Soru Kablonet Ve Mesh Sistem Hakkında...

trakyALİ-1986

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
Yazın ortasına doğru taşınacağım evde kablonet var ve DOCSIS 3.0 üzerinden internet veriliyor.
Polish_20250504_220908547.png

Evin plani bu şekilde.

Modem TV yanında olacak. İnterneti en uç odaya kablosuz olarak ulaştırmak istiyorum.

Bunun için mesh sistem kurmayı düşünüyorum.

4 portlu DOCSIS 3.0 modem almayı bir portunu mesh sisteme Bir portunu Tv ye bir portunu da android box a ayıracagim.

Modem ile mesh sistem arasına başka Bir cihaz bağlamam gerekir mi?

Kablonet modemi 2. El olarak almak istiyorum.

Wifi olması önemsiz sadece 4 portlu olması önemli olan bir modem öneriniz var mı kablolu da sorunsuz olması lazım.

Mesh sistem olarak hangi markayı önerirsiniz?

ersan.gokdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
43
kendi incelemem

buda diğer arkadaşın bir yorumu

tavsiyem dönüşüm yapğtırmaya çaılmanız docsisten gpon arasında 25ms oynuyor bulunduğum binada

KS

trakyALİ-1986

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
kendi incelemem

buda diğer arkadaşın bir yorumu

tavsiyem dönüşüm yapğtırmaya çaılmanız docsisten gpon arasında 25ms oynuyor bulunduğum binada
Benim dememle dönüşüm yapılmaz ki çevrede herkesin eski sistem

ersan.gokdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
43
yoğunluktan anca döndüm kusura bakma binaya fiber giriyorsa il müdürlüğüne dilekçe verin dönüşüm talebi oluşturun benim abonelik başvurusunu 1000 mbit için istiyorum diye belirttim 15 günde bitti

gpon dönüşümü gidiyom suan dönüşüm talebi almıyoruz 100 mite kadar veriyoruz diye 3 yıl bekledim ama talebi oluşturdum birazda bulunduğun bölgeye bağlı bi abim kablonet dönüşümlere baladı ben 500 mbit bağlattım dedi olay sonra bir patladı bende.50 mbite dedim 544tl vereceğime 1000 mbite 770 öderim dedim

binada fiber varsa sadece bdk bölücü ekleniyor

4 damar fiber gelmişti tek damar docsis yaptılar ilk geldiğinde ben hep sordum diğer damardan hakiki fiber veremiyor musunuz diye diye sonra 1 damar bdk 1 damar docsis seklinde ayarlandı.

Ekli dosyalar

• ssssssxxxx.jpg
    ssssssxxxx.jpg
    99.1 KB · Görüntüleme: 17
  • xxxx  xxxx.jpg
    xxxx xxxx.jpg
    116.7 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri