Rehber Kasa Topluyorum Yardım Lazım

Piwus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
İşlemci
Ryzen 7 9800x3d
Ekran Kartı
5070ti
Selam kendime oyun oynamak için yeni bir PC sistemi kuruyorum. Bazı arkadaşlarımın yardımıyla parçaları belirledik. Ama parçaları bu işten anlayan insanlara danışmadan almak istemedim. Değişmesi gereken parçalar varsa söylerseniz iyi olur.

Seçtiğimiz parçalar şu şekilde;
CPU: Ryzen 7 9800X3D
Anakart: MSI MAG X870 TOMAHAWK
GPU: Nvidia rtx 5070ti
Ram: Kingston Beast Expo 6000mhz cl30
Ssd: Samsung 990 Pro
Psu: MSI MPG 850w
Soğutucu: Arctic liquid freezer 3 360
Kasa: Lian li lancool 217
Monitör: LG UltraGear 27GX700A-B
Görüp yardım eden herkese şimdiden teşekkürler 🙏

Son düzenleme:

edaykork

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
sistem baya iyi kurulmuş oyun için fazlasıyla güçlü. 9800x3d ile 5070 ti çok uyumlu, darboğaz falan beklenmez. ram seçimi de amd için en ideal nokta ssd ve kasa da zaten kaliteli. soğutucu biraz güçlü kalmış ama sorun değil sadece serin çalıştırır. tek dikkat etmen gereken şey psunun gerçekten kaliteli bir model olması. onun dışında değiştirmeye gerek yok gayet temiz ve sağlam sistem

KS

Piwus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
sistem baya iyi kurulmuş oyun için fazlasıyla güçlü. 9800x3d ile 5070 ti çok uyumlu, darboğaz falan beklenmez. ram seçimi de amd için en ideal nokta ssd ve kasa da zaten kaliteli. soğutucu biraz güçlü kalmış ama sorun değil sadece serin çalıştırır. tek dikkat etmen gereken şey psunun gerçekten kaliteli bir model olması. onun dışında değiştirmeye gerek yok gayet temiz ve sağlam sistem
Sağolun. Soğutucunun güçlü olması iyi bence çünkü daha önce 2 kere laptop patlaması yaşadım da o yüzden biraz temkinli kuruyorum sistemi daha öncesinden de araştırma yaptım. Tabii siz daha iyi bilirsiniz yine önereceğiniz bir model varsa söylerseniz sevinirim. Onun dışında seçtiğim psu msı mpg 850w olan eğer bu kalitesizse söylerseniz ya da onun yerine alabileceğim bir model söylerseniz sevinirim teşekkürler.
Anakartı da msı x870 tomahawka geçirmeyi düşünüyorum. Bu konuda düşünceleriniz neler? Onun bir led ekranı varmış sistemde bir hata olursa hatayı çözmem daha kolay olur diye düşünüyorum.

gorrkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Selam kendime oyun oynamak için yeni bir PC sistemi kuruyorum. Bazı arkadaşlarımın yardımıyla parçaları belirledik. Ama parçaları bu işten anlayan insanlara danışmadan almak istemedim. Değişmesi gereken parçalar varsa söylerseniz iyi olur.

Seçtiğimiz parçalar şu şekilde;
CPU: Ryzen 7 9800X3D
Anakart: MSI MAG X870 TOMAHAWK
GPU: Nvidia rtx 5070ti
Ram: Kingston Beast Expo 6000mhz cl30
Ssd: Samsung 990 Pro
Psu: MSI MPG 850w
Soğutucu: Arctic liquid freezer 3 360
Kasa: Lian li lancool 217
Monitör: LG UltraGear 27GX700A-B
Görüp yardım eden herkese şimdiden teşekkürler 🙏
Ben de bu anakart, ekran kartı ve bu işlemciyi kullanıyorum. Gerçekten muazzam bir uyum ve performansa sahip. PBO XMP açıldığında ektra canavara dönüşüyor. Bu 3 lü ile yapamayacağın hiçbir şey yok neredeyse. Hatta evde oyun oynamak için fazla diyorlar genelde bu anakarta ama gerçekten fazlasıyla değer. Ve gelecek için de bir yatırım olarak düşünebilirsin. Ekran kartını hangi marka için baktın bilmiyorum ama zaten aralarında çok aşırı performans farkı yok. Ben asus prime kullanıyorum ve çok memnunum sadece RGB si yok.
Anakart : Msi Mag X870 Tomahawk Wi-Fi

İşlemci : Amd Ryzen 7 9800x3d ve soğutma olarak CoolerMaster Masterliquid 360l

Ram : G-Skill Flare X5 6400 Cl32 1.40 2x16GB Ram

SSD : Gigabyte Aorus 7300 okuma 6000 yazma gen4 1tb

Ekran Kartı : Asus Prime RTX 5070Ti

PSU : Msi MPG A850 80+ Gold

KS

Piwus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamam teşekkürler. O zaman sistemi şu an olduğu haliyle alacağım.

gorrkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Tamam teşekkürler. O zaman sistemi şu an olduğu haliyle alacağım.
9800x3d sıcak çalışan bir işlemci, ama doğası gereği zaten böyle çalışıyor. Sıvı soğutman fazlasıyla yeterli olacaktır ama yine de kasada boşluk bulursan fan takmaya çalış. Akışı bozmadığın sürece fazla fandan zarar gelmez

KS

Piwus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Dikkate alacağım teşekkürler. Bir sorum olucak bunun dışında. Ben montajı birine mi yaptırmalıyım yoksa kendim becerebilir miyim?

gorrkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Dikkate alacağım teşekkürler. Bir sorum olucak bunun dışında. Ben montajı birine mi yaptırmalıyım yoksa kendim becerebilir miyim?
Kendin halledebilirsin bence. Sadece PSU modüler olduğu için kabloları bilip kendin takman gerekiyor ama zaten üstünde her şey yazıyor. Sadece gerekli kabloları takıp sonra kasadaki bölümlerine takman gerek. Ve SSD yi 3. sokete takmaman gerek. Onun dışında farklı bir şeyi yok.
Anakartın her kenarında neredeyse her türlü giriş var zaten kabloyu hangi taraftan getirirsen getir problem olmayacaktır. O yüzden zorlayacağını sanmıyorum. Zorlandığın bölüm olursa da yapay zeka bile yardımcı olabilir. Yine ben de buradan elimden geldiğince yardım ederim

KS

Piwus

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Tamamdır teşekkür ediyorum yardımınız için parçaları farklı yerlerden almamın bir sakıncası yok bence sonuçta alacağım siteler bilindik siteler. Tek sorum garanti konusunda bir problem yaşar mıyım?

gorrkem

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Tamamdır teşekkür ediyorum yardımınız için parçaları farklı yerlerden almamın bir sakıncası yok bence sonuçta alacağım siteler bilindik siteler. Tek sorum garanti konusunda bir problem yaşar mıyım?
Yok hayır. Zaten satıcıların hepsi aynı distribütörlerden alıyor. Satıcı 2yıl distribütör 3 yıl garanti veriyor genelde. Garanti belgesi ve faturanız olduğu sürece hiçbir şey olacağını sanmıyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri