Yardım İşlemcim Çok Isınıyor

dgnberat07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Arkadaşlar merhaba hayırlı akşamlar. İşlemcim i5 12400f sistemi toplayalı yaklaşık 1 ay oldu ve herhangi bir sorunu yoktu ancak son günlerde valoranta veya başka oyunlarda 90 derecelere kadar çıktı kasam mesh ve hava akışı gayet güzel. Normalde boş halde 35 derecelerde yük altında 60ı geçmeyen işlemci (fan hızı normaldeyken) şuan boş halde 40 yük halinde de 80 90ları buluyor fakat kasanın camını çıkartıp fanları fulleyince yine eski haline dönüyor 55 60 derecelere iniyor 2 3 gün öncede cinebenchte multicore testi yaptım aslında ondan sonra çıktı bu sıcaklık problemi cinebenchte 80 dereceyi gördü yaklaşık bir 10 dk durdu sonra ben testi kapattım sonra da sıcaklıklar artmaya başladı sizce termal macunu mu deforme olmuştur yenisiyle değişmesi gerekir mi
ve stok soğutucusunu kullanıyorum termal macun olarakta bu kafama yattı sizce nasıldır performans olarak

MARİO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Bütçe varsa hava soğutucu daha iyi olur

TheTibet

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,637
Arkadaşlar merhaba hayırlı akşamlar. İşlemcim i5 12400f sistemi toplayalı yaklaşık 1 ay oldu ve herhangi bir sorunu yoktu ancak son günlerde valoranta veya başka oyunlarda 90 derecelere kadar çıktı kasam mesh ve hava akışı gayet güzel. Normalde boş halde 35 derecelerde yük altında 60ı geçmeyen işlemci (fan hızı normaldeyken) şuan boş halde 40 yük halinde de 80 90ları buluyor fakat kasanın camını çıkartıp fanları fulleyince yine eski haline dönüyor 55 60 derecelere iniyor 2 3 gün öncede cinebenchte multicore testi yaptım aslında ondan sonra çıktı bu sıcaklık problemi cinebenchte 80 dereceyi gördü yaklaşık bir 10 dk durdu sonra ben testi kapattım sonra da sıcaklıklar artmaya başladı sizce termal macunu mu deforme olmuştur yenisiyle değişmesi gerekir mi
ve stok soğutucusunu kullanıyorum termal macun olarakta bu kafama yattı sizce nasıldır performans olarak

stok sogutucu kullanıyorsanız normal

bu sogutucuyu alın yeterli olur bütce artarsada arctic dou kule tipi sogutucuda öneririm

delucia

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6

Merhaba bende aynı işlemciyi kullanıyorum ve oyunlarda 83C° kadar sıcaklıklar çıkıyordu. Kule tipi soğutucu alarak bu sorundan tamamen kurtuldum. Yük altına ve oyunlarda maksimum gördüğü 63C° daha yukarısını görmedim aşağısını gördüm fazlasını görmedim. GoW,Valo,RDR2,GTA,CSGO gibi oyunlarda ortalama 53-62C° arasındaydı. Şiddetle tavsiye ederim ben ARGB modelini aldım montajı vs çok kolay YoutuBe gibi yerlerde kurulum montajları bile var benden sana tavsiye 214xt alman ama biraz daha artırabilirsen bütçeni 224xt alman.

MARİO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
önceden ısınmayan işlemci şimdi ısınıyo soğutmayla alakasız cünkü önceden soğutuyomuş

termal macun dicem 1 ay olmuş
Hava soğutucu alarak daha garantiye alabilir, diye dedim 1 ay olduğu icin termal macun gereksiz gibi

dgn.berat07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
Hava soğutucu alarak daha garantiye alabilir, diye dedim 1 ay olduğu icin termal macun gereksiz gibi
kasayı hazır aldım adamların sürdüğü macundan şüpheleniyorum ama bilmiyorum yani

stok sogutucu kullanıyorsanız normal

bu sogutucuyu alın yeterli olur bütce artarsada arctic dou kule tipi sogutucuda öneririm
vallahi hava soğutucu olarak şuan bütçe çıkmaz ona da yine de bi düşüneyim

dgn.berat07

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
10
garanti işinden olumlu sonuç gelceğini sanmam ve evet 1 ayda termal macun gereksiz
1 ayda gereksiz olabilir ama kasayı aldığım yerdekiler işlemciye ne marka macun sürdü ve işlemciye iyice yedirdiler mi bilmiyorum belkide jelatinini bile açmadan üstüne sürdüler kaliteli bi macunla değiştirmek daha mantıklı geldi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri