Kablonun anakarta değmesi sorun olur mu ?

Maethril_

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
153
Fan kablosunu anakartın ortasına koymuşlar ve oraya takınca kablo kabak gibi açıkta kalıyor. Bende kötü gorukmesin diye anakartin soğutucu bloğunun arasından geçirdim. Orası fazla ısınıp kabloyu eritebilir mi ? Yada devrelere falan değerse bir şey olur mu ?

Ekli dosyalar

• 20221212_171127.jpg
    20221212_171127.jpg
    416.7 KB · Görüntüleme: 50

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Anakartlar genelde çok ısınmıyor , kabloya zarar verecek kadar bir şey olmaz. Benim de PSU kablosu anakarta değiyor ama sıkıntı çıkmadı.

Fake God

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
119
Oradaki soğutucu plaka taş çatlasın 40-50 dereceye çıkabilir ki kabloya zarar vermesi mümkün değil.

gtx1650s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Konuyu hortlatmış gibi olacak ama ayrı başlık açmak istemedim, sizce böyle sıkıntı var mıdır? Tesadüfen fark ettim yukarıda boştaki giriş kondansatöre çok yakın duruyor yanından geçiyor ufak bir mesafeyle. Temas hiç yok ama ya değerse bir şey olur mu diye de düşündüm.
IMG_0715.jpeg

cukkaSG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Yaklaşık 15 senedir tüm bilgisayarlarımda kablolamaya dikkat ederim ve her seferinde de düzgün olması için anakartın en sıcak yerlerine temas eden kablolarım olmuştur. Hiç problem yaşamadım. Rahat olabilirsiniz.

gtx1650s

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Yaklaşık 15 senedir tüm bilgisayarlarımda kablolamaya dikkat ederim ve her seferinde de düzgün olması için anakartın en sıcak yerlerine temas eden kablolarım olmuştur. Hiç problem yaşamadım. Rahat olabilirsiniz.
Kondansatör olunca biraz arafta kalmıştım bende :D Çok teşekkür ederim.

cukkaSG

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
58
Kondansatör olunca biraz arafta kalmıştım bende :D Çok teşekkür ederim.
Hem stok soğutucu, hem de her tarafı tozla kaplanmış bir soğutucu blok var. Kablolardan önce işlemci sağlığını düşünmeniz gerekiyor gibi. Çok gecikmeden temizliği yapsanız iyi olur.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri