İşlemcinin Masaüstündeyken Kaç Derece Olması Lazım?

1453Goktug

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Merhaba. AMD Ryzen 5 3600 bir işlemcim var. Masaüstündeyken 60 derece görüyor. Normal mi ? Oyunlara Girince de max 75 derece.

Buff Medic

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
190
stok soğutucu mu?termal macun süreli ne kadar oldu

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
Görev yöneticisinden işlemcinin kullandıpı güç / mb / değelerine bakıp neyin onu kullandıgna bakarmısınız ayrıca kaç ghzde çalışıyor belki oc edilmiştir yada hep en yüksekte ayarlanmıştır normalde 30-40 olması lazım boşta

KS

1453Goktug

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Görev yöneticisinden işlemcinin kullandıpı güç / mb / değelerine bakıp neyin onu kullandıgna bakarmısınız ayrıca kaç ghzde çalışıyor belki oc edilmiştir yada hep en yüksekte ayarlanmıştır normalde 30-40 olması lazım boşta
Şu anda core temp uygulamasından bakıyorum 47 50 52 falan o derecelerde geziyor.

KS

1453Goktug

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
boştayken o derece olabilir aslında stok soğutucu ise çünkü halavarda sıcak kasanız ve odanız şehriniz bile farkettirebilir
bence alakası net vardır ama bu kadar etki ediceğini düşünmüyorum. Çünkü üstte de dediğim gibi ntoskrnl.exe diye bir mavi ekran hatası alıyorum bu da heralde cpu fazla kullanım demek. Bir sıkıntı var.

Boozew

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
708
bence alakası net vardır ama bu kadar etki ediceğini düşünmüyorum. Çünkü üstte de dediğim gibi ntoskrnl.exe diye bir mavi ekran hatası alıyorum bu da heralde cpu fazla kullanım demek. Bir sıkıntı var.
Şöyle bi konu var ama yardımcı olur belki 2 çözüm yazılmış
Bkz

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri