Soru Kasa Fan Yönlerim Yanlış Mı?

gorkem48

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Rampage arcturus kasa sahibiyim stok 7 fanla geldi, kendim 240 mm sıvı soğutma ekledim fakat alttaki yatay 3 fan içeri yandaki dikey 3 fan dışarı üflüyor, yandaki işaretli fanların da havayı içeri alması gerekmez mi yardımınız için teşekkürler

Ekli dosyalar

• IMG_6179.jpeg
    IMG_6179.jpeg
    210.5 KB · Görüntüleme: 17

omerlutfiulker

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
482
hayir neden gereksin mantikli dusunursen alttaki fanlar iceri aliyorsa yandakilerde sicak havayi tahliye icin kullanilicak / diert turlu devamli iceri alirlarsa icerideki havain tahhhliyesi de zorlasicak

KS

gorkem48

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
genelde öndekiler içeri yukardakiler dışarı çeker havayı diyorlar :)

shizo skit

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Hocam alt fanlar genellikle ekran kartını soğutmak amaçlı kullanılıyor. Özellikle 3 fanlı ve 2-3 slot katlayan bi ekran kartınız varsa; alta taktığınız fanlar işlemci sıcaklığına, anakart ve ram sıcaklığına pek etkisi bulunmuyor. Ekran kartınız çok yüksek sıcaklıklarda çalışmıyorsa alta takmanın pek mantığı da yok. Akvaryum kasalarda işaretlediğiniz yan panele fanlar da dışarıdan havayı içeri alacak şekilde takılıyor. Hava sirkülasyoncusu değilim ama birçok hava akışı nasıl olmalı videosunda hepsinin bu şekilde yaptığını gördüm. Belki alttakileri üste exhaust, içeriden dışarıya hava verecek şekilde ayarlayıp; yanları intake fan yaparsınız ve arkadaki fanı da yine exhaust olarak kullanırsanız daha mantıklı olabilir. Tabi seçim size kalmış.

Monster Form

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
148
Rampage arcturus kasa sahibiyim stok 7 fanla geldi, kendim 240 mm sıvı soğutma ekledim fakat alttaki yatay 3 fan içeri yandaki dikey 3 fan dışarı üflüyor, yandaki işaretli fanların da havayı içeri alması gerekmez mi yardımınız için teşekkürler
Hocam tam tersi olmuş aşağıdan hava alırsa daha verimsiz olur yandan hava alması ve aşağıdan arkadan tahliye edilmesi lazım

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri