Işlemci Seçimi

cansuusii

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
merhabalar küçük bir soru sorcam. bilgisayar toplayacaktım ama i7 13.nesil işlemcilerin fiyatı çok aşırı arttığı için düşürmek zorundayım. i7 12.nesil işlemci ile arasında 2k civarı bir fiyat farkı var 12.nesil almayı düşünüyorum, çok performans farkı olur mu ? ya da i5 13.nesilin fiyatı daha da uygun bunu tercih etsem sistemi besleme vs açıdan problem yaşar mıyım?( render vs gibi programlar kullanacağım için çekirdek sayısı vs de önemli, oyun için kurmuyorum.)

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Tam sistem parçalarınız ve düşündüğünüz işlemcilerin modelini belirtirseniz daha mantıklı yorum yapabiliriz.

KS

cansuusii

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Tam sistem parçalarınız ve düşündüğünüz işlemcilerin modelini belirtirseniz daha mantıklı yorum yapabiliriz.
3070ti ddr5 bir sistem toplayacağım, işemciye göre anakart seçimi yapıcam ama muhtemelen asus z690 olur ikisine de uyumlu sanırım

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
3070ti ddr5 bir sistem toplayacağım, işemciye göre anakart seçimi yapıcam ama muhtemelen asus z690 olur ikisine de uyumlu sanırım
Hem 12. hem 13.nesil işlemcileri destekliyor ama DDR5 sistem kuracaksanız anakartın DDR5 olmasına dikkat edin. Render için 13.nesil işlemcileri gerçekten güçlü soğutucularda gerekir. 12700KF Tarzı bir işlemci bütçenize uygunsa bakılabilir.

KS

cansuusii

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
9
Hem 12. hem 13.nesil işlemcileri destekliyor ama DDR5 sistem kuracaksanız anakartın DDR5 olmasına dikkat edin. Render için 13.nesil işlemcileri gerçekten güçlü soğutucularda gerekir. 12700KF Tarzı bir işlemci bütçenize uygunsa bakılabilir.
soğutucu olarak corsair dual h100 240mm düşünmüştüm bütçem çok kalmadığı için bunu uygun gördüm. o zaman söylediğiniz işlemciyi alacağım teşekkür ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri