35.000-45.000 TL İtopya Hazır Sistem

euler499

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Ekran Kartı
RX 7700XT
Merhabalar, şu iki sistem arasında kararsız kaldım.

Sizce itopyada indirimdeyken şu ikisinden birini almak mı yoksa benzer düzeyde parça parça toplamak mı? Her türlü yoruma açığım. Bütçemi 37 bine kadar çıkarabilirim.

KS

euler499

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Attığım linkte seçili olan şekilde alabilirsiniz.
Anladığım kadarıyla artı olarak:
+ram daha yüksek
+anakart daha yüksek
ama diğer yandan da:
-ekran kartı ve anakart marka bazında daha düşük seviye
-ssd daha düşük
bu değişikliklerin etkisi neler olur yani anakartı yükseltmenin faydaları neler olacak vs. yazabilir misiniz? Kafamda bir maliyet/fayda analizi yapmaya çalışıyorum da.

FatihS42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
Anladığım kadarıyla artı olarak:
+ram daha yüksek
+anakart daha yüksek
ama diğer yandan da:
-ekran kartı ve anakart marka bazında daha düşük seviye
-ssd daha düşük
bu değişikliklerin etkisi neler olur yani anakartı yükseltmenin faydaları neler olacak vs. yazabilir misiniz? Kafamda bir maliyet/fayda analizi yapmaya çalışıyorum da.
Bu sistem'in ekran kartı ve anakartı daha üst oluyor ram olarak diğeri daha iyi bu olabilir
anakart: b650m-r
kasa: ventovg20al
ram:Seçili olan kingston 1x16 yı 2 adet yapın
bu şekilde tam 37k oluyor güzel oldu.

Ben baktığımda bunda kasa olarak güzel PSU lu kasa göremedim ventoda fsp PSU var o iyi

KS

euler499

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bu sistem'in ekran kartı ve anakartı daha üst oluyor ram olarak diğeri daha iyi bu olabilir

Ben baktığımda bunda kasa olarak güzel PSU lu kasa göremedim ventoda fsp PSU var o iyi
şunun ödemesi bitince rami yukseltirim diye düşünüyorum, mevcut kasa nasıldır fazeon kötü mü yani değiştirmek şart mı? bir de soğutucu yetersiz geldi arttıracak olsan neyle değişirsiniz?

FatihS42

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
40
şunun ödemesi bitince rami yukseltirim diye düşünüyorum, mevcut kasa nasıldır fazeon kötü mü yani değiştirmek şart mı? bir de soğutucu yetersiz geldi arttıracak olsan neyle değişirsiniz?
Kasa önemli değil içindeki Güç kaynağı (psu) önemli en kalitelisi fsp ordaki vento kasada var.
Seçili olan soğutucu yeterli olur bence. Yetmezse ileride değiştirirsiniz thermalright phantom spiritle

KS

euler499

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Çok sordum hocam kusura bakma ama b650de vga yazmıyor sadece hdmi ise daha kötü değil mi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri