Kasa Isınması

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
Bahsettiğin sıcaklık değerleri, saydığın sistem parçalarına göre bakıldığında gayet normal.
Zaten kullandığın kasa da kötü değil,. Yani özünde senin herhangi bir ısınma sorunun yok.
Saydığın sistem parçaları ve kasa ile alınabilecek en normal sıcaklık değerlerini alıyorsun.
Bu yüzden tahliye için ekstra fan almanın, mevcut değerlere hayati bir etkisi olacağını düşünmüyorum.
Fan yerine CPU soğutucu almanı tavsiye etme sebebim, değerleri etkileyecek olanın kasa fanı olmamasıydı.
Çünkü 10 tane kasa fanı da alsan, elindeki stok soğutucuyla yine benzer ısı değerlerini almaya devam edersin.

Evet, idare edersin. CPU soğutucuya ihtiyacın olduğu bir gerçek, ama aciliyetinin olduğunu söyleyemem.
Yani bu şekilde kullanmaya devam edebilirsin, ama daha iyi değerler için soğutucuyu değiştirmen gerekir.
Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Ayrıntılı şekilde anlatmışsınız uğraştırdım sizi kusura bakmayın :)

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Önümüz yaz, kasaya egzos fan eklemezseniz o stok fanla yanar o kasa.
Kasada egzoz fan var. TUF Gaming GT301 ile standart hava sirkülasyonuna sahip.
1684845940756.png

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Hocam :)) Cümle alem biliyor bu kasada tek outtake fan olduğunu. 2 tane daha eklemesi lazım arkadaşın. Konu bu..
Dediğin durum, sistemde iyi bir CPU soğutucusu varsa geçerli.
Stok intel fan varken, ekstra tahliye fanı almak sadece masraf olur.
Sistemde stok fan varken ısrarla kasa fanı önermek, yanlış tavsiye olur.
Dediğiniz mantığa göre, millet boşuna 2.000 - 3.000 TL verip sıvı soğutma alıyor.
Onun yerine kasayı aldıktan sonra yanında 5-6 tane de kasa fanı alsalar, yeterli olur mu?

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Dediğin durum, sistemde iyi bir CPU soğutucusu varsa geçerli.
Stok intel fan varken, ekstra tahliye fanı almak sadece masraf olur.
Sistemde stok fan varken ısrarla kasa fanı önermek, yanlış tavsiye olur.
Dediğiniz mantığa göre, millet boşuna 2.000 - 3.000 TL verip sıvı soğutma alıyor.
Onun yerine kasayı aldıktan sonra yanında 5-6 tane de kasa fanı alsalar, yeterli olur mu?

"KASA" ısınmasına en ucuz çözümü söylüyorum, yoksa herkes yazdı zaten stokla olmayacağını, sıvı soğutma ile daha iyi soğutma olacağını. 2 tane tercihen 14 lük fan yazı geçirtir. Sonrasında bütçesine göre alır bir tane AIO iş biter. Ha takmazsa ne olur; stok fan ısıyı 360 derece bütün anakarta, ramlere, kasaya yayar, GPU ve CPU 80 e vurur, kasanın üst kısım ve cam ele gelecek kadar ısınır. Yani sıcak hava içerde döner durur. Konu bu.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
"KASA" ısınmasına en ucuz çözümü söylüyorum, yoksa herkes yazdı zaten stokla olmayacağını, sıvı soğutma ile daha iyi soğutma olacağını. 2 tane tercihen 14 lük fan yazı geçirtir. Sonrasında bütçesine göre alır bir tane AIO iş biter. Ha takmazsa ne olur; stok fan ısıyı 360 derece bütün anakarta, ramlere, kasaya yayar, GPU ve CPU 80 e vurur, kasanın üst kısım ve cam ele gelecek kadar ısınır. Yani sıcak hava içerde döner durur. Konu bu.
Yanılıyorsun. Eğer konuyu tekrardan okursan kasada ısınma sorunu olmadığını görebilirsin. Değerler, mevcut bileşenlere göre normal seviyede. Yani ekstra fanlar, mevcut durumda bir fayda sağlamaz. Senin söylediğin "yukarıya ekstra fan" önerisi, bahsettiğin 80 dereceyi belki 79.5 yapar. O da zaten fan olmasa bile, hava durumuna göre de değişir.
Yapılabilecek en mantıklı şey, daha iyi ısı değerleri için stok soğutucuyu değiştirmektir. Onun da şu an için acelesi yok.
Piyasa ve indirimler takip edilir, modeller araştırılır, bütçe olduğu bir vakit uygun bir soğutucu satın alınır. O kadar.
Bu arada AIO gibi bir zorunluluğu da yok. 2 fanlı düzgün bir kule tipi soğutucu da fayda sağlayacaktır.

2 tane tercihen 14 lük fan yazı geçirtir.
14'lük fan takamaz. Üst panel 2x 120 mm destekliyor.

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Yanılıyorsun. Eğer konuyu tekrardan okursan kasada ısınma sorunu olmadığını görebilirsin. Değerler, mevcut bileşenlere göre normal seviyede. Yani ekstra fanlar, mevcut durumda bir fayda sağlamaz. Senin söylediğin "yukarıya ekstra fan" önerisi, bahsettiğin 80 dereceyi belki 79.5 yapar. O da zaten fan olmasa bile, hava durumuna göre de değişir.
Yapılabilecek en mantıklı şey, daha iyi ısı değerleri için stok soğutucuyu değiştirmektir. Onun da şu an için acelesi yok.
Piyasa ve indirimler takip edilir, modeller araştırılır, bütçe olduğu bir vakit uygun bir soğutucu satın alınır. O kadar.
Bu arada AIO gibi bir zorunluluğu da yok. 2 fanlı düzgün bir kule tipi soğutucu da fayda sağlayacaktır.

14'lük fan takamaz. Üst panel 2x 120 mm destekliyor.

Canım kardeşim yoruyorsun:) Arkadaş ilk mesajda demiş ki kasa baya ısınıyor. (E normal çünkü 3 içeri 1 dışarı fan kurulumu var.) Sen diyorsun ısınmıyor! Kasanın hava akımı dengeli değilse özellikle üst kısım, cam vs ısınır. Yazın bu daha da belirgin olur. Silsile şeklinde kasa ısındıkça, bileşenler daha da ısınır. Çünkü neden? sıcak hava yeterince atılamadığından di mi?! Basitçe, denge için dışarıya hava üfleyecek bir iki fan ekleme yapması lazım, niye uzattın bu kadar!

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Canım kardeşim yoruyorsun:)
Sen, anlamaya çalışırken yoruluyorsun.
Emin ol bilmeyen birine işin doğrusunu anlatmaya çalışmak çok daha yorucu.
Arkadaş ilk mesajda demiş ki kasa baya ısınıyor. (E normal çünkü 3 içeri 1 dışarı fan kurulumu var.) Sen diyorsun ısınmıyor! Kasanın hava akımı dengeli değilse özellikle üst kısım, cam vs ısınır. Yazın bu daha da belirgin olur. Silsile şeklinde kasa ısındıkça, bileşenler daha da ısınır. Çünkü neden? sıcak hava yeterince atılamadığından di mi?! Basitçe, denge için dışarıya hava üfleyecek bir iki fan ekleme yapması lazım, niye uzattın bu kadar!
Bahsettiğin mesajı baştan okursan eğer, konu sahibinin "CPU'nun stok soğutucu ile en fazla 65 derece, GPU'nun ise 70 derece olduğunu" ve bu değerleri oyun oynarken aldığını yazdığını görebilirsin. Sonrasında ise yine konu sahibinin "Bu değerler fazla mı?" diye sorduğunu ve devamında sistemi sadece 1 ay kadar önce satın aldığını, yani sistemini yeni aldığından dolayı yeterli tecrübe veya bilgi sahibi olmadığını, bundan dolayı burada fikir ve tavsiye aradığını anlayabilmen gerekir. Fakat sen, konuya veya soruna odaklı değil, basit bir şekilde ezbere dayalı yorum yapıyorsun. "Kasaya 2 fan daha al" diyerek geçiyorsun. Mevcut durumda yeterli etkisi olmayacak bir öneriyle kullanıcıyı kasa fanı almaya yönlendiriyorsun. Ben de bu yanlışından dolayı sana işin doğrusunu öğrenebilmen için açıklama yapıyorum.
Polemiğe girmeye veya saygısızlık yapıp tartışmaya gerek yok. Ekstra kasa fanı, hava sirkülasyonu ile ilgili sorun olan durumlar için geçerlidir. Konu içerisindeki mevcut durumda "sorun" olarak nitelendirilebilecek bir durum yoktur. Fakat tavsiye olarak kullanıcıya fayda sağlayabilecek şey, daha iyi bir CPU soğutucudur.

Burak871

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
14
Ghost Recon Breakpoint oynuyorum kasada fanlar hızlanmaya başlıyo sesli bi şekilde çalışıyolar ve belli bir süre sonra kasa baya bi ısınıyor. MSI Afterburnerde baktığımda oyun sırasında GPU sıcaklık 70 dereceye çıkıyor en fazla CPU 65 derece en fazla. Bu değerler fazlamı ? Fazla değilse bu kasa neden bu kadar fazla ısınıyor acaba bilen varmı ?
bendede oluyor ama ısı problemi değil sistem yüke biniyor fanlar daha hızlı dönüyor ses çıkarıyor ses istemiyosan sessiz çalışan fanlardan alabişlirsin ben ilerde öyle yapcam

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
Sen, anlamaya çalışırken yoruluyorsun.
Emin ol bilmeyen birine işin doğrusunu anlatmaya çalışmak çok daha yorucu.

Bahsettiğin mesajı baştan okursan eğer, konu sahibinin "CPU'nun stok soğutucu ile en fazla 65 derece, GPU'nun ise 70 derece olduğunu" ve bu değerleri oyun oynarken aldığını yazdığını görebilirsin. Sonrasında ise yine konu sahibinin "Bu değerler fazla mı?" diye sorduğunu ve devamında sistemi sadece 1 ay kadar önce satın aldığını, yani sistemini yeni aldığından dolayı yeterli tecrübe veya bilgi sahibi olmadığını, bundan dolayı burada fikir ve tavsiye aradığını anlayabilmen gerekir. Fakat sen, konuya veya soruna odaklı değil, basit bir şekilde ezbere dayalı yorum yapıyorsun. "Kasaya 2 fan daha al" diyerek geçiyorsun. Mevcut durumda yeterli etkisi olmayacak bir öneriyle kullanıcıyı kasa fanı almaya yönlendiriyorsun. Ben de bu yanlışından dolayı sana işin doğrusunu öğrenebilmen için açıklama yapıyorum.
Polemiğe girmeye veya saygısızlık yapıp tartışmaya gerek yok. Ekstra kasa fanı, hava sirkülasyonu ile ilgili sorun olan durumlar için geçerlidir. Konu içerisindeki mevcut durumda "sorun" olarak nitelendirilebilecek bir durum yoktur. Fakat tavsiye olarak kullanıcıya fayda sağlayabilecek şey, daha iyi bir CPU soğutucudur.

Hocam okumadım valla kusura bakma :) Bu kadar kaos bana fazla. Burdan terapiye gidiyorum.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Hocam okumadım valla kusura bakma :) Bu kadar kaos bana fazla. Burdan terapiye gidiyorum.
Önemli değil, zaten boşa laf anlattığımı biliyordum ama yine de şansımı denedim. Site içerisindeki kullanıcıları yanlış yönlendirme, benim için yeterli. Bu arada geçmiş olsun, iyi günler.

KS

okan.c

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
68
@Tefnut @White Ravens beyler sakin :) İkinizede çok teşekkür ederim. Derdimi çözmek için baya bi uğraştınız sağolun. Yazdıklarınızı okuduktan sonra baktımki kasa camı ısınır falan demişsiniz bu konuya bi açıklık getiriyim. Yüksek grafikte bahsettiğim oyunu oynarken KASA CAMI ZATEN ISINIYOR hatta kasanın üstü arkası komple ısınıyor hatta ve hatta kasa biraz soğusun diye kasanın üstündeki o tel kısmı kaldırıyorum, camı pencereyi açıyorum o derece yani. İkinizede ve diğer yorum yaparan herkeze tekrardan çok teşekkür ederim.

Tefnut

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
256
@Tefnut @White Ravens beyler sakin :) İkinizede çok teşekkür ederim. Derdimi çözmek için baya bi uğraştınız sağolun. Yazdıklarınızı okuduktan sonra baktımki kasa camı ısınır falan demişsiniz bu konuya bi açıklık getiriyim. Yüksek grafikte bahsettiğim oyunu oynarken KASA CAMI ZATEN ISINIYOR hatta kasanın üstü arkası komple ısınıyor hatta ve hatta kasa biraz soğusun diye kasanın üstündeki o tel kısmı kaldırıyorum, camı pencereyi açıyorum o derece yani. İkinizede ve diğer yorum yaparan herkeze tekrardan çok teşekkür ederim.

Sen bizi boşver:) Dediğin gibi işlemci soğutmaya şimdilik bütçen yok ise üste ucuz yollu iki fan takıp biriken ısıyı tahliye edebilirsin. Sonrasında da yazın bir bakarsın duruma göre kule tipi bir soğutma alırsın kasa püfür püfür eser.

Bayterek

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
246
hocam ama kasayı bi görseniz sadece bir kısmı değil yan tarafı zaten, komple üst tarafıda baya ısınıyor. Fanların sesi zaten durumu belli ediyor. BIOS ayarlarından fan ayarlarını yükseltmeme rağmen bu sıcaklıklar. Anlayamadım kaldım
derecelerin iyi ama daha iyisi olabilir kasa modelin nedir fanların nasıl monte edilmiş kaç tanesi içeriye üfliyor kaç tanesi dışarıya atıyor havayı yazarsanız sevinirim :)

bana kalırsa ısınnan hava yükselir mantığıyla gidersek üste 2 veya 3 tane fan koyulursa halledilir gibime geliyor sıvı soğutma alıncak bütçe yoksa

bakacağımız zamanda işlemci ekran kartı derecelerin cok iyi

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri