Kasa ses problemi

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasanın içinde böyle 5 sn 1 kere hafif zorlanır gibi ses geliyor sonra 5 sn sonra bida işlemcinin fanini durduruyorum elimle o ses halen geliyor anlamadm

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Zorlanır gibi ses derken daha net olabilir misin? Video yada ses kaydı gibi. Birde fanı el ile durduruyorum diyorsun sesin fandanmı geldiğini düşünüyorsun?

KS

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yok uğur abi ses fanlardan gelmıyor anakart tarafı işlemcın oldu yerden video kaydı gıbı 1 ses gelıyor kesılıyor cok az ama ses kaydı fılan atablırmym acaba biyerden sana

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Başta ve sonda çıkan sesi diyorsan onlar fan tıkırtısı veya HDD sesi gibi geldi bana ama arada fan sesinden başka ses gelmiyor.

KS

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
yok abi bütün fanları durduruyorum anakart yada işlecıcn ordan 1 ses gelıyor

5 ile 7 sn arası wuu dıyor

hep böyle yapmıyor 5 sn bi 2 3 sn wuu dıyor sonra tekrar normal calısıyor zorluyormus gıbı birşey ama anlamadım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Valla son ses 5/6 defa dinledim ama birşey duyamadım ben dediğin gibi ama fan olabilir başka ses çıkartacak sadece HDD var oda böyle ses çıkartmaz. Sen fanlarını kontrol et kasan eski ise fanlardan genel bir ses gelmesi normal fanların merkezinde gres yağı tarzı bir yağ olur zamanla ya biter yada etkisini kaybeder veya temizlenmemiş ise uzun süredir oda bu tarz ses çıkarmalarına sebep olur. Başka birşey gelmiyor aklıma.

KS

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
pc söküm direk ıcınden atıcam sesi hocam 1 sn

https://instaud.io/2GSJ/delete/38038e765b25bae323f5734b5b42f55c953ff674

şuan hic bi fan calısmıyor işlemcıın fanınıda elıme durdurdum son sn bıraktım o gelen ses onun son sn ama baslarda en yüksek ses alın duycaksınz duruyor zorluyor duruyor zorluyor

hic bi fan calısmıyor butun kasann fanını durdurdum ekran kartıda öyle

gigabyt 700 w kasa var bnde ugur sendeki kasadan acaba sendemı ses kaydı atsan ben bi degerlendırsem fanları kapatım

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
O ses HDD gibi geldi bana. Bendeki kasada böyle ses çıkmıyor. Şunu denermisin HDD 'nin güç bağlantısını sök ve kasayı çalıştır fanlar dönecek ancak sistem diski olmadığı için Windows açılmayacak sistem diskini takın diye bir uyarıda kalacak bu sırada fanları yine durdur ama elinle değil pinleri sök elinle yaptığın zaman fan göbeğine zarar veriyorsun. Bu işlemlerden sonra ses halen daha geliyormu kontrol et eğer geliyorsa HDD arızalı demektir. Disk kafa vurma sesine benziyor ses.

KS

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ordakı tık tık sesler şey uğur abi ben işlemci fanını elıme tutuyorum ya o ses ondan zorluyor kendını o
hın hın dıe bı ses cıkıyor sonra gerı kesılıyor o sesı dıyorum ben sen 1 ses atsan fanları kapatayım ben bı kıyaslasam on numara olucak abi

anakarttan fılan gelırmı ses normalde üfleme sesi gibi

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Bendeki kasada kontürolcüye bağlı fanlar son ayarda hep sistem boştayken kaydettim arkadan gelen tirrrrrr diye bir ses var o kapaktaki fanın ayarı bozuk titriyor ondan geliyor başka bir sorun yok. Sendekide bu sesten farklı değil sadece arada dediğin ses geliyor bu fanlardan geliyor olabilir ancak tümünü durdurduğun zaman halen daha çıkıyorsa dediğim gibi HDD 'den geliyor olabilir ses. Anakarttan veya E.Kartından bobin sesi gelir ama o sadece uğultu şeklinde olur tak tak diye ses çıkartmaz. Bu arada başta ve sonra çıkan sesten bahsetmiyorum senin ses kaydında ortada birkaç ses var onları kastediyorum.

Kasa Ses Dosyası

KS

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
evet ugur abi harrdisk gelıyor ne yapmalıyım dedıklerını yaptm ses kesıldı taktım harrdisk dınledım ondan gelıyor garantisi devam edıyor

pc e zarar ı olurmu yenı fark ettm bayadır kullanıyorum galiba neden olmus olabilir ne yapmalıyım sence

5 . 10 sn bi sürekli gelıyor abi durmuyor hep geliyor o ugultu sesi

programla fılan baksam durumuna varmı öyle program acaba hhd in

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Healt kısmını ve error kısmını kullanıp tarama yapacaksın kırmızı uyarılar hata var demektir zaten bu yazalım ile kaba fikir edinirsin ses HDD 'den geliyorsa içindeki önemli dosyalarını yedekle ve garantiye gönder.

KS

tremple006

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
tmm abi harrdisk yok baska 1 tane buluyumda 1 hafta fılan böyle kullansam bırsey olurmu zaten yenı fark ettm en kötü 1 2 aydır böyle kullanıyorm belki fazla belki az

inş diğer parcalara zarar vermemıstır

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri