Işlemcim %30-40 Aralıgında Çalışırken 100 Dereceyi Görüyor Sizce Neden

boztalha

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
i7 13650hx işlemcim cs de garip bir şekilde 100 derecede kalıyor oyundan çıkıncada bir anda 70lere düşüyor dell g16 pc bir fikri olan varsa yardımcı olabilirmi temizliğini yeni yaptım ama termal mağcun değişimi olmadı pc alalı 8 ay oldu

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
laptop soğutucu alman lazım mutlaka.
onun harici laptop'u koyduğun yer kumaş filan olmasın zaten sıcağı havayı tutar. 8 ayda termal macun bozulmaz ama sürekli bu değerlerde kullanıyorsan fazla ısınmaktan yapısı bozulmuş olabilir.
genel olarak laptoplar daha fazla ısınıyor. tavsiyem ayarları kıs cs de ayarlarda oyna. monitör ekranın kaç hz ise ayarlardan fps'i sabitle. gereksiz alamayacağın fps lere çok çıkmaya uğraşmasın

KS

boztalha

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
laptop soğutucu alman lazım mutlaka.
onun harici laptop'u koyduğun yer kumaş filan olmasın zaten sıcağı havayı tutar. 8 ayda termal macun bozulmaz ama sürekli bu değerlerde kullanıyorsan fazla ısınmaktan yapısı bozulmuş olabilir.
genel olarak laptoplar daha fazla ısınıyor. tavsiyem ayarları kıs cs de ayarlarda oyna. monitör ekranın kaç hz ise ayarlardan fps'i sabitle. gereksiz alamayacağın fps lere çok çıkmaya uğraşmasın
anladım ayarlarımı en düşüğede çeksem garip ama yine 100 dereceleri gösteriyor donanımsal bir problem olabilirmi sadece cs de var bu sorun leptop sogutum var ama bir işede yaramıyor

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81
bir kaç laptop kullandım, 2010 yılından beri sırayla monster ( modelini hatırlamıyorum )- lenovo y50- hp ( serisini hatırlamıyorum )- hp pavillion i7 - 3050 ti ( hala kullanıyorum ) ısınmayan laptop'a denk gelemedim ben daha.

hatta monster'ı o zaman far cry ya da diablo 2 oynuyordum genelde. bi süre sonra ekran gitti simsiyah kaldı. ekran kartı chipseti yanmış dedi servis. fazla ısınmaktan dediler doğru yanlış bilemiyorum :)

KS

boztalha

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
bir kaç laptop kullandım, 2010 yılından beri sırayla monster ( modelini hatırlamıyorum )- lenovo y50- hp ( serisini hatırlamıyorum )- hp pavillion i7 - 3050 ti ( hala kullanıyorum ) ısınmayan laptop'a denk gelemedim ben daha.

hatta monster'ı o zaman far cry ya da diablo 2 oynuyordum genelde. bi süre sonra ekran gitti simsiyah kaldı. ekran kartı chipseti yanmış dedi servis. fazla ısınmaktan dediler doğru yanlış bilemiyorum :)
çekecez ozaman yapacak bir şey yok :) bir anönce kış gelmeli

kcrasco

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
81

şundan var bende ama bazı fanlar zmanla bozuldu 2-3 tane anca calısıyor :) eğimli kullanıyorum en azından rahat hava alsın diye yine de 95 ler çok rahat görüyor oyuna girersem

KS

boztalha

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17

şundan var bende ama bazı fanlar zmanla bozuldu 2-3 tane anca calısıyor :) eğimli kullanıyorum en azından rahat hava alsın diye yine de 95 ler çok rahat görüyor oyuna girersem
var bendede yükselt,lebilir ama benim odamda çok sıcak oda bir sorun

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri