Kasa Açılıyor Her Şey Çalışıyor Ama Görüntü Gelmiyor.

ozkaen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Arkadaşlar geçen gün akşam bilgisayarda oyun oynadıktan sonra normal kapattım fakat sabah açtığımda kasa çalıştı her şey çalıştı ama ekrana görüntü gelmedi, ramleri söktüm temizledim, bios pilini söküp taktım, ekran kartını çıkarıp taktım fakat fayda etmedi. Bilgisayarı tamirciye götürdüm ilk götürdüğüm tamirci yeterli ekipmanı olmadığı için görüntü alamadı sonra tanıdığım bir tamirciye götürdüm ve o ramleri silip pcyi açtığında görüntü aldı, eve gidip pc açtım çalıştı kullandım sonra kapattım fakat ertesi gün akşam açtığımda yine aynı sorunu yaşadım, bu sefer tekrardan tanıdığa götürdüm oda bütün parçaları söküp denediğini ve herhangi bir problem olmadığını pcnin açıldığını söyledi aynı şekilde dükkanında bende gördüm sorunsuz 3 4 sefer açıp kapadı neyse alıp eve getirdim ve takıp çalıştırdım pc açıldı çalıştı oyun oynadım yatmaya yakın deneme amaçlı 3 4 sefer açıp kapadım sistem sorunsuz açıldı kapandı ve sabah tekrar denemek için açtım fakat pc yine açılmadı kasada ki herşey çalışıyor klavye mouse ışıkları geliyor numlock herşey yanıyor ama görüntü gelmiyor :) kafayı yemek üzereyim aklıma akım kaynaklı ve ya static elektrik gibi şeyler geliyor fakat bir türlü sorunu çözemedim. Tanıdığım tamirci şöyle bir şey söyledi aklınızda olsun diye söylüyorum kasayı ilk açtığında ekran kartının tam oturmadığı ve hafif bastırınca oturduğunu söyledi, vidalardan biri gevşemiş ondan dolayı kasayı dik koyunca ekran kartı yerinden çıkıyor olabilir dedi tek bulduğu sorun buymuş lütfen yardımcı olun kafayı yiyeceğim, sistem parçaları aşağıda ki gibidir.

Ryzen 7700x
xfx 6700xt
Asus b650 A wifi 2
xpg ddr5 6000mhz 32gb ram
deepcool ls520 sıvı soğutma
Hydro fsp 600w bronze 80+

KS

ozkaen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba, bugün sabah güç kaynağından fişi çektim ve akşam eve gelince hiç bir şey yapmadan güç kaynağının fişini takıp çalıştırdım ve görüntü geldi sorun tam olarak nedir anlayamadım ama muhtemelen parçalarda bir sorun yok ya elektrik akımın da ya da güç kaynağında bir problem olabilir fikri olan yazabilirse sevinirim.

Teşekkürler.

Seyit027

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Ekranda problem olabilirmi kasada problemi aramadan önce ? Sadece tahmin ram bilgidiğim kadarıyla oksitlenme yaparsa bulunduğu oda nem oranı yüksekmi çok fazla şey olabilir pro değilim

KS

ozkaen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yani ram de bir problem olsa hiç açılmaz gibi geliyor öyle ki pc gece çalışıyor kapatıp yatınca sabah açılmıyor bekletince akşam açılıyor, ekranda sorun olduğunu sanmıyorum çünkü aynı problemi ilk tamirci de yaptı hiç açılmadı

KingDeViL

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
74
Senin prizde veya kablolarında sorun vardır. Başka odada dene. Powerin de arızalanmış olabilir. Yeteri gücü veremiyorsa ekran gelmez.

KS

ozkaen

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Dün akşam bilgisayar ile biraz uğraştıktan sonra bu sefer güç kablosunu çekmeden powerın tuşundan kapattım sabah tekrardan power tuşunu açıp pc açtım yine kasa klavye mouse herşey çalıştı ama görüntü gelmedi, işe gelirken powerın güç kablosunu söktüm eve gidince takıp deneyeceğim. Bende kablolardan olduğunu düşünmeye başladım ama netleştirmem gerekiyor.

Seyit027

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Power olabilir tanıdık birisi varsa Power subly ile dene bir süre

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri