İşlemcimin tam performans çalılşmadığını düşünüyorum.

dezwend

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Selam arkadaşlar sistemimde i9900k işlemci 3080 evga ekran kartım mevcut fakat bir sorun varmış gibi hissediyorum. Görev yöneticisinden ryzen5 işlemci ve 3070 ekran kartı olan bir arkadaşımla dc üzerinden görev yöneticisi performans bölümüne oyuna girerken göz gezdirdim. Kendi işlemcisi oyuna girdiğinde 4 bar(kare) dolduracak şekilde çalışıyorken benim işlemcim oyuna girdiğinde 2bar(kare) dolduruyor. Ekran kartımda düşük seviyelerde takılıyor genelde oyunlarda bu iyi mi kötü mü bilemiyorum tabi ama işlemcinin bu denli olması bana ilginç geldi. Haliyle arkadaşım benden çok daha yüksek bir fps alıyor.

Cs bot haritasındayken kendi işlemcimin çıktığı seviye bu şekilde

https://i.imgur.com/nPksOVd.png

Yardımcı olabilecek arkadaşlar ulaşırsa sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Öncelikle, oyunda işlemci kullanımının düşük olması normal bir şey bunda bir sorun yok. Ekran kartı %90 altına inmediği sürece ve işlemci %99 üzerinde olmadığı sürece bir sorun yok demektir. İşlemci kullanımı sınıra kadar yükselir ve ekran kartı kullanımı anlık yada sürekli düşerse bu işlemci yetersiz geliyor ve darboğaz yapıyor anlamına geliyor. Bar filan takılmayın. Platform farkı ve işlemci kullanımına bağlı değişir o bardaki değişimler.

"Ekran kartımda düşük seviyelerde takılıyor" bu cümlenizi anlamadım tam olarak. İşlemci düşük seviyelerde kullanımda olunca ekran kartı kullanımı düşüp FPS sorunu mu yaşıyorsunuz? Eğer böyleyse pek çok şeyden sorun yaşıyor olabilirsiniz. İlk akla gelenler işlemci yada ekran kartı ısısı yada anakart için BIOS odaklı bir sorun olabilir.

KS

dezwend

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
"Ekran kartımda düşük seviyelerde takılıyor" % olarak fps oyunlarına (Valorant,CS:GO) gibi oyunlara girince % olarak düşüklerde geziyor. Tabi bu normal olabilir yanlış anlaşılmasın rekabetçi olarak fps oyunlarını oynadığım için fps önem kazanıyor. Single player olarak COD ve Redemption 2 yi ultra ayarlarda gayet sıkıntısız oynuyorum. 240hz monitörüm var. Arkadaşımın ekipmanlarını düşününce benim ekipmanlarım onunkilere nazaran daha iyi. Fakat Cs:go Valorant gibi oyunlarda tüm grafik ayarları low ağırlıklı olmasına rağmen CS:GO da 200 Valorantta ise 180-170 fps bandına kadar düşüyor ki bu benim monitörümü tam verimli olarak kullanamama neden olur. Belki Ryzen serisi oyunlar için daha iyi optimizedir. O konuda tam emin değilim.

Ekran kartımda düşük seviyelerde takılıyor. demem ile  Valorant,CS:GO gibi fazla grafik zorlamayan rekabetçi fps oyunlarına girince ekran kartı görev yöneticisinde yüzde olarak düşüklerde geziyor demek istemiştim. Tabi bu normal olabilir yanlış anlaşılmasın rekabetçi olarak fps oyunlarını oynadığım için fps önem kazanıyor. Single player olarak COD ve Redemption 2 yi ultra ayarlarda gayet sıkıntısız oynuyorum. 240hz monitörüm var. Arkadaşımın ekipmanlarını düşününce benim ekipmanlarım onunkilere nazaran daha iyi. Fakat Cs:go Valorant gibi oyunlarda tüm grafik ayarları low ağırlıklı olmasına rağmen CS:GO da 200 Valorantta ise 180-170 fps bandına kadar düşüyor ki bu benim monitörümü tam verimli olarak kullanamama neden olur. Belki Ryzen serisi oyunlar için daha iyi optimizedir. O konuda tam emin değilim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,146
Çözünürlüğünüz nedir peki? LOW ayarlarda oynamanız gerekmez ki RTX 3080 kartı ile CSGO veya başka bir rekabetçi oyunda. Bu kart ile CSGO 'da 1080p çözünürlükte en yüksek ayarlarda 250-300 FPS rahat alırsınız zaten. Ben o olayı pek anlamadım neden düşük ayarlara alıyorsunuz? Birde pek olası görmüyorum ama oyunda FPS kilidi olabilir. Onu kaldırmanın bir yolu varsa kontrol edin.

Bu tür oyunlara özel bir bilgim yok. Aşağıdaki gibi videolara baktınız mı?

https://www.youtube.com/watch?v=95QuZIjT15A

KS

dezwend

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rekabetçi oynarken çoğu oyuncu grafik ayarlarını düşükte oynar görsellikten ziyade rakibi daha rahat görebilmek çevre detayları dikkat dağıtmaması adına. [font=Tahoma, Verdana, Arial, sans-serif]CS:GO da[/font] 1440x1080p  kullanıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri