Kasa çalışıyor ama görüntü gelmiyor

EvolutionTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba hocalar iyi akşamlar;

Bir sorunum var. Geçenlerde ekran kartının macununu değiştirip bilgisayarı çalıştırdım. Kasa çalışıyordu ama görüntü gelmiyordu (sinyal yok). Çift monitör kullanıyorum ikisinde de sinyal yok.

Bios pilini çıkarıp 10 dakika bekledim, jumper ile cmos'u resetledim, parçaların hepsini söküp uzay montaj şeklinde çalıştırdım, oksitlenme vardır belki diye ram'i silgi ile temizledim vs.

Kısacası ne yaptıysam görüntü gelmiyor. Elimde yedek parça olmadığı için parçaları deneyemiyorum.
Derken sabah kardeşim ben evde yokken PC ye USB bellek taktiğini, dosya alış verişi yaparken iki ekranın da kapandığını söyledi.
Doğruyu söylemek gerekirse kasayı yatay koyup anakartı vidalamamıştım. Diyorum ki belki kardeşim USB yi takarken anakart hareket etmiştir de birşeyler olmuştur?
Şu buzzer denilen ufak speaker den sipariş verdim yarın gelince bip seslerinden bakacağım arızanın ne olduğuna. (Bu arada işlemcide sorun yok sanırım çünkü bir tane daha vardı onu denedim yine ekran gelmedi)
Fazla uzatmadan birde ekran kartı vidalı değilken yuvasında ufak oynuyor ya, o olduğunda anakartın ışığı sönüyor ve nereden geldiğini bilmediğim çok ince ve kısık bip sesi çıkıyor. Fişi sökünce yavaş yavaş azalarak gidiyor ses. (Uzay montaj yapınca bu sorun çözüldü.)
Onboard VGA zaten bozuk olduğu için onu da deneyemiyorum.
Yarın buzzer geldiğinde bakacağım ama şuan kafayı yemek üzereyim. Yardımlarınızı bekliyorum hocalar iyi akşamlar.

KS

EvolutionTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kartta güç desteği yok r7 240 kullanıyorum. Sesli uyarı alamıyorum şuan ses vermesi için gereken küçük buzzer speaker dedikleri şeyi sipariş verdim yarın bakacağım.

KS

EvolutionTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Pcmaster hocam daha önce çok yaptığım bir şeydi ama ilk defa böyle oluyor, Enes hocam özenli bir şekilde sabitleyip vidaladim ama aynı. Aras kargo da sağolsun bugün gelmedi. Yarın bakacağım teşekkür ederim.

Suphi Kart

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hocam gpu ünitesinin soğutma bloğunun tamamıyla temas edip iyice bağlanmış olduğundan emin olun. Ekran kartının boardundaki diyot ve rezidansların zarar görmediğinden emin olun. Ramleri çift kanal şeklinde ve yerlerini değiştirerek takmayı deneyin.Eğer yapabilirseniz işlemciyi söküp geri takın ve işlemcinin soğutma bloğunun iyice oturduğundan emin olun.Bunları kontrol ettikten sonra geri dönüş sağlarsanız sevinirim.

KS

EvolutionTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Suphi Kart hocam dediklerini tek tek yaptım ram zaten tek modül yerini değiştirdim değişen birşey yok bu arada hocalar sipariş ettiğim ufak buzzer geldi taktım ama ötmüyor, Ram'i söküp çalıştırdım 1 uzun 2 kısa öttü(asus anakartlarda ram hatası oluyormuş). Yani buzzer bozuk değil ama ötmüyor da. Anakarttan şüphelenmeye başladım.

KS

EvolutionTR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Enes hocam başka bir anakartta deneme şansım yok maalesef. ilk fırsatta deneyeceğim. Pcmaster hocam monitörler sinyal yok diyor. Hiçbir şekilde görüntü alamıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri