Kasa özelliklerini yükseltmek istiyorum, hangi parçalar uyumlu olur ?

eumer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba,
Bir laboratuvarda kullandığımız masa üstü bilgisayarın kasasındaki mevcut parçaları yükseltmek istiyoruz. Kasayı DVİ bağlantı yöntemiyle mikroskoptan görüntüleme için kullanıyoruz. Mevuct ekran kartımız aslında bize yetiyor, fakat fiyat durumuna göre daha iyi bir modele geçmek istiyoruz. Ekte fotoğralarda CPU-Z programından aldığım veriler mevcut. hangi parça hangi anakarta uyumludur bilmediğim için sizlerden nasıl ve hangi parçalar ile yükseltme yapabileceğim konusunda yardım istiyorum. Kasada 240gb SSD takılı. Ram, ekran kartı gibi neler tavsiye edersiniz. İyi günler dilerim

Fotoğraflar ;

https://hizliresim.com/oXJO67
https://hizliresim.com/V9jr3P
https://hizliresim.com/P1jlO7

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
RX 570/580 gibi ekran kartlarına yükseltme yapabilirsiniz. RX 590 çok fazla güç çekiyor önermem. AMD serisi iş odaklı kullanımlarda NVIDIA kartlardan daha başarılı düşük segmentte ve eğer 16 GB RAM 'iniz yoksa ve kullandığınız yazılımlar için 8 GB RAM yetersiz geliyorsa Kingston 8GB 1333MHz CL9 1.5V DDR3 (KVR1333D3N9/8G) - 329,00 TL bu RAM 'i alabilirsiniz. Ayrıca eğer ekran kartı takacaksanız sisteme şuan ki PSU yetersiz gelecektir büyük ihtimal ile tabi PSU 'nuzu bilmiyorum ama 12V kanalından RX 570 alırsanız 310W verebilen ve RX 580 alacaksanız 350W verebilen bir PSU almanız gerekecek. Yani minimum SilverStone 400W Strider Essential Serisi 80+ - 240,80 TL 360W güç verebiliyor bu PSU 'yu almanız gerekecek.

KS

eumer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
RX 570/580 gibi ekran kartlarına yükseltme yapabilirsiniz. RX 590 çok fazla güç çekiyor önermem. AMD serisi iş odaklı kullanımlarda NVIDIA kartlardan daha başarılı düşük segmentte ve eğer 16 GB RAM 'iniz yoksa ve kullandığınız yazılımlar için 8 GB RAM yetersiz geliyorsa Kingston 8GB 1333MHz CL9 1.5V DDR3 (KVR1333D3N9/8G) - 329,00 TL bu RAM 'i alabilirsiniz. Ayrıca eğer ekran kartı takacaksanız sisteme şuan ki PSU yetersiz gelecektir büyük ihtimal ile tabi PSU 'nuzu bilmiyorum ama 12V kanalından RX 570 alırsanız 310W verebilen ve RX 580 alacaksanız 350W verebilen bir PSU almanız gerekecek. Yani minimum SilverStone 400W Strider Essential Serisi 80+ - 240,80 TL 360W güç verebiliyor bu PSU 'yu almanız gerekecek.

Teşekkür ederim Uğur bey. Bahsettiğiniz ram, bende mevcut olan ram ile uyumlu mudur ? çünkü sizin bahsettiğiniz 1333MHz, ben CPU-Z'den baktığımda 667 MHZ görüyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
eumer' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

Teşekkür ederim Uğur bey. Bahsettiğiniz ram, bende mevcut olan ram ile uyumlu mudur ? çünkü sizin bahsettiğiniz 1333MHz, ben CPU-Z'den baktığımda 667 MHZ görüyorum.

CPU-Z yazılımındaki rakam 2 ile çarpılıyor. Bu kısımda bir sorun yok.

KS

eumer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
eumer' Alıntı:

hocam peki daha düşük bütçeli bir ekran kartı tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? hatta zahmet olmayacaksa bir kaç model olursa çok sevinirim çünkü ürünler ihale usülü alınacağı içi farklı modeller isetniyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
eumer' Alıntı:
ugur.gozaydin' Alıntı:

hocam peki daha düşük bütçeli bir ekran kartı tavsiyesinde bulunabilir misiniz ? hatta zahmet olmayacaksa bir kaç model olursa çok sevinirim çünkü ürünler ihale usülü alınacağı içi farklı modeller isetniyor. Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. teşekkürler

Sapphire Radeon RX560 Pulse 2GB - 656,92 TL Bu kartı tercih edebilirsiniz.

KS

eumer

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
eumer' Alıntı:

Sapphire Radeon RX560 Pulse 2GB - 656,92 TL Bu kartı tercih edebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim hocam, power supply HP PS-4321-1HB Liteon 320W, anakart modelim de fotoğralarda var uyum konusunda herhangi bir problem olur mu ?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
PSU 'nun özelliklerine baktım. 320W ve 12V kanalı ikli yapıda. Çift kanal 12V desteği ile 336W / (Bölü) 2 kanal yani başına 168W düşüyor. Çift kanal yapı artık sadece çok üst düzey PSU modellerinde 1000W üzerindeki bazı PSU 'larda kullanılıyor ve doğru çalışması için ciddi teknoloji yatırımı isteyen bir iş. Eski PSU 'lar da bu yapı çok ama performans kaybına sebep oluyor ucuzluk.

Senin PSU 320W gücünün ilk 12V kanlından 15A amper güç verebiliyor buda 180W yapıyor diğer kanaldan 16A amper veriyor buda 192W yapıyor ve senin işlemci ve diğer bileşenlerin ile bu ekran kartı toplamda 210W kadar güç istiyor bu en yüksek yük altındaki güç. Ucu ucuna yetme ihtimali var ama sıkıntı çıkma ihtimalide var bunu belirteyim. Ekran kartını alın ve işlerinizi yapın eğer sistem kapanması veya performans sorunu yaşarsanız bilin PSU yetersiz geliyordur. O durumda size başka bir PSU önerebiliriz uygun fiyatlı.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri