
Seçenek 1 : Çok bilgili değilsen uğraşmak istemiyorsan Anakartı yeni nesile geçirerek bu sorunu çözebilirsin. Fiyatı artar sadece.
Seçenek 2 : İ5 11400f' i de seçebilirsin.
Bütçene göre 2 seçenek arasında birine yönelebilirsiniz.

KS

rhankaramazov

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
KS

rhankaramazov

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Amd'den güncellemeler için işlemci isteyip kendimiz güncelleyemedik demiyorlarda bahane üretiyorlar işe bak :D .
Çevrende 3. nesil Ryzene sahip arkadaşın varsa onun işlemcisiyle güncellemeyi yapıp R5 5500' ü kendin takabilirsin.
Seçenek 1 : Çok bilgili değilsen uğraşmak istemiyorsan Anakartı yeni nesile geçirerek bu sorunu çözebilirsin. Fiyatı artar sadece.
Seçenek 2 : İ5 11400f' i de seçebilirsin.
Bütçene göre 2 seçenek arasında birine yönelebilirsiniz.
anakart yükseltsem sorun ortadan kalkar mı

KS

rhankaramazov

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Sistemi ellemeden uzun süre kullanmak istiyorsanız minimum r5 5600 ve b550 anakartlı alın daha altına para vermeyin.
17.730 tl ye çıkıyor o zaman sistem şuan sadece anakart yükseltsem bu sistem ne kadar bir sürelik gözüküyor size?

KS

rhankaramazov

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
İlla bunu alın demiyorum, güzel fırsatlar çıkıyor arada. Aceleniz yoksa takipte kalın.
hocam 1 hafta içerisinde sistem alacağım bunu sormaya gittiğimde bana bios güncelleme cart curt bir şeyler anlatıyor adam hatalı ürün satıyorlar bir nevi

IronMusk

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,874
Hocam amd ekran kartı sistem isterseniz yaklaşık 15k ya 6700 sistem var. Pc hocasının hero sistemi.

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
hocam 1 hafta içerisinde sistem alacağım bunu sormaya gittiğimde bana bios güncelleme cart curt bir şeyler anlatıyor adam hatalı ürün satıyorlar bir nevi
Montajlı alırsanız kurulumu yaparlar diye düşünüyorum ama Vatan bu belli olmaz tabi. Canı intel satmak istemiş olabilir o arkadaşın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri