Yardım Kasa Çalışıyor Monitöre Ekran Gelmiyor Ve Klavye Mouse Elektrik Gelmiyor

EnesONC26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Merhaba arkadaşlar bilgisayarımda bir sorun var fakat çözemedim arada bir yapıyor bunu kasanın tuşuna basıyorum kasa çalışıyor fakat klavye mouseye felan elektrik gelmiyor ve monitörede ekran gelmiyor normalde buzzer takılı anakartta her açılmada bir kere bip yapıyordu sıkıntı olmadığını anlıyordum internette buzzer bip seslerine göre arızaların listesi vardı mesela 2 bip ekran kartı arızası gibi fakat şimdi hiç yapmıyor sorunuda bulamıyorum bu sebepten. Kasanın fişini çıkarıyorum 1 gün bekleyince düzeliyor ama sonradan gene aynısını yapıyor Ramleri temizledim slotlarında ki tozlarıda temizledim farklı ram takıp denedim bios pilini sök tak yaptım fakat çözüme ulaşamadım sürekli yapmaya başladı artık bunu fişini söküp 1 gün bekleyince düzeliyor ama 1 2 açmadan sonra tekrar yapıyor 4 senedir hiç böyle bir şey yapmamıştı daha önceden başına böyle bir durum gelipte çözen oldu mu acaba? Sistem bilgilerimide paylaşayım;
Gigabyte A320 s2h
Gigabyte GTX 1650 O.C
Wd blue sn5000 m2 ssd
FSP AHBC 500W
Kasa vento vg04f
2x8 xpg 3200mhz ram

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hocam sanki PSU kaynaklı bir arıza gibi. İmkan varsa psu değiştirip deneyebilir misiniz?

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Hocam, bugün bios üzerinden ERP ayarını disabled yaptim gün boyu sorunsuz çalıştı kasa kapanmadıda şuan gene gitti. Yani dediğiniz gibi psu arızası garantilemiş olduk.
İleride bilgisayarı güncelleyecekseniz ona göre bir PSU önerisinde bulunayım. Yok şu anki sistem için yeterli bir şey olsun derseniz ona göre öneri yapayım.

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
Bütçenizi tam olarak bilmiyorum hocam ama önceki 500W biraz fazla bence o sisteme. Ancak fiyatlar güç azaldıkça tam olarak doğru orantılı bir şekilde azalmadığı için şu güç kaynağı sizi fazlasıyla idare edecek ve üzmeyecektir.

KS

EnesONC26

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Bütçenizi tam olarak bilmiyorum hocam ama önceki 500W biraz fazla bence o sisteme. Ancak fiyatlar güç azaldıkça tam olarak doğru orantılı bir şekilde azalmadığı için şu güç kaynağı sizi fazlasıyla idare edecek ve üzmeyecektir.

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim, buna baktım fakat fiyatlar çok farklı güvenilir resmi satıcıdan alayım dersem bütçemi aşıyor maalesef. Bunun yerine MSİ MAG A550bnl serisi alsam nasıl olur bilginiz var mı?

Geologist

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
66
O da olur hocam MSI da iyidir. Yine kalbur üstü bir PSU yani kullanabilirsiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri