Kasa Tavsiyesi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tekrardan merhabalar herkese.https://www.itopya.com/cooler-master-masterbox-td500-mesh-white-argb-usb-32-mid-tower-kasa/ bu ürün indirimde olduğunda ve hoşuma gittiğinden bu ürünü almayı düşünüyorum.Gördüğüm testlerde hava akışının fena olmadığı yönünde yorumlar gördüm.Siz bu kasayı önerir misiniz?Bu fiyat aralığında yani 800-1200 tl arasında daha iyi hava akışına sahip olan bir kasa önerir misiniz?(tercihen beyaz olursa sevinirim ^^)

Anakart:Asus Tuf Gaming Z490-Plus
İşlemi:İntel i7 10700 K
Psu:Corsair RM750

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Kasa gayet güzel bir kasadır ki bende çokça öneririm bu kasayı. Ancak aslında fiyatı indirimde sayılmaz :) sena başlarında zaten bu fiyatlardaydı. Şuan ki dolar kurunda ki fiyatı iyi alabilirsiniz bir eksi noktası yok bu fiyatlara alınabilecek kasalar arasında.

Alternatif öneri yaparım ama bütçe vermeniz gerekiyor.

Birde sıvı soğutucu kullanıyor musunuz onu belirtin.

KS

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Kasa gayet güzel bir kasadır ki bende çokça öneririm bu kasayı. Ancak aslında fiyatı indirimde sayılmaz :) sena başlarında zaten bu fiyatlardaydı. Şuan ki dolar kurunda ki fiyatı iyi alabilirsiniz bir eksi noktası yok bu fiyatlara alınabilecek kasalar arasında.

Alternatif öneri yaparım ama bütçe vermeniz gerekiyor.

Malesef artık eski fiyatına bile şükrediyoruz  :D .Kasa konusunda şöyle söyleyim ben size.Belki duruma göre 1200 tl lere çıkabilirim eğer ki bu kasanınkinden çok daha fazla hava akışına sahipse ama birazda tasarımına da önem veriyorum.Çünkü 8 yıla yakındır siyah kasa kullanıyorum ve biraz renk açısından gına geldi bu renkleri sürekli görmekten ve birazda farklılık olsun istiyorum(tabi kasanın hava akışı kötü değilse).O yüzden buna göre bi tavsiye söylerseniz çok makbul geçer.

https://www.itopya.com/corsair-4000d-airflow-tempered-glass-beyaz-mid-tower-kasa/
https://www.itopya.com/corsair-4000d-tempered-glass-beyaz-mid-tower-kasa/
https://www.itopya.com/corsair-icue-220t-rgb-airflow-tempered-glass-usb-30-beyaz-mid-tower-kasa/

Diğer baktığım modellerde bunlardı.Bunların da hava akışı fena değil demişlerdi.Bunlara bakarakta bir şeyler söylerseniz sevinirim.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Benzer fiyatlara Corsair 4000D - 829 TL bu kasayı alabilirsiniz. Artısı dikey ekran kartı takmak için yuva desteği var ve USB Type-C bağlantısı var ama eksisi 2 adet 120mm siyah RGB olmayan fan ile geliyor ki pek eksi sayılmaz ön taraf zaten görsel olarak RGB olsa bile buna izin veren bir yapıda değil. Hava akışı sorunsuz kaliteli bir alternatiftir. Birde Corsair 4000D Airflow - 929 TL versiyonu var oda benzer sadece ön panel farklı.

Sizde benzer ürünlere bakmışsınız zaten. Ancak iCUE modeli önermem.

4000D ve TD500 arasında seçim yapın.

Eğer alternatif başka bir öneri isterseniz XPG Invader 2x120mm Siyah Fan - Beyaz - 519 TL bu kasayı alabilirsiniz. Çelik kalitesi ve özellikleri size önerdiğim kasalar ile benzerdir.

Eğer biraz daha çıkabilirseniz bu tüm kasalardan daha iyi bir kasa önerim olacak size oda XPG Battlecruiser 4x120mm ARGB Fan - Beyaz - 1.099 TL bu kasayı alın. Bu son kasa hem kalite hem özellik olarak piyasadaki en iyi F/P dengesindeki yüksek model kasadır.

KS

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
Benzer fiyatlara Corsair 4000D - 829 TL bu kasayı alabilirsiniz. Artısı dikey ekran kartı takmak için yuva desteği var ve USB Type-C bağlantısı var ama eksisi 2 adet 120mm siyah RGB olmayan fan ile geliyor ki pek eksi sayılmaz ön taraf zaten görsel olarak RGB olsa bile buna izin veren bir yapıda değil. Hava akışı sorunsuz kaliteli bir alternatiftir. Birde Corsair 4000D Airflow - 929 TL versiyonu var oda benzer sadece ön panel farklı.

Sizde benzer ürünlere bakmışsınız zaten. Ancak iCUE modeli önermem.

4000D ve TD500 arasında seçim yapın.

Eğer alternatif başka bir öneri isterseniz XPG Invader 2x120mm Siyah Fan - Beyaz - 519 TL bu kasayı alabilirsiniz. Çelik kalitesi ve özellikleri size önerdiğim kasalar ile benzerdir.

Eğer biraz daha çıkabilirseniz bu tüm kasalardan daha iyi bir kasa önerim olacak size oda XPG Battlecruiser 4x120mm ARGB Fan - Beyaz - 1.099 TL bu kasayı alın. Bu son kasa hem kalite hem özellik olarak piyasadaki en iyi F/P dengesindeki yüksek model kasadır.

Eğer ki hava akışı açısından ikisi arasında çok fark yoksa TD500 modelini alacağım.Daha çok hoşuma gitti tasarım olarak.

Bide hocam sıvı soğutucu kısmını atlamışım.Sizin bana önerdiğiniz Arctic Liquid Freezer II modelinden şu https://www.akakce.com/islemci-sogu...zer-ii-240-sivi-sogutma-fiyati,630164872.html veya https://www.akakce.com/islemci-sogu...zer-ii-280-sivi-sogutma-fiyati,631292886.html bu modelini alacağım.Sıvı soğutucunun montajını üst kısma yapacağımızdan düşündüğüm kasalarla bir problem yaşanır mı?(parça sıkışması gibi)

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
280mm olan her kasada güzel durmaz. Performans olarak 360mm ürüne daha yakındır ama 240mm yada bence bu tarz bir kasada 360mm alın derim. Bu kasalarda üst kısma motajda sorun yok yapabilirsiniz. Hava akışıda gayet iyi sorun yok. TD500 için sorun yok sevdiyseniz alabilirsiniz.

Eğer XPG Invader alırsanız ona anakart yanındaki bölgeye 240mm sıvı soğutma motajı yapılabiliyor oda alınabilir. TD500, 4000D ve XPG Invader kasaları aynı kalitede olan ürünler farkları yok kalite olarak. Sadece XPG Invader kasasında RGB fan yok 2 adet siyah fan var bu.

KS

SoundWaveSuperior675

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
ugur.gozaydin' Alıntı:
280mm olan her kasada güzel durmaz. Performans olarak 360mm ürüne daha yakındır ama 240mm yada bence bu tarz bir kasada 360mm alın derim. Bu kasalarda üst kısma motajda sorun yok yapabilirsiniz. Hava akışıda gayet iyi sorun yok. TD500 için sorun yok sevdiyseniz alabilirsiniz.

Eğer XPG Invader alırsanız ona anakart yanındaki bölgeye 240mm sıvı soğutma motajı yapılabiliyor oda alınabilir. TD500, 4000D ve XPG Invader kasaları aynı kalitede olan ürünler farkları yok kalite olarak. Sadece XPG Invader kasasında RGB fan yok 2 adet siyah fan var bu.

Anladım hocam.Tamamdır çok teşekkür ederim yardımlarınız için fazlasıyla yararı oldu bilgilerinizin.Son olarak şunu sorayım bir soru olsada.Psum bu kasamla uyumlu dimi.Normalde pandemi olmasaydı mezuramı ve psu alıp gider ölçüm yapardım ama böyle bir şansım yok malesef  :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
ATX yapıda bir PSU ya sahipsihiz bu konuşmada geçen tüm kasalar ile uyumlu sorun yok. Hayırlı olsun diyorum.

Başka sorularınız için foruma yine bekleriz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri