kasamın arka çıkış fanından çok ses gelmeye başladı bu bozulmaya mı başladı yenisini almam gerekiyor mu acaba rahatsız edici sesi.
az önce çok ses geliyordu pc yi kapattım fanı ellerimle döndürdüm vs sonra pc yi aştım şuan sessiz sessiz çalışıyor anlamadım sorunu takılan veya sıkışan bir şey gözükmüyor pc yi yeni temizlettim temizlik ile ilgili sorun mevcut değil bozulma aşamasında olabilir belkiNasıl bir ses? Fan göbeğini kontrol ettiniz mi?
Bir şey sıkışmış ve fan döndükçe sürtünerek/çarparak ses yapıyor olabilir.
Eğer normal göründüğü halde sorun yaratıyor, rahatsız ediyorsa temizlemeyi veya değiştirmeyi düşünebilirsiniz.
az önce çok ses geliyordu pc yi kapattım fanı ellerimle döndürdüm vs sonra pc yi aştım şuan sessiz sessiz çalışıyor anlamadım sorunu takılan veya sıkışan bir şey gözükmüyor pc yi yeni temizlettim temizlik ile ilgili sorun mevcut değil bozulma aşamasında olabilir belki
Teşekkür ederimBazen toz, kıl vs. gibi şeyler fan göbeğine ya da çerçevede bir yerlere takılabiliyor. Bundan dolayı da fan yaprakları dönerken her çarptığında ses gelebiliyor. Belki o tarz bir durum olabilir diye düşündüm. İlerleyen günlerde de fanı kontrol edersiniz, eğer sıkıntı varsa ve rahatsız etmeye devam ederse, uygun fiyatlı başka bir egzoz fan alırsınız.