İşlemcimi Değiştirdim Bilgisayarım Açılmıyor

pissedonfire99

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Başlıktada belirttiğim gibi işlemcimi değiştirdikten sonra bilgisayarı açmaya çalıştım ve sürekli mavi ekran hatası aldım.Hatalardan birisi DRIVER OVERRAN STACK BUFFER olarak gözüküyodu.Mavi ekran geldikçe bilgisayar kendini resledi ve her seferinde farklı hatalar çıkmaya başladı.Bazı denemelerinde windows onarımı başlatmayı denedi ama o da açılmadı.BIOS u güncelledim öyle de denedim.Eski işlemciyi takınca 1-2 kere başlangıçta onarımı deneyerek bilgisayarı açmayı başardım.Ancak yeni işlemciyle hiç bir şekilde düzeltemiyorum.Pinleri uyuyor bios ekranında yeni işlemciyi görebiliyorum başka uyumsuzluk oluşturabilicek bişey yok diye biliyorum.
Sistemin özellikleri:
pentium g3220 işlemci
h81m-d anakart
sapphire r7 260x ekran kartı
8gb ram
işlemciyi i5-4590 ile değiştirdim

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Hocam açıkçası donanımsal bir sorun gibi duruyor. Bios güncellemesi de yapmışsnız. Eski işlemci ile çalışıyor olması ve yeni işlemci ile görüntü vermiyor olması garip. Bios'a erişim sağlayabiliyor musunuz?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Kurmanız gereken BIOS sürümü https://dlcdnets.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA1150/H81M-D_R2.0/H81M-D-R2-ASUS-3602.zip bu doğru sürümü kurduğunuzdan emin misiniz?

Ayrıca BIOS 'u sıfırlayın birde öyle deneyin. Ayrıca birde aldığınız işlemci çalışıyor mu sorunsuz mu onuda öğrenmeniz gerek belki işlemci sorunludur. Aldığınız kişi ile irtibata geçin derim.

Ayrıca DRIVER OVERRAN STACK BUFFER bu hata direkt Windows odaklı yani öncelikle sisteme format atın derim.

KS

pissedonfire99

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Doğru sürüm kurulu hocam aynen.Formatı da aynı şekilde denedim sorun aynı şekilde devam etmekte.Satıcıyla iletişime geçmeye çalışıyorum ama sıkıntı olduğunu düşünmüyorum biosta da gözüküyor işlemci taktığımda.Fazla anlamam ama sorun olsa bence ordada gözükmezdi. Mavi ekran hatalarında da her seferinde farklı bi kod yazıyo buna da anlam veremiyorum.İnternette araştırdığımda bu hata kodlarını hepsi windows kaynaklı gözüküyor ama iki işlemci arasındaki farkı çözemedim .Eski işlemcimle herşeyi yapabiliyorum

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Windows kaynaklı hata zaten sorununuz ama sorun şu olabilir işlemcinizi kontrol eden yöneten Windows 'tur. Eğer işlemcide bir sorun varsa çekirdek yönetimi bazlı bir sorun Windows mavi ekrana atar. Bu yüzden satıcı ile iletişime geçin dedim işlemcide sorun olabilir. Yada siz pinleri vs. kontrol edin anakartın belki bir pin yamulmuştur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri