Kablolu Ağ Var Kablosuz Yok

mctehlike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İyi günler
ben 3 gündür arıyorum ama bulamadım benzer bi konu varsa da tam durumumu belirtememiş..

2 yıllık kullandığım ve bi sıkıntısı olmayan modemim bi anda kablosuz ağa internet vermiyor wifi üzerinden bağlandı işareti var ama internet yok bazen kapatıp açtığımda 5-10 dk telefonla giriyorum sonra yine aynı oluyor wifi kesiliyor
zxyel  VMG3312-B10B model
kablolu bağlantıda hiç bi sıkıntısı yok  interneti iyi ve hızlı ama 3 gündür kablosuz internet yok ve ne yaptıysam da çözemedim bi türlü müşteri hizmetlerini aradım bina alt yapısından kaynaklanan bi durum denildi ücretli servis gelecek dediler kabul etmedim
Bana yardımcı olabilecek biri varsa çok sevinirim... Kablosuz ayarlar da aşağıdaki gibidir...

p0ONQr.jpg

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kablosuz bant kanalını otomatik yerine etrafındaki modemlerin kullanmadığı farklı bir kanal seçerek denersen belki çakışmadan yaşanan bir sorunsa çözülebilir.

Etrafındaki kablosuz ağları tarayarak kanallarını görmek için Homedale programını kullanabilirsin. Portable bir programdır, yani kurulum gerektirmez.

Programı BURADAN indirebilirsin..

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Açıkcası ip sorunu da aklıma gelen durumlardan biri; ama resetleyince telefonla 5-10 dk giriyor olması bana başka bir sorun olduğunu düşündürdü.

KS

mctehlike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Expert' Alıntı:
wifide ip sorunu oluşuyor normal ağdan alınca sıkıntı çıkarmıyor sanırım modemi resetlemen lazım
kullanıcı adı ve şifresini al geniş bant seçeneğinden
gerçi bu modem kendisi kurulum yapıyorda ttnetten ttnet kullanmıyorsan al onları
reset at

Onu Da Yaptım Ustam İğne iLe reset attım ayarlar otomatik yapıldı ve düzeldi ama dediğim gibi işte bi 10 dk sonra tekrar bağlanıyor ama internete erişim yok...

Quadro' Alıntı:
Açıkcası ip sorunu da aklıma gelen durumlardan biri; ama resetleyince telefonla 5-10 dk giriyor olması bana başka bir sorun olduğunu düşündürdü.

bazı yerlerde deniliyordu işte telefon ile pc nin ip adresleri aynı olması lazım pek bilemedim onun nasıl olacağını Ustam

Quadro

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Ben hala kanaldan kaynaklandığı konusunda ısrarcıyım. O yüzden kanaldan kaynaklı değilse bile tekrar denemende fayda var derim. Kanal seçerken en baş 6 yı dene bir bak duruma göre sonra 11 dene bana kalırsa. Ama yanda daha fazla seçeneği var ordan da aynı kanalı seçmelisin. Her kanal değişikliğinde modeme bir restart at. Bir de WPS ayarlarından modemin WPS özelliğini devre dışı bırak. Cevabını bekliyor olacağım. Ayrıca modemin firmware güncellemesi varsa eğer güncellemende fayda var.

KS

mctehlike

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Quadro' Alıntı:
Ben hala kanaldan kaynaklandığı konusunda ısrarcıyım. O yüzden kanaldan kaynaklı değilse bile tekrar denemende fayda var derim. Kanal seçerken en baş 6 yı dene bir bak duruma göre sonra 11 dene bana kalırsa. Ama yanda daha fazla seçeneği var ordan da aynı kanalı seçmelisin. Her kanal değişikliğinde modeme bir restart at. Bir de WPS ayarlarından modemin WPS özelliğini devre dışı bırak. Cevabını bekliyor olacağım. Ayrıca modemin firmware güncellemesi varsa eğer güncellemende fayda var.

hocam dediğin gibi yaptım kanalı değiştirdim ve yeniden başlattım modemi kablolu ağda görünmedi bu sefer.
ne yapacağımı bilemiyorum artık yaf :(

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri