İşlemcinin Yanına Termal Macun Taşti

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Arkadaşlar işlemcime yeni termal macun sürdüm ancak kenarlara gelmeyecek şekilde sadece orta kısma yaymama rağmen fanı oturtunca yanlardan işlemcinin yanına doğru taşmış. Acaba bir sorun teşkil eder mi bu durum? Başka parçaların üzerine akar mı? Termal macun Cooler Master Mastergel Maker.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Thermal macun sürerken az miktarda sürülmeli toplu iğne başı büyüklüğünde 3-4 damla orta kısıma yakın 4 ayrı nokta yeterli olacaktır. Siz biraz bol tutmuşsunuz muhtemelen yanlara taşmaması gerekirdi az sürmüş olsaydınız. Kullandığınız ürün elektrik akımı iletmeyen kaliteli bir macun sorun olmaz devre bileşenlerine akması ama önlem amaçlı akan yerleri temizleyin derim.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Sağ olsunlar sürmesi kolay olsun diye ucunu yatay yapmışlar çok az sürsen bile çok gidiyor macun. Özellikle sadece orta kısma yaydım macunu ama yine taşıyor yine taşıyor. Fanı kaldırmadan temizlememe imkan yok. 3 kere uyguladım. Ne kadar az sürersem süreyim taşıyor. Artık vazgeçtim ama ekran kartının üzerine akar diye korkuyorum. Umarım bir şey olmaz.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Dediğim gibi elektrik akımı geçirmeyen bir macun sorun olmaz ama ne kadar güvenilir bir fikrim yok. Bence soğutucuyu kaldırın macunu silmeyin sadece taşan kısımları ve işlemci üzerinde köşerini böyle yarım cm kadar temizleyin tekrar montajladığınızda merkezde macun kaldığı için sorun olmaz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri