Yardım Kasa Içi Sıcaklık Hakkında

Bahadır19o3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Arkadaşlar elimde akvaryum kasa var. Kasanın linki:
ty.gl

SNT Energy Snt Luobin Iıı Midi Tower Atx Akvaryum Gaming 7 X Argb Fanlar Ve Uzaktan Kumanda Dahil Beyaz Masaüst Fiyatı, Yorumları - Trendyol

SNT Energy Snt Luobin Iıı Midi Tower Atx Akvaryum Gaming 7 X Argb Fanlar Ve Uzaktan Kumanda Dahil Beyaz Masaüst yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.
ty.gl
ty.gl
Ve bu kasa ile birlikte gelen 7 tane fan var. Fanlar 120mm snt marka. Şimdi şöyle kasa fanlarının çok bir etkisi yokmuş gibi hissettim. Fanları açınca da kapatınca da çok sıcaklık farkı olmuyor. Anca rpm i fullersem 2 derece düşüyor. Ne yapmam lazım? Bu arada fanların dizilişi doğru onda sorun yok. Yandaki ve alttaki 3 fan dışardan hava girecek şekilde. Egzoz ve sıvı soğutma fanı da içerideki havayı dışarı üfleyerek şekilde ayarlı. Acaba kasam mı çok kötü fanlar mı bilemedim. Bu fanları asus TR120 ve TF120mm ile değiştirsem nasıl olur karar veremedim.

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Yeni fan sipariş vermede acele etmeyin. Önce kasanın fan düzenini + sıvı sğutucu fan düzenini kesin anlayalım. Ayrıca bu kasa ile gelen fanlar tümleşik mi, Bu fanların güç bağlantıları 3pin,, 4 pin pwn hangisi bunları bir kontrol edin bence

SNT Luobin III Midi Tower Atx
7 tane fan var. Fanlar 120mm snt marka
Kasa şu an elinizde değil mi?

Ön Fan​
3 x 120 ARGB Fan (Dahil)​
Arka Fan​
1 x 120mm ARGB Fan (Dahil)​
Üst Fan​
3 x 120mm (OPSİYONEL)​
Alt Fan​
3 x 120 ARGB Fan (3x Argb Fan Dahil)​

Satıcı sayfasında belirtilen bunlar. Üst kısım fansız geliyor. Siz bu durumda üst kısma sıvı soğutucu mu taktınız?

KS

Bahadır19o3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26
Yeni fan sipariş vermede acele etmeyin. Önce kasanın fan düzenini + sıvı sğutucu fan düzenini kesin anlayalım. Ayrıca bu kasa ile gelen fanlar tümleşik mi, Bu fanların güç bağlantıları 3pin,, 4 pin pwn hangisi bunları bir kontrol edin bence

Ön Fan​
Arka Fan​
Üst Fan​
3 x 120mm (OPSİYONEL)​
Alt Fan​

Satıcı sayfasında belirtilen bunlar. Üst kısım fansız geliyor. Siz bu durumda üst kısma sıvı soğutucu mu taktınız?
Aynen üst tarafa 120mm lik sıvı soğutma var. Bide yanına aynı snt markadan fan ekledim ama etkili değil gibi elimi üstüne tuttuğumda sıcak hava hissetmiyorum. Sıvı soğutma falında hissediyorum ama

Ön Fan​
Arka Fan​
Üst Fan​
3 x 120mm (OPSİYONEL)​
Alt Fan​

Fan kontolcüsü var. Kontrolcü direk psu ya bağlı 3 pin argb bağlantısı var. Ama pmw 4 değilde 6 girişli kontrolcüye takıyorum. 6 yada 8 hatırlamıyorum

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
Aynen üst tarafa 120mm lik sıvı soğutma var. Bide yanına aynı snt markadan fan ekledim ama etkili değil gibi elimi üstüne tuttuğumda sıcak hava hissetmiyorum. Sıvı soğutma falında hissediyorum ama

Sıvı soğutucu fanıda hissedilir doğal olarak akla gelen radyatör içindeki sıvının ısısını dışarı vermesi...
Yanındakinde sıcak hava çıkışı farkedilmiyor. Bu durumda kasa içi (malum kış zamanı) sıcaklıklar düşük.

Fan kontolcüsü var. Kontrolcü direk psu ya bağlı 3 pin argb bağlantısı var. Ama pmw 4 değilde 6 girişli kontrolcüye takıyorum
İşleri karıştıran bu bağlantının nasıl yapıldığı olacaktır. Yani bu bağlantı şekli fanları biosta veya anakart yardımcı yazılımında görüp hızlarına müdahale edip edemeyeceğiniz belirleyecektir.

Prensip olarak. kasa fan kontrolcüsü (fan hub) : buna güç sata konnektörü ile gelir.
Bu kontrolcüden çıkan bir kablo da anakart sys fan lardan birine takılır. Kontrolcüye de kasa fanlarının güç bağlantısı takılır. (Tabi 4pin pwn bağlantı)
Bu sayede fanlrı görür ve müdahale edebilirsiniz.

Siz fan eksiltme için kendi durumunuza göre değerlendirin.
Arkada bir ekzoz var. Birde sıvı soğtucu fanı ekzoz görevinde bunlar şimdilik yeterli diyelim dışarı hava atışı için.

Yan panelden de 3lü fan içeri hava alış için yeterli gelebilir. Hatta yan panel fanları tek tek takılabiliyorsa güç bağlantıları. Bu şekilde de deneyebilirsiniz. Önce bir fan olmadı. İki fan çalışacak şekilde.

Tabi bu denemelerde işlemci , gpu ve diğer bileşenlerin sıcaklıklarını seçeneğe göre bir süre izlemeniz gerekecektir.

Alttaki 3 fanı ilk aşamada iptal edilip yukarıdaki komboya göre bakılabilir
Bu durumda.
1 ekzoz+ 1 sıvı soğutucu fanı
Yan panelde de 1, 1+1, 1+1+1 şeklinde etkin fan şeklinde denemelerle

KS

Bahadır19o3

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
26

Sıvı soğutucu fanıda hissedilir doğal olarak akla gelen radyatör içindeki sıvının ısısını dışarı vermesi...
Yanındakinde sıcak hava çıkışı farkedilmiyor. Bu durumda kasa içi (malum kış zamanı) sıcaklıklar düşük.

Fan kontolcüsü var. Kontrolcü direk psu ya bağlı 3 pin argb bağlantısı var. Ama pmw 4 değilde 6 girişli kontrolcüye takıyorum
İşleri karıştıran bu bağlantının nasıl yapıldığı olacaktır. Yani bu bağlantı şekli fanları biosta veya anakart yardımcı yazılımında görüp hızlarına müdahale edip edemeyeceğiniz belirleyecektir.

Prensip olarak. kasa fan kontrolcüsü (fan hub) : buna güç sata konnektörü ile gelir.
Bu kontrolcüden çıkan bir kablo da anakart sys fan lardan birine takılır. Kontrolcüye de kasa fanlarının güç bağlantısı takılır. (Tabi 4pin pwn bağlantı)
Bu sayede fanlrı görür ve müdahale edebilirsiniz.

Siz fan eksiltme için kendi durumunuza göre değerlendirin.
Arkada bir ekzoz var. Birde sıvı soğtucu fanı ekzoz görevinde bunlar şimdilik yeterli diyelim dışarı hava atışı için.

Yan panelden de 3lü fan içeri hava alış için yeterli gelebilir. Hatta yan panel fanları tek tek takılabiliyorsa güç bağlantıları. Bu şekilde de deneyebilirsiniz. Önce bir fan olmadı. İki fan çalışacak şekilde.

Tabi bu denemelerde işlemci , gpu ve diğer bileşenlerin sıcaklıklarını seçeneğe göre bir süre izlemeniz gerekecektir.

Alttaki 3 fanı ilk aşamada iptal edilip yukarıdaki komboya göre bakılabilir
Bu durumda.
1 ekzoz+ 1 sıvı soğutucu fanı
Yan panelde de 1, 1+1, 1+1+1 şeklinde etkin fan şeklinde denemelerle
Sıkıntı anakartta fan girişi 2 tane onlara da sıvı soğutma takılır. Kasa fanlarını o yüzden takmıyorum anakarta ama kumandası var ordan hızlarını ayaryabiliyorum. Alttaki 3 fanlar ama dışarıdan içeri girecek şekilde olumsuz bir etkisi olurmu? Sökün demişsiniz ama

solaris

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
482
İlk mesajda özetlemişsiniz durumu:
Ve bu kasa ile birlikte gelen 7 tane fan var. Fanlar 120mm snt marka. Şimdi şöyle kasa fanlarının çok bir etkisi yokmuş gibi hissettim. Fanları açınca da kapatınca da çok sıcaklık farkı olmuyor. Anca rpm i fullersem 2 derece düşüyor

Buna göre alttaki 3 lü fan bence gereksiz gibi duruyor.
Ne kadar çok fan, o kadar soğuk ortam bir yere kadar etki ediyor. Her durum için farkedilir şekilde mutlaka üst sğutma vereceği gibi bir durum yok.

Sökün derken kasadan fanları çıkarmazsınız. (Çıkarma ve sonra ihtiyaca göre tekrar monte etme çok uğraştırır) Sadece güç bağlantılarını çıkarır. bir yere değmeyecek şekilde kasa içinde kalır.
Sonra yan fanlar (içeri hava üfleme)
Ekzoz+sıvı soğutucu fanı (Dışarı üfleme)
Bu şekilde bir süre kullanım ve sıcaklık değerlerini kontrol
Ciddi sıcaklık farkları olmuyorsa bu şekilde de gidebilirsiniz.

Sıkıntı anakartta fan girişi 2 tane onlara da sıvı soğutma takılı

Kısıtlama buradan gelir. Kasa fanı+ ekzoz fanı biosta görme, pwn fan hızlarının ayarlanması açısından.

Kasa ile gelen fan kontrolcü, ne tür
Ayrıca kasa fanları güç konnektörü 4 pin pwn mi yoksa 3 pin mi bunları daha sonra müsait olunca kasayı açıp incelersiniz.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri