Yardım Kasa Açılıyor Monitöre Görüntü Gelmiyor. No Signal Entering The Power Saving Mode Shortly

turandem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pc çalışıyor. Ancak monitöre görüntü gelmiyor. Şu resimdeki uyarı geliyor. "No signal entering the power saving mode shortly" Lg 24pm59g
Yeni açınca da görüntü gelmiyor. Uyku modundan çıkmak isteyince de görüntü gelmiyor.
ancak güç düğmesine basılı tutup aç kapa yapınca 7-8 kez deneyince ancak açabiliyorum.
kabloları falan söktüm taktım sorun devam ediyor. Bilen varsa yardımınızı beklerim.

monitör.jpg

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
736
Bizzat, Lg monitör ile bu vb sorunu yaşayıp çözüme ulaşmış paylaşımlara kadar mecburen şimdilik yabancı kaynaklardaki çözüm önerilerini deneyin.

Bunlardan yapmadıklarınız, yapabileceklere ilk önceliği verirsiniz.

Burada, (Google Translate gerekecektir)

ve buradaki öneriler:

HDMI bağlantısı varken LG monitörünüzün "sinyal yok, güç tasarrufu moduna giriliyor" mesajını göstermesinin ve kabloyu çıkardığınızda "sinyal yok, lütfen bağlantınızı kontrol edin" mesajı vermesinin birkaç nedeni olabilir. İşte olası açıklamalar:

1. Yanlış Giriş Kaynağı: LG monitörünüzdeki giriş kaynağının, kablonun bağlı olduğu doğru HDMI girişine ayarlandığından emin olun [1] . Bazen monitör varsayılan olarak farklı bir giriş kaynağına geçebilir ve bu da "sinyal yok" mesajına neden olabilir.
  2. Arızalı HDMI Kablosu: Cihazınızı monitöre bağlayan HDMI kablosu arızalı olabilir. Kablo sorunu olasılığını ortadan kaldırmak için farklı bir HDMI kablosu kullanmayı deneyin [1] . Kablonun her iki ucunun da güvenli bir şekilde bağlandığından emin olun.
  3. Bağlantı Noktası veya Otomatik Bekleme Sorunu: Monitörünüzdeki HDMI bağlantı noktalarını değiştirmek veya monitör ayarlarından otomatik bekleme özelliğini devre dışı bırakmak sorunu çözebilir [2] . Kabloyu farklı bir HDMI bağlantı noktasına takmayı deneyin veya varsa DisplayPort'u kullanın. Ayrıca, monitör ayarlarında otomatik beklemeyle ilgili bir seçenek olup olmadığını kontrol edin ve bu seçeneği devre dışı bırakın veya maksimum değere ayarlayın.
  4. Monitör Giriş Kaynağı Seçimi: LG monitörünüzde doğru giriş kaynağının seçildiğinden emin olun. Giriş kaynağı ayarlarına erişmek için ekran kontrollerini veya kumanda kolunu (varsa) kullanın. Bağlantınıza bağlı olarak ilgili HDMI veya DisplayPort seçeneğini belirleyin [2] .
  5. Monitörü Yeniden Başlatma: LG monitörünüzü kapatıp güç kablosunu çıkararak ve önbelleğini temizlemek için güç düğmesini (veya kumanda kolunu) 30 saniye basılı tutarak yeniden başlatmayı deneyin. Ardından birkaç dakika bekleyin ve tekrar takın [2] .
  6. Fabrika Ayarlarına Sıfırlama: Yukarıdaki adımların hiçbiri işe yaramazsa, LG monitörünüzde fabrika ayarlarına sıfırlama işlemini deneyebilirsiniz. Monitördeki menü düğmesine basın, ayarlar seçeneklerine gidin, genel ayarlara gidin ve "Başlangıç Ayarlarına Sıfırla" seçeneğini belirleyin [2] .
Tüm sorun giderme adımlarını izlediyseniz ve sorun devam ediyorsa, daha fazla yardım için LG desteğiyle iletişime geçmeniz önerilir [2] .

Son düzenleme:
KS

turandem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Sayın solaris bunları deneyeceğim yardımınız için teşekkür ederim.

S C O

Profesyonel Üye
Profesyonel Üye
Tepki
1,330
Gördüğüm kadarıyla giriş (Input) menüsü seçili. Monitör ayarlarına girip Input (Giriş) kaynağını manuel olarak HDMI veya DP şeklinde seçmeyi dene. Otomatik algılama bazen sorun çıkarabiliyor.

@turandem
Bir de konu açarken "Önek Yok" kısmını seçmeyi unutma. Eğer bir soru soracaksan "Soru" seçeneğini, bir rehber hazırlayacaksan "Rehber" seçeneğini işaretle lütfen. Ayrıca etiket (tag) kısmını da mutlaka doldur, aksi takdirde açtığın konu silinebilir. Bilgin olsun.

KS

turandem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dün pc'yi kaç kez denediysem açılmadı.
Bugün Laptop ile monitörü denedim monitörde sorun yok çalışıyor. Sonra kasanın ramlerini dikkatlice söküp taktım işlemciye yakın olan ram fazla toz olmuştu temizledim. İşlemci fanını ve diğer kasa içi görünen tozları temizledim elektrik süpürgesiyle.
Güç kaynağı kablosunu ve bios pilini söküp taktım.
Sonra bağlantıları yaptım ve kasa düğmesine bastım 4. -5. denememde açıldı.
Ne tip bir sorun olduğunu anlayamadım. anlayan varsa beri gelsin.
Şimdi kapatmaya korkuyorum :)
kapatınca açılmayacak veya kaçıncı denemede açılacak muamma.

KS

turandem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Evet arkadaşlar o gün kapatmaya korkuyorum demiştim ve kapattım tabi.
Bu güne kadar bir daha açılmadı. bir şeyler denedim denedim sonra ekran kartımı başka kasada denedim ve ekran kartım bozulmuş. Sorun GPU'da dedi tamirci.
( 4. -5. denememde açıldı. diyordum ya o zamanlarda demek ki bozulmakla meşguldü. Belki de bozulmasını hızlandırdım. ya kısa devre yaptı ya ömrü bitti vs.)
Ekran kartımı yeniledim. şimdi açabildim bilgisayarımı. Şimdiye kadar eski bir laptop vardı onunla idare ettim.
Bendeki "No signal entering the power saving mode shortly" sorunu ekran kartı bozulması çıktı. bilginiz olsun.

Şunu da belirteyim görüntü almak için monitör anakarta takılmıyor. bu şekilde görüntü vermeyen bir anakart. illaki kötü de olsa bir ekran kartı istiyor görüntü vermek için.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri