- Tepki
- 3
Merhaba. AMD Ryzen 5 3600 bir işlemcim var. Masaüstündeyken 60 derece görüyor. Normal mi ? Oyunlara Girince de max 75 derece.
Bilgisayarı yeni aldım 2 ay geçti. Ama malzemeler içinde ekran kartı hariç takılı geldi acaba termal macunu ne zaman taktılar bilmiyoruz.stok soğutucu mu?termal macun süreli ne kadar oldu
2. el mi?Bilgisayarı yeni aldım 2 ay geçti. Ama malzemeler içinde ekran kartı hariç takılı geldi acaba termal macunu ne zaman taktılar bilmiyoruz.
Değil. Bir de üstüne mavi ekran veriyor bu ntoskrnl.exe (high cpu problem) çözümlerin bir tanesini uyguladım ama geçmedi bir şey var işlemci de ama çözemedim.2. el mi?
aldığın sistemin linkini atar mısın?Değil. Bir de üstüne mavi ekran veriyor bu ntoskrnl.exe (high cpu problem) çözümlerin bir tanesini uyguladım ama geçmedi bir şey var işlemci de ama çözemedim.
Şu anda core temp uygulamasından bakıyorum 47 50 52 falan o derecelerde geziyor.Görev yöneticisinden işlemcinin kullandıpı güç / mb / değelerine bakıp neyin onu kullandıgna bakarmısınız ayrıca kaç ghzde çalışıyor belki oc edilmiştir yada hep en yüksekte ayarlanmıştır normalde 30-40 olması lazım boşta
boştayken o derece olabilir aslında stok soğutucu ise çünkü halavarda sıcak kasanız ve odanız şehriniz bile farkettirebilirŞu anda core temp uygulamasından bakıyorum 47 50 52 falan o derecelerde geziyor.
bence alakası net vardır ama bu kadar etki ediceğini düşünmüyorum. Çünkü üstte de dediğim gibi ntoskrnl.exe diye bir mavi ekran hatası alıyorum bu da heralde cpu fazla kullanım demek. Bir sıkıntı var.boştayken o derece olabilir aslında stok soğutucu ise çünkü halavarda sıcak kasanız ve odanız şehriniz bile farkettirebilir
Şöyle bi konu var ama yardımcı olur belki 2 çözüm yazılmışbence alakası net vardır ama bu kadar etki ediceğini düşünmüyorum. Çünkü üstte de dediğim gibi ntoskrnl.exe diye bir mavi ekran hatası alıyorum bu da heralde cpu fazla kullanım demek. Bir sıkıntı var.