İşlemci Soğutucusu Fanı Değiştirme

zimbirti

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kule tipi bir soğutucum var, soğutucuma yeni fan almayı planlıyorum. 12 cm fan destekliyor. 12 cm ölçülerinde bir kasa fanı alsam yine aynı performansı alır mıyım? Ekstra olarak 2 fan takmak için aparatı da mevcut 2 fan takmak gözle görülür bir performans farkı oluşturur mu yoksa sadece gürültü mü yapar?

Mevcuttaki fanı CM The Silencio FP120
Almayı planladığım fan Arctic P12 PWM ( 2 tane takınca performans farkı çok olursa 2 tane alabilirim.)
Fan önerilerine açığım

Sahuraka

Moderatör
Moderatör
Tepki
4,954
Kule tipi bir soğutucum var, soğutucuma yeni fan almayı planlıyorum. 12 cm fan destekliyor. 12 cm ölçülerinde bir kasa fanı alsam yine aynı performansı alır mıyım? Ekstra olarak 2 fan takmak için aparatı da mevcut 2 fan takmak gözle görülür bir performans farkı oluşturur mu yoksa sadece gürültü mü yapar?

Almayı planladığım fan Arctic P12 PWM ( 2 tane takınca performans farkı çok olursa 2 tane alabilirim.)
Fan önerilerine açığım
Gorulur

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635

Fan önerilerine açığım
Arctic P serisi havayı tek bir noktaya basınçlı üfleyen bir seri olduğundan kule tipi soğutucular için oldukça uygundur. Bütçe çıkarsa P120 öneririm, P12 de olur. Kule tipi soğutucunuzun modeli nedir?

KS

zimbirti

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arctic P serisi havayı tek bir noktaya basınçlı üfleyen bir seri olduğundan kule tipi soğutucular için oldukça uygundur. Bütçe çıkarsa P120 öneririm, P12 de olur. Kule tipi soğutucunuzun modeli nedir?
CM Hyper 212 Black Edition

KS

zimbirti

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İkinci fan için de fanı tutturma telleri elinizde mevcutsa iki fan yapabilirsiniz.
Teller mevcut. p12 ile p120 arasında 2 adet alınca 250-300 TL gibi bir fark oluyor. Buna değer mi, değer diyorsanız 250 -300 TL önemli değil.

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Teller mevcut. p12 ile p120 arasında 2 adet alınca 250-300 TL gibi bir fark oluyor. Buna değer mi, değer diyorsanız 250 -300 TL önemli değil.
P12'nin üfleme değeri 56cfm iken P120'nin 67cfm. P120 önermemin sebebi kendim de kullanmakta olduğum Arctic 34 Duo'nun P120 fanlara sahip olması. 8 boru ile sizde 34 Duo'ya yakın bir performans alırsınız. Ama bana sorucak olursanız 300tl'ye değmez, ben P12 alırdım. Size kalmış artık gerisi.

KS

zimbirti

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
P12'nin üfleme değeri 56cfm iken P120'nin 67cfm. P120 önermemin sebebi kendim de kullanmakta olduğum Arctic 34 Duo'nun P120 fanlara sahip olması. 8 boru ile sizde 34 Duo'ya yakın bir performans alırsınız. Ama bana sorucak olursanız 300tl'ye değmez, ben P12 alırdım. Size kalmış artık gerisi.
Peki P120lerin ses seviyeleri nasıl rahatsız edici bir ses seviyesi var mı ?

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Peki P120lerin ses seviyeleri nasıl rahatsız edici bir ses seviyesi var mı ?
Hiçbir zaman tam hız çalıştıklarını görmedim. R5 5600 işlemci ile oyunda vs 55 derecenin üstüne pek çıkmıyor. Herhangi bir fan kontrol uygulaması kullanmıyorum, biostan ayarlı fanlarım. Biostan baktığımda ise boşta 900-1000rpm civarı çalışıyor. 55 derece ise 1400 rpmlere denk geliyor. Manuel hızı fullersem uçak motoru gibi sesi var ama dediğim gibi hiç o hızlara yaklaşmıyor bile normalde. Ben rahatsız edici bir ses duymuyorum yani, daha çok hatır hatır HDD'nin sesi hepsini bastırıyor iyice kafamı ütülemeye başladı bu aralar söküp atacağım :)

Aklıma şimdi geldi, daha önce de bir arkadaş ile bu fan mevzusunu konuşmuştuk uzunca, benim attığım fan sesleri var konuda. Tabi tek eksiği harddiskin sesini hesaba katmamam, onu sonradan fark etmiştim. Normal de çok daha sessiz. Bu arada söylemeyi unuttuğum, Arctic P120'nin silikon ayakları mevcut titreşim sesini önlemek için P12'ye kıyasla.
Fanların değerleri farklı olduğu için sıkıntı oluşturmaz mı
Anakartınızda çift cpu fan portu varsa 2 farklı fan sorun olmaz.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri