Kasa fan ve sıvı soğutma bağlantıları nasıl yapılır?

Nuri Tarık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
51
Merhaba arkadaşlar,

Sistem parçaları geldi. Montaj işlemleri başladı.

Sıvı soğutma ve kasa fanları nereye takılır?

CPU_FAN, SYS_FAN ve pump fan var. Neyi nereye takmalıyım?

Cooler Master kasa 3 pinli kablo var ve sıvı soğutma 4 pinli.

Edit: Fan çoklayıcı ile ikisi de tek kablo oldu yani ayrı ayrı, 3 kasa fanı tek giriş, 2 sıvı soğutma fanı tek giriş. Umarım derdimi anlatabilmişimdir.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PUMP soketine sıvı soğutucunun işlemci üzerinde takılan pompadan çıkan kabloyu takacaksınız. Sıvı soğutucunun fanlarını CPU_FAN soketine takacaksınız. Geri kalan tüm fan bağlantılarını SYS_FAN soketlerine takabilirsiniz.

NOT : Kabloları birleştirmenizde bir sorun yok.

KS

Nuri Tarık

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
51
ugur.gozaydin' Alıntı:
PUMP soketine sıvı soğutucunun işlemci üzerinde takılan pompadan çıkan kabloyu takacaksınız. Sıvı soğutucunun fanlarını CPU_FAN soketine takacaksınız. Geri kalan tüm fan bağlantılarını SYS_FAN soketlerine takabilirsiniz.

NOT : Kabloları birleştirmenizde bir sorun yok.

Hocam çok teşekkür ederim yine yardımcı oldunuz :) bir sorum daha olacak ben güç sata kablosu ile pompaya güç vermek istiyorum o yüzden pump fanı boş bırakacağım değil mi ? Sata kablosu bağlantı var ona taktim.

Ve işlemci macunu sürerken YouTube video izledim. İşlemcinin ortasına 1 nokta koyup pompayi takayım mi yoksa işlemciye macunu yedirmem mi lazim her tarafına ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
İlk sorunuzu tam olarak anlamadım. Anladığım şu, kontrolcü varsa kontrolcüye POWER SUPPLY 'den gelen SATA POWER kablolardan birisi ile ekstra güç veriyorsunuz. Bunu soruyorsanız bunda bir sorun yok.

Macun olayına gelirsek. Genelde mantıklı olan işlem ince bir tabaka olarak macunu işlemci üzerine sürmektir ama bu hem biraz uğraş hem de biraz dikkat gerektirir. Diğer yöntem ise macunu işlemci üzerine ince bir sıkım ile X işareti oluşturup X işaretinin 4 adet boşluk kısmına ufak ufak 4 adet bir nokta sıkım macun ile soğutucu baskısını kullanarak yayılmasını sağlamaktır. Macunu sürdükten sonra soğutucunun pompasını macun üzerine koyup çok yavaş hafif birkaç defa sağa sola oynatıp yaymayı yapabilirsiniz ki pompayı tekrar kaldırmadan pompayı montajlamanızı öneririm.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri