İşlemci Için Fan Önerisi

thedeve

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Herkese selamlar aşağıya oyun oynarken bilgisayarın cpu ve gpu sıcaklıklarını bırakıyorum. 80 üstü derecelere çıkıyor işlemci, antalyada yaşıyorum yaz ayları geldiğinde daha da yanacak işlemci şimdiden kule tipi veya sıvı soğutu almayı düşünüyorum. Bu sıcaklık değerlerine göre önereceğiniz soğutucuları bekliyorum.

Kasa: RAMPAGE TRAPPER MidT ATX GAMING

Anakart: Asus Prime B660M-K D4

İşlemci: Intel Core i5 12400F

Ekran Kartı: Nvidia GTX 1070
1740305943651.png

1740305934783.png

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
Antalya sıcaklarını iyi bilirim. Sıvı soğutma almışken 360 MM Arctic gibi birşey almanız lazım 4-5K Fiyatları. Kule tipi hava soğutma daha mantıklı olur arada bir fanlarının temizliğini yaparsınız macun yenilersiniz, bakımı daha kolay olur sıvı soğutma da bunları yapamassınız.

KS

thedeve

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
bu 2 ürün arasında kaldım ancak farkları nedir anlamadım bakır boru mu sadece. hava soğutma almayı düşünüyorum sıvı soğutma biraz abartı kaçar gibime geldi.

1500-2000tl seviyelerine çıkmışken bunun yerine uygun bi sıvı soğutucuda alabilirim üstüne biraz koyarak. ortalama bir 240mm sıvı soğutucu ile hava soğutuculardan daha işlevsel mi olacaktır acaba ?

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
178
Antalya sıcaklarını iyi bilirim. Sıvı soğutma almışken 360 MM Arctic gibi birşey almanız lazım 4-5K Fiyatları. Kule tipi hava soğutma daha mantıklı olur arada bir fanlarının temizliğini yaparsınız macun yenilersiniz, bakımı daha kolay olur sıvı soğutma da bunları yapamassınız.

12400f işlemci için sıvı soğutma biraz fazla kaçar . Arkadaşın önerdiği hava soğutma fazlasıyla işinizi görür.

bu 2 ürün arasında kaldım ancak farkları nedir anlamadım bakır boru mu sadece. hava soğutma almayı düşünüyorum sıvı soğutma biraz abartı kaçar gibime geldi.

1500-2000tl seviyelerine çıkmışken bunun yerine uygun bi sıvı soğutucuda alabilirim üstüne biraz koyarak. ortalama bir 240mm sıvı soğutucu ile hava soğutuculardan daha işlevsel mi olacaktır acaba ?
200-300 tl gibi cüzi bir fark ile 240mm sıvı soğutma alabiliyorsanız neden olmasın.

KS

thedeve

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
12400f işlemci için sıvı soğutma biraz fazla kaçar . Arkadaşın önerdiği hava soğutma fazlasıyla işinizi görür.

200-300 tl gibi cüzi bir fark ile 240mm sıvı soğutma alabiliyorsanız neden olmasın.

bu ürünü buldum uygun fiyatlı olarak ancak iyi midir bilmiyorum. amacım hangisi daha iyi soğutacaksa onu almak açıkcası 300-500tl çok önemli değil. eğer sıvı soğutma her şartta hava soğutmadan daha iyiyse onu alabilirim

Woqqies

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
178
İşlemciniz modeliniz ile soğutucunun performans videolarına bakmanızı öneririm. İllaki +- 2-5 derece oynar. Oda sıcaklığı nem düzeyi bölgenin sıcaklık durumu vs. etkenlerden dolayı sıcaklık derecelerinde oynamalar olur. Soğutucu modelleri ile işlemci sıcaklıklarını bir YouTube gibi yerlerden bir videoları izleyin derim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri