İşlemci

akira

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar bende biostar b450MH var işlemci olarak rayzen 3 1200 kullanıyodum haliyle bu düşük indirimdeyken AMD Ryzen 5 5600GT 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK aldım taktım monitor e görüntü gelmedi bir yeri aradım uyumlu olmaya bilir eskisini tak dedi eskiyi taktım görüntü geldi bu yeni aldığım uyumlu değilmi bilen biri yardım etsin lütfen

yunusx36

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
3,258
Arkadaşlar bende biostar b450MH var işlemci olarak rayzen 3 1200 kullanıyodum haliyle bu düşük indirimdeyken AMD Ryzen 5 5600GT 3.5GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm MPK aldım taktım monitor e görüntü gelmedi bir yeri aradım uyumlu olmaya bilir eskisini tak dedi eskiyi taktım görüntü geldi bu yeni aldığım uyumlu değilmi bilen biri yardım etsin lütfen
Bios güncel değilse güncelle tekrar dene.

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Biostarın kendi sitesinden Anakart modelinize baktım modeli yanlış değil ise 5600GT İşlemci serisini destekliyor. Sök tak yaparken yanlış bir işlem yapmadıysanız @yunusx36 hocamızın dediği gibi Bios güncelleyip deneyin. Bios güncellemeden sonra Dram hatası alırsanız Ram iki tane ise önce Tek bir tane Ram ile açmayı deneyin.

Ekli dosyalar

• biostar anakart.png
    biostar anakart.png
    267.6 KB · Görüntüleme: 8
  • cpu support.png
    cpu support.png
    57.2 KB · Görüntüleme: 8
KS

akira

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Saolun denicrm yarın

KS

akira

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Biostarın kendi sitesinden Anakart modelinize baktım modeli yanlış değil ise 5600GT İşlemci serisini destekliyor. Sök tak yaparken yanlış bir işlem yapmadıysanız @yunusx36 hocamızın dediği gibi Bios güncelleyip deneyin. Bios güncellemeden sonra Dram hatası alırsanız Ram iki tane ise önce Tek bir tane Ram ile açmayı deneyin.
Kanka şimdi farkettim fotorafa bu benimki değil benimk 6.0 soketleri sarı bu 6.4

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Böyle değildi sinyal yok diyo sonra güç tasarrufu diyo ekran kararıyo ama eski işlemciyi taktıktan sonra bilgisayar açılırken bu çıkmaya başladı sorun olurmu
Yok bu sorun değil bu Bilgisayarda bitlocker kullanınca oluyor yani bilgisayarı açarken oturum açmak için parola varsa o yüzden oluyor TPM ile ilgili bir durum.

KS

akira

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yok bu sorun değil bu Bilgisayarda bitlocker kullanınca oluyor yani bilgisayarı açarken oturum açmak için parola varsa o yüzden oluyor TPM ile ilgili bir durum.
Peki işlemciyi takınca deden görüntü gelmiyordur bi fikrin varmı

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Peki işlemciyi takınca deden görüntü gelmiyordur bi fikrin varmı
Eski işlemciyi kullanıyorken bilgisayarı açmak için parola kullanıyorsan, işlemciyi değiştirdiğin zaman bu parola ayarları biostan bozuluyor ve bilgisayar kendini korumaya alıyor o american trends hatası veriyor sonra biosa girip bu hata düzeltiliyor. Yeni işlemcide arıza yoksa anakart gerçekten destekliyorsa sorun yazılımsal olarak çözülür.

KS

akira

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Eski işlemciyi kullanıyorken bilgisayarı açmak için parola kullanıyorsan, işlemciyi değiştirdiğin zaman bu parola ayarları biostan bozuluyor ve bilgisayar kendini korumaya alıyor o american trends hatası veriyor sonra biosa girip bu hata düzeltiliyor. Yeni işlemcide arıza yoksa anakart gerçekten destekliyorsa sorun yazılımsal olarak çözülür.
Ben pc yi aldığım zamanlarda mavi ekran vermişti bilgisayarcı işlemcin 2 nesil eski olduğundan dar boğaz yapıyo dedi bi yazılım yaptı bidaha vermedi onun etkisi olabilirmi

narcotic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
248
Ben pc yi aldığım zamanlarda mavi ekran vermişti bilgisayarcı işlemcin 2 nesil eski olduğundan dar boğaz yapıyo dedi bi yazılım yaptı bidaha vermedi onun etkisi olabilirmi
Onun etkisi olabilir bunu şu şekilde deneme yöntemi ile anlayabilirsin bilgilerini dosyalarını yedekledikten sonra Bilgisayara temiz format atıcaksın sonra Bios pilini sök tak yapıp yeni işlemciyi takıcaksın yine açılmaz ise son kararı bilgisayar tamircisi vericek bu işlemci bu bilgisayara olur olmaz diyerek. Başka yöntemi varmı bilmiyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri