Soru Kasa Fanları

Lewent5909

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Seçim öncesi vatan bilgisayardan bilgisayar topladım başlarda hiç bir sorun yoktu fakat valorantta sistem deli ısınmaya başladı bende alıp götürdüm şuan herşey normal fakat fanlar aşırı ses yapıyor bios ayarı yapılmış bu durum normal mi acaba sistemimde şu şekilde COOLER MASTER H500 kasa Msı mag B760 anakart termaltake 240 mm sıvı soğutma adata 1TB legend 750 ssd intel i5 13600KF 13 nesil GSKILL 16+16 32 gb ram Msı 8gb 3060 TI ventus 2x fanların bu şekilde çalışması normal mi çünkü başta aldığım zaman çıt ses yoktu ama sistem kendini soğutmak için kuruduyordu şimdi sistem tarafında hiç bir sıkıntı yok sadece fanlar rahatsız edici şeklinde çalışıyor

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
fanlarda kırık olablr mi

KS

Lewent5909

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Yok fanlarda hiç bir sorun yok ama bütün hepsi sesli bir şekilde çalışıyor 5 adet fanım var hepsi aynı hızda sesli bir şekilde çalışıyor kırılmasına imkan yok ikinciye aldıktan sonra ses yapmaya başladı fanlar bios ayarından muhtemelen

Zwaige

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
524
Yok fanlarda hiç bir sorun yok ama bütün hepsi sesli bir şekilde çalışıyor 5 adet fanım var hepsi aynı hızda sesli bir şekilde çalışıyor kırılmasına imkan yok ikinciye aldıktan sonra ses yapmaya başladı fanlar bios ayarından muhtemelen
biostan rpm hızı düşürün kurcalarken fazla arttırmış olabilirsiniz veya msi afterbuernerden

KS

Lewent5909

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0

Orka

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Seçim öncesi vatan bilgisayardan bilgisayar topladım başlarda hiç bir sorun yoktu fakat valorantta sistem deli ısınmaya başladı bende alıp götürdüm şuan herşey normal fakat fanlar aşırı ses yapıyor bios ayarı yapılmış bu durum normal mi acaba sistemimde şu şekilde COOLER MASTER H500 kasa Msı mag B760 anakart termaltake 240 mm sıvı soğutma adata 1TB legend 750 ssd intel i5 13600KF 13 nesil GSKILL 16+16 32 gb ram Msı 8gb 3060 TI ventus 2x fanların bu şekilde çalışması normal mi çünkü başta aldığım zaman çıt ses yoktu ama sistem kendini soğutmak için kuruduyordu şimdi sistem tarafında hiç bir sıkıntı yok sadece fanlar rahatsız edici şeklinde çalışıyor
fanlarınızın markası nedir ?

KS

Lewent5909

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
biostan rpm hızı düşürün kurcalarken fazla arttırmış olabilirsiniz veya msi afterbuernerden
Bios ayarına bile girmedim daha hiç vatandan alırken çıt ses yoktu eve geldim prize bağladım fan sesi gelemeye başladı

KS

Lewent5909

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
KS

Lewent5909

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
vatandaki adam oynamıs olablr
Evet zaten onlar dedi bios ayarı yaptık diye ama orda çıt ses yoktu oradaki ortamın sesinden mi bilmiyorum ama eve gelince fan sesinden nerdeyse durulmuyor

cok sesli calısıo cooler masterü
Ama ilk aldığımda çıt ses yoktu sonra valorantta sistem deli gibi ısınmaya başladı vatana götürdüm bios ayarı yaptık dediler şuan sıcaklıklar falan mükemmel derecede fakat bios ayarından sonra ses yapmaya başladılar buz gibi kasa şuan ama ses rahatsız edici

Orka

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
5
Fanlarım kasaya ile beraber geldi önde 2 adet 240 mm dev gibi fan var sıvı soğutmanın fanları termaltake 240 mm

Evet COOLER masterin kendi fanları
cooler masterin sıvı soğutucusu vardı bende fanları üst kısıma takılıyken resmen masam titriyordu fanların devri yükselince soğutma bloğunu ön kısma koyunca da bu defa sürtme sesi geliyordu sonra iade ettim komple sistemi. fanların hepsi sorunlumu bilmem ama msi nin yazılımından devirlerini sırayla 0 yapıp sorunlu fanı bulabilirsiniz tek fan ise deverini biraz düşürürsünüz hepsi sorunlu ise de yapacak başka bişi bulmanız lazım bütçenize göre

KS

Lewent5909

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hayır fakat hepsinin aynı seste olduğuna nerden eminsin ki
Belli oluyor çünkü hepsi aynı hızda ve aynı soğuklukta çaılışıyor bütün fanların çalışması aynı hızda ve aynı seste

cooler masterin sıvı soğutucusu vardı bende fanları üst kısıma takılıyken resmen masam titriyordu fanların devri yükselince soğutma bloğunu ön kısma koyunca da bu defa sürtme sesi geliyordu sonra iade ettim komple sistemi. fanların hepsi sorunlumu bilmem ama msi nin yazılımından devirlerini sırayla 0 yapıp sorunlu fanı bulabilirsiniz tek fan ise deverini biraz düşürürsünüz hepsi sorunlu ise de yapacak başka bişi bulmanız lazım bütçenize göre
Msı centerden deniyorum fakat olmuyor beceremiyorum başka yazılım varmı acaba

KS

Lewent5909

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Bios ayarlarıda şu şekilde

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    3 MB · Görüntüleme: 14
KS

Lewent5909

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
hangi sys baplantılarına bağlı olduğunu öğrenebilirmisiniz bios ta ki ayarda sys kısımlarına sys çıkışlarına tek tek bakmanız lazım detayları görmek için
Sys ayarı nerede tam olarak bilmiyorum hocam yardımcı olursanız sevinirim fanlar aşırı derece sesli çalışıyor

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri