Öneri İşlemci Önerisi

Cübbeli Naruto Hoca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar işlemcim ryzen 7 7500f kullanıyorum ama yayın açatığımda yada twich ve tiktok aynı anda açıcam ama işlemci yetersiz kalıyor. Ryzen 7 7700 veya onun ''x'' modelini kullanmayı planlıyorum. Sizce önerir misiniz? Gene AM5 kullanmayı planlıyorum.

kingdaina

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Yayını x264 (İşlemci) üzerinden mi veriyorsun yoksa NVENC/AV1 (Ekran Kartı) üzerinden mi?

• Eğer NVIDIA RTX 3000/4000 serisi (veya güçlü bir AMD) ekran kartın varsa, OBS ayarlarından kodlayıcıyı (Encoder) NVIDIA NVENC H.264 (veya New) olarak değiştirirsen, yük işlemciden kalkar ve 7500F ile bile rahatça yayın yapabilirsin.
  • Ancak işlemciye yüklenen oyunlar (Valorant, CS2, Warzone) oynuyorsan ve aynı anda işlemciden yayın veriyorsan, 7500F yetersiz kalır.

7700 ve 7700X arasında yayın için çok bir fark yok. 7700 daha az güç tüketiyor.

KS

Cübbeli Naruto Hoca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yayını x264 (İşlemci) üzerinden mi veriyorsun yoksa NVENC/AV1 (Ekran Kartı) üzerinden mi?

• Eğer NVIDIA RTX 3000/4000 serisi (veya güçlü bir AMD) ekran kartın varsa, OBS ayarlarından kodlayıcıyı (Encoder) NVIDIA NVENC H.264 (veya New) olarak değiştirirsen, yük işlemciden kalkar ve 7500F ile bile rahatça yayın yapabilirsin.
  • Ancak işlemciye yüklenen oyunlar (Valorant, CS2, Warzone) oynuyorsan ve aynı anda işlemciden yayın veriyorsan, 7500F yetersiz kalır.

7700 ve 7700X arasında yayın için çok bir fark yok. 7700 daha az güç tüketiyor.
h264 den yapıyorum

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
İşlemci değiştirmek yerine Sata SSD yerine Nvme SSD’ye geçebilirsin. İlla işlemci değişeceksen 9700X al.

Satriani

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
73
9700X al geç, şu X3D fanatiklerini anlamak mümkün değil.
Herkes dünya çapında e-sporcu sanki, illaki rekabetçi oynayıp 10FPS fazla alsın...

temmuzhd

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
39
m2 var zaten benim sistemi boş verin :D
Biraz kaliteli bir SSD kullanmak işlemciden sandığın sorunlarını çözebilir. 7500F bahsettiğiniz sorunları yaratacak kadar kötü bir işlemci değil. DRAM'siz dandik SSD kullanıp fazla ısınma yük altına binince performans sorunları yaşatması olağan özellikle drop. Allah bilir Windows da WD'de kuruludur :)

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
5600x ile yayın veriyorum sorunsuz 7500f nasıl yetersiz kalıyor ? Ekran kartı ile yayın verseniz ? 3080 e sahipsiniz diye görüyorum. Ve sorunun işlemcide oldugunu nereden düşündünüz

KS

Cübbeli Naruto Hoca

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Biraz kaliteli bir SSD kullanmak işlemciden sandığın sorunlarını çözebilir. 7500F bahsettiğiniz sorunları yaratacak kadar kötü bir işlemci değil. DRAM'siz dandik SSD kullanıp fazla ısınma yük altına binince performans sorunları yaşatması olağan özellikle drop. Allah bilir Windows da WD'de kuruludur :)
Güzel tespit ama bütçem o kadar çıktı alırkene zamanında ve şimdi ssd ve ram piyasasının durumu malum :D

5600x ile yayın veriyorum sorunsuz 7500f nasıl yetersiz kalıyor ? Ekran kartı ile yayın verseniz ? 3080 e sahipsiniz diye görüyorum. Ve sorunun işlemcide oldugunu nereden düşündünüz
Hocam yayın yaparken h265 kullanıyorum ama ben hem tiktok ve hemde eş zamanlı olarak twichden açmak istiyorum buda performans sorunu yaratıyor bende. Zaten internetimin upload hızı 15 mbps olduğu için oyunlarda ping çıkıyor ve sadece tiktoktan yapıyorum. Bölgemde fiber altyapı çalışması var en geç 1 aya bitecek. Fiber bağlatınca 1 gbps internete geçicem. Sorun oyun performansında :/

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri