Kasa Temi̇zli̇ği̇ Hakkinda

EMIRAK3838

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Arkadaşlar merhaba 6 ay önce aldığım kasa suan tozlu halde bunun en güvenli şekilde temizliğini nasıl yapabilirim hava tabancam yok bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

BeymeN

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
12
Günaydin.Bir resmini cekip yollasana buraya : )) hava tabancasi ile yapmam abes olurdu zaten :D ama mesela donanimini tek tek söküp boya fircasi ile hafif sert olmayan ile tozunu alabilirsin.

KS

EMIRAK3838

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Günaydin.Bir resmini cekip yollasana buraya : )) hava tabancasi ile yapmam abes olurdu zaten :D ama mesela donanimini tek tek söküp boya fircasi ile hafif sert olmayan ile tozunu alabilirsin.
şimdi evde değilim ama donanımı sökmeden silsek falan bezle temizlenmez mi

Discopolice

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
6
şimdi evde değilim ama donanımı sökmeden silsek falan bezle temizlenmez mi
eline bir detay ya da boyama fırçası al ve elektrik süpürgesinin en düşük ayarında fırçayı uygularken arkasından süpürgeyi tut. Anakart ve ekran kartına bez değdirmeni önermem. Ekran kartı backplate ini kasanın geri kalanı gibi HAFİF NEMLİ bir mikrofiber bez ile silebilirsin.

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
765
Sadece soğutucu blokları fırça ile temizlemeniz yeterli. Tabii bunu balkonda yapmayacaksanız yani evin içinde temizleyecekseniz süpürge ile tozları da çektirebilirsiniz ve iki kişi yapmak daha kolay olur. Biri süpürgeyi tutarken diğeri fırça ile tozları temizler. Süpürgenin halı başlığını sökmeniz gerek, bunu atlamayın.

Anakart ve ekran kartı PCB üzerinde hassas lehimler vardır. Temizleme yaparken bunlara mümkün olduğunca dokunmayın. Herhangi bir lehime zarar verseniz bilgisayarda sorun oluşabilir. Ayrıca PCB üzerinde temizlik yaparken sürtünme kaynaklı elektriklenmeye yol açarsanız bilgisayarınız o sırada açılmaz, açmak için o elektrik yükünü boşaltmanız gerekebilir. BIOS sıfırlama yaparak çözülüyor, bir kere yaşamıştım ve BIOS sıfırlama yöntemiyle yükü boşaltıp bilgisayarı açmıştım. Ondan beridir PCB'yi ellemiyorum. Aşırı tozlanmadığı sürece PCB üzeri tozlu kalsa da problem yaratmıyor.

Benim kasanın tüm hava giriş kanallarında ince toz filtresi bulunuyor. Aşırı toz olan bir bölgede yaşıyorum ve evin içine de bolca toz giriyor. Kasadaki ince filtreler epey işe yarıyor. Hatta öyle ki artık 2 senede bir kasa içini temizler oldum, çünkü sadece ince tozlar geçiyor ve daha az tozlanıyor.

Kasa temizledikten sonra bilgisayar açılmıyor problemi diye forumlardaki başlıkları aratınca görebilirsiniz. Tecrübesi olanlara kulak verirseniz o sorunu yaşamazsınız.

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri