Kasa Ve Psu Değiştirme Vs Sıvı Soğutucu Değiştirme

nguzdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Dostlar Selam,

Elime bir miktar para geçti Psu kablolarım kısa olduğu için mid atx olan thermaltake h330 kullanıyorum güncel olarak , ekran kartımda aorus gigabyte rtx 3070 ti , ekran kartım 33 cm biraz büyük olduğu için kasa olarak çok sıkışık bi düzen var elimde 2 seçenek var ;

Cougar helor 240 olan soğutucumu değiştirmek(performansından hiç memnun kalmadım)
Kasa ve psu değiştirmek

Sizce hangisini yapmak daha mantıklı olur

Ekli dosyalar

• IMG_0019.jpg
    IMG_0019.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 19
Moderatörün son düzenlenenleri:

ali_krsl06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Öncelik olarak sıvı soğutmayı değiştirmeniz daha mantıklı eğer performansı iyi değilse ısınma gibi bi problemi varsa işlemcinizin kasanın sıkışık görünmesinden önce performansı daha önemli

KS

nguzdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Öncelik olarak sıvı soğutmayı değiştirmeniz daha mantıklı eğer performansı iyi değilse ısınma gibi bi problemi varsa işlemcinizin kasanın sıkışık görünmesinden önce performansı daha önemli
Sıkışık görünmeside ısı problemi yapabilir diye düşündüm hava sirkulasyonu olarak bence cok güzel ama dedigim gibi ekran kartı sıcaklıgı bildigin yukarı dogru veriyor

ali_krsl06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2
Sıkışık görünmesi çok da fazla etkilemez kasanın içinde hava sirkülasyonu vardır yine de ama sıvı soğutucu etkiler performansı iyi değilse işlemciniz güçlü bi işlemci çünkü soğutmasının iyi olması gerekiyor

İlerleyen zamanlarda kasa ve psu değiştirmek istediğinizde değiştirirsiniz ama önceliği sıvı soğutmaya verin bence

KS

nguzdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sıkışık görünmesi çok da fazla etkilemez kasanın içinde hava sirkülasyonu vardır yine de ama sıvı soğutucu etkiler performansı iyi değilse işlemciniz güçlü bi işlemci çünkü soğutmasının iyi olması gerekiyor

İlerleyen zamanlarda kasa ve psu değiştirmek istediğinizde değiştirirsiniz ama önceliği sıvı soğutmaya verin bence
Sıvı soğutma olarak tavsiyeniz var midir kasam maalesef 240mm destekliyor ve cougar helordan hiç memnun kalmadım , stres testinde 92 oyunlarda ise 70-80 derece arası

ali_krsl06

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
2

Bunlara bakabilirsiniz hocam

EymenO.

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Tepki
370
Dostlar Selam,

Elime bir miktar para geçti Psu kablolarım kısa olduğu için mid atx olan thermaltake h330 kullanıyorum güncel olarak , ekran kartımda aorus gigabyte rtx 3070 ti , ekran kartım 33 cm biraz büyük olduğu için kasa olarak çok sıkışık bi düzen var elimde 2 seçenek var ;

Cougar helor 240 olan soğutucumu değiştirmek(performansından hiç memnun kalmadım)
Kasa ve psu değiştirmek

İlk düzgün hava akışı sağlayacak bir kasa alman daha iyi olur hem de daha ucuz olur, daha sonra 360mmlik bir soğutucuya geçersiniz.

Dostlar Selam,

Kasa ve psu değiştirmek

İşlemci sıcaklığı yük altında ve boşta nasıl?

KS

nguzdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
İlk düzgün hava akışı sağlayacak bir kasa alman daha iyi olur hem de daha ucuz olur, daha sonra 360mmlik bir soğutucuya geçersiniz.

İşlemci sıcaklığı yük altında ve boşta nasıl?
Boşta 40-45 oyunlarda 70-80

KS

nguzdag

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
hocam tavsiyem sıvı soğutucu arkadaşın da dediği gibi çünkü amd nin 3d işlemcileri güçlü ve çok ısınan model soğutma alıp az bile olsa performans artışı yaşayabilirsiniz
Hocam bende inan cok kararsız kaldım ya kasa ve psu değiştiricem ya da sadece soğutucu değiştirecem güzel bi 240mmlik alicam

GravediggerDemon

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
104
Hocam bende inan cok kararsız kaldım ya kasa ve psu değiştiricem ya da sadece soğutucu değiştirecem güzel bi 240mmlik alicam
bende 7700x kullanıyorum render testinde 90 derece gördü max z53 ile oyunlarda da 80 derecelerde (ama 7000 serisi 95 dereceye kadar dayanıyor) tavsiye ederim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri