Soru İşten Nasıl Izin Alınır ?

t1k3beratfatih

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
66
Tepki
3
geçenlerde bi konu açmışıtken gene aynı benzer bir şekiilde neyse asgari ücretli bi işe girdim daha yeni 7. 8 gün oldu
çalışma saatleri 10.00. 19.00 arası bu sabahçı bi de gececi var o da 17.00 ile gece 3 arası ben izin günlerimi kullanmasam ekstra bi mesai yapsam para yerine izin isteme hakkım var mı böyle 10 gün felan izin günlerimi kullanmayıp yoksa bu iş yerinin insiyatifine mi bağlı kalır ? hatta üzerine ekstra saat 7 den sonrası için de çalışma gibi bir planım var izin için ama korktugum bi yan var bu iş yeri beni salmasa hadi komple bunlara izin verdi sonrası bunun için beni eşşek gibi kullanırlar diye korkuyorum sonuçta oranın çalışma saatleri ben belirleyemem ama ne zaman çalışmak istediğimi seçebilirim genel olarak sabahçıyım sabah takılmayı seviyorum tek başıma oluyorum ve raaht oluyor kimse yok patron yok o yok bu yok "saat 7 den sonrası için de çalışma gibi bir planım var" şu kısıma geleyim tekrardan bunun için de izin ya da mesai ücreti istiyorum bu adam beni çalıştırır mı acaba beyler ?


Biriktirdiğim izinleri kullandım atıyorum 15 gün mesai yaptım 15 günün 10 gününü 1.5 hafta tam gün izin yaptım (buna izin verir mi onu bile bilmıyorum) bunun da 5 günlüğun parasını isteyebilrmiyim ?

ÇALIŞTIĞIM MEKAN: https




İzin isteme sebebim Ağustos Ayı Biz karadenizliler için fındık ayı çok önemli
İlaçla adam topla tarlayı halleti patoza ver kurut zart zurt bu yıl da ilk defa bi iş girdigim için ailem yalnız kalıyor (çakıtırmayın az da kuzenlere eğleniyorum )
yani bi 20 gün felan lazım bana sadece almam gerekiyor bu işte burayı hesaba katmadan girdim bi de yeni biriyim ya ondan dolayı
 
KS

t1k3beratfatih

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Katılım
13 Haz 2023
Mesajlar
66
Tepki
3
kimsenin bi hiç iş tecübesi olmadı hayata AVVVV
 

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri
Üst