Kasa Önerisi (Nzxt H6, Montech ..)

ernu

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,

Bilgisayar toplama dönemindeyim, parçaları almaya başladım fakat kasa konusunda kafam karışık. Öncelikle performans odaklı bir kasa topluyorum fakat görsellikte önemli, yani elimden geldiğinde f/p odaklı görsel bir şeyler oluşturmak, ve masa üzerinde şık gözüken bir kasa olsun istiyorum..

Lian Li'nin O11D Evo Rgb modeli bugün ortalama 10.500 liralarda ve içerisinde hiçbir fan yok. Aklımdaki setup'da 3 ön giriş, 3 veya 2 (140 mm'lik) alt giriş ve 1 egzoz fanı şeklinde, tepeye de cpu sıvı soğutucu 360 mm gelecek, yani klasik fan yerleşimi gibi düşünebilirsiniz dolayısıyla Lian Li aldığım senaryoda 3 yan, 3 alt ve 1 egzoz toplam 7 fan maliyetim olacak. Özellikle görsellik öne çıksın deyip, reverse fanlara yönelince fiyatlar daha da artıyor ve seçenek azalıyor..

Nzxt H6 flow'un iki modeli var ve ikisinde de yan tarafta 3 fanla geliyor, birinde rgb diğerinde düz siyah fanlar, rgb'li olan bugün için 8500 lira civarlarında, rgb'siz olanı ise 6400 lira civarında.. H6 modelini alırsam da, alt tarafa 2x140, bir tane de egzoz toplam 3 fan maliyeti olacak (argb'li model için tabii ki) ya da şimdilik siyah fanlı düz modeli tercih edip, ilerleyen dönemde yanlara da argb alacağım..

Son olarakta Montech King 95 Pro modelini buldum ve yurtdışında oldukça iyi yorumları var, hatta Türkiye'de de kullananlar varmış ve bu kasa direkt olarak dahili 6 argb fanla geliyor, fanların tek tek kataloglarına baktığımda da hiçte fena durmuyor (airflow ve pressure açısından), üstelik kablo yönetimini de güzel yapmışlar ve şuanda tr'de 8-9 bin lira seviyelerinde fanlar dahil alınabiliyor..

sizce hangisini tercih etmeliyim? ekran kartı olarak gainward 5080 aldım, işlemci 9950x3d ve üzerinde 360 mm soğtucu gelecek, eğer nzxt kasa/fanlar alırsam soğtucutu nzxt kraken düşünüyorum, eğer farklı şeylere yönelirsem de yine muadil bir soğutucu düşünürüm..

yorumlarınız için şimdiden teşekkürler

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri