Kafayı yiycem yardım... Sadece Online oyunlarda düşük fps!

Dilara Sayan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkadaşlar Kafayı yemek üzereyim 2 tane 5600 xt denedim ikisindede aynı, online oyunlarda cpu ve gpu kullanımı %60ı geçmiyor çoğu zaman %30larda dolanıyor, Eski ekran kartım 970 ile daha fazla fps alıyordum. Ama offline oyunlarda canavar gibi çalışıyor hem ekran kartı hem de cpu. ekran kartı %99 da çalışıyor. 3 adet gpu sürücüsü denedim değişen birkaç fpsden başka bişey olmadı bir çok çözüm önerisi denedim ama yine olmadı. Sorunumun Donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu anlayamıyorum lütfen yardım

Sistem:
i7 7700
5600 xt
16 gb ram
Gigabyte ga-h170-hd3 ddr4 anakart
750 watt bronze+ power supply

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
https://forum.pchocasi.com.tr/konu-cogu-oyunlarda-gpu-kullanimi-dusuk-yardim.html - Bu konunuz için gerekli söylenebilecek şeyleri söylemişiz. Artı olarak söyleyebileceğim şey oynadığınız oyun işlemciniz ve ekran kartı kombininizi seçiyor olabilir. Yani aynı işlemci ile 5600 XT rakibi 2060 kullanma şansınız varsa deneyin sonuç olumlu olursa kullandığınız AMD kartı 7700 işlemcisi ile uyumlu çalışmıyor olabilir oyun bazlı bir şey yada donanımsal bir şey. Ekstra bir şey söyleyemiyorum zaten netten baktım genelde bu işlemci ve ekran kartı ile online oyunlarda GPU kullanımı düşük seyrediyor görünüyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri