Bak güzel insan burada bu konuyla ilgili yazılanları unut. Tamamiyle aklını boşalt sana yardımcı olabilirim. Aslında hiç uğraşmam ama söz konusu fan ve soğutmadaki sessizlik olunca kendimi alamıyorum. Hayatımda asus anakartları ile geçirdim. Bios da hiç bir şey yapmayacaksın ama hiç bir şey. Senin bios la işinde yok zaten. Anakartı değiştirince formatı attığını düşünüyorum atmadıysan zaten olmaz, hiç uğraşma.
Attıktan sonra armo yükle asusla gelen yazılımı fan xpert 4 üstünden halledeceksin hepsini ama benim sana tavsiyem sıvı soğutmayı tek 4 pinden bağlama hepsini anakarta yerine bağla. Bu işlemi yaptıktan sonra aıo 100 de 100 çalıştıracaksın. Yük olup olmadığı önemli değil. Ama ufak bir soru sormam lazım, kasadaki fanların markası ve sıvı soğutmanın markası. Unutma fan xpert 4 manuel yapacaksın orda slow vs yazıyor ya onlar boş hemde üst seviye boş. Anakartı aldırdığım kişilere bir defa bu şekilde anlatıp uzak masaüstünden gösteriyorum ve daha da ihtiyaçları olmuyor. Şunun örneğini vereceğim asus anakartına sahibim ve 13900ks gibi bir alev topu ile yaşıyorum. Ve kasamda 20 den fazla fan var sıvı soğutmam 420 mm ve üstünde ve altında 6 tane 140 mm fan var. ve bu kasa da fan sesi yükte iken 15 dp geçmiyor. boşta iken hiç duymuyorum bazı fanlar duruyor zaten. dönmüyor da. işte manuel ayarın önemi. tabi sıvı soğutma ve kasa fanında önemi var. alev topu işlemci yükte 60 geçmiyor bazen 61 oluyor o da benim gıcıklığım

Tekrar sormak zorundayım sıvı soğutmanın marka ve modeli ve kasa fanların marka ve modeli lazım.
Ama anakarta format atmadıysan istesende yapamazsın. Armo fan xpert 4 çalışmayacaktır. Sonra armo bir daha çalıştırmayacaksın ama silme yok sadece hızlı başlatta onu pasifleyeceksin. Ama fa ayarların hep kalıcı olacaktır