Kasa ve PSU Önerisi - Şu anki kasam hakkında bilgi

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Tamam, ben de 2 TB HDD al dedim. :LOL:
Zaten anakartı yükseltince M2 SSD alacağını söyledin.
Yani bugün 2.5" almak yerine yarın SSD'yi M2 olarak alacaksın.
Anakartımı yükseltmek hemen olacak iş değil. En az 8-9 ay sonra yaparım, o da belli değil. O yüzden günümüz şartlarında düşünelim. Anakartımı yükseltirsem zaten işlemcimi ve ekran kartımı da değiştiririm. Onun için de hep masraf gerekir.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Anakartımı yükseltmek hemen olacak iş değil. En az 8-9 ay sonra yaparım, o da belli değil. O yüzden günümüz şartlarında düşünelim. Anakartımı yükseltirsem zaten işlemcimi ve ekran kartımı da değiştiririm. Onun için de hep masraf gerekir.

Bütçe var demiştin. İstiyorsan 500GB SATA SSD + 2TB HDD olarak satın al.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Güç kaynağı + kasa + soğutucu alınca 2000 TL bütçem kaldı. Depolama olarak ne alayım?

O kısım sana kalıyor işte. Sen ne için kullanacaksan ona göre karar ver.
Misal, bana 500 GB SSD lazımdır, sana 2 TB HDD lazımdır. Başkasına 1 TB SSD.
Muhtemelen bütçenin hepsini kullanıp 1 TB SATA SSD + 2 TB HDD bile alabilirsin.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
O kısım sana kalıyor işte. Sen ne için kullanacaksan ona göre karar ver.
Misal, bana 500 GB SSD lazımdır, sana 2 TB HDD lazımdır. Başkasına 1 TB SSD.
Muhtemelen bütçenin hepsini kullanıp 1 TB SATA SSD + 2 TB HDD bile alabilirsin.
500 GB ve 1 TB SATA SSD önerisi alabilir miyim?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
500 GB ve 1 TB SATA SSD önerisi alabilir miyim?

Buna bakabilirsin. Bildiğim kronik sorunu yok. Genelde kullanıcıları memnun.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Buna bakabilirsin. Bildiğim kronik sorunu yok. Genelde kullanıcıları memnun.
Benim için 500 GB, 1 TB ve 2 TB için bir değişen bir şey yok. Öyle ahım şahım oyun kütüphanem de yok. O yüzden 500 GB M2 + ? işimi görür. Sen benim yerimde olsan ne yapardın?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Benim için 500 GB, 1 TB ve 2 TB için bir değişen bir şey yok. Öyle ahım şahım oyun kütüphanem de yok. O yüzden 500 GB M2 + ? işimi görür. Sen benim yerimde olsan ne yapardın?

Ben senin yerinde olsaydım 2 TB HDD alırdım.
Neden? Çünkü zaten 500'lük M2 SSD var.
Hem Windows, hem hız gerektiren oyunlarda işimi görüyor.
Yani ihtiyacım olan şey ek depolama alanı. 2 TB HDD'nin de fiyatı uygun.
Zaten sisteme HDD alsam bile 3 tane boşta SATA portum duruyor. Bana göre en verimli sonuç bu.
HDD alınca hem ekstra depolama sorunum çözülüyor, Hem de cebime 1.200~1.250 TL civarı para kalıyor.
Eğer istersem veya ihtiyaç duyarsam ileride 500 veya 1 TB SSD alabiliyorum. Yani beni kısıtlayan bir şey yok.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Ben senin yerinde olsaydım 2 TB HDD alırdım.
Neden? Çünkü zaten 500'lük M2 SSD var.
Hem Windows, hem hız gerektiren oyunlarda işimi görüyor.
Yani ihtiyacım olan şey ek depolama alanı. 2 TB HDD'nin de fiyatı uygun.
Zaten sisteme HDD alsam bile 3 tane boşta SATA portum duruyor. Bana göre en verimli sonuç bu.
HDD alınca hem ekstra depolama sorunum çözülüyor, Hem de cebime 1.200~1.250 TL civarı para kalıyor.
Eğer istersem veya ihtiyaç duyarsam ileride 500 veya 1 TB SSD alabiliyorum. Yani beni kısıtlayan bir şey yok.
2 TB HDD alacağıma 1 TB SSD alsam aynı mantık. Çünkü aralarında gözle görülür miktarda hız farkı var. Onu da geçtim 2 TB alanı mümkün değil dolduramam. 1 TB'dan bile emin değilim. Bunları alayım mı almayayım mı? Senin M2 SSD dışında depolama alanın var mı?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
2 TB HDD alacağıma 1 TB SSD alsam aynı mantık. Çünkü aralarında gözle görülür miktarda hız farkı var. Onu da geçtim 2 TB alanı mümkün değil dolduramam. 1 TB'dan bile emin değilim. Bunları alayım mı almayayım mı? Senin M2 SSD dışında depolama alanın var mı?

Ben, sendeki sisteme göre yorum yaptım.
Bendeki sisteme göre yorum yapsam, 2 tane 2 TB HDD almam gerekir.
Çünkü toplamda 1.75 TB civarında alanım var ve depolama sıkıntısı çekiyorum.

Aradaki gözle görülür miktardaki hız farkı M2 SSD için geçerli.
2.5" SSD ile max. 500~550 MB hız alıyorsun. 7200 RPM HDD'ler genelde 250 civarlarında oluyor.
Alacağın 2 TB HDD için 215 mb/s değerler verilmiş. Gayet yeterli yani.
Eğer sen alacağın şeyi Windows yüklemek için kullanacak olsaydın, sana SSD al derdim.
Ama sende zaten M2 SSD var ve sistemi de ona yüklemişsin. Oyunları da ona yüklemişsin.
Yani alacağın bileşen için çok yüksek hızlara ihtiyacın yok. Sana sunduğu hız kullanım için yeterli olacak.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Ben, sendeki sisteme göre yorum yaptım.
Bendeki sisteme göre yorum yapsam, 2 tane 2 TB HDD almam gerekir.
Çünkü toplamda 1.75 TB civarında alanım var ve depolama sıkıntısı çekiyorum.

Aradaki gözle görülür miktardaki hız farkı M2 SSD için geçerli.
2.5" SSD ile max. 500~550 MB hız alıyorsun. 7200 RPM HDD'ler genelde 250 civarlarında oluyor.
Alacağın 2 TB HDD için 215 mb/s değerler verilmiş. Gayet yeterli yani.
Eğer sen alacağın şeyi Windows yüklemek için kullanacak olsaydın, sana SSD al derdim.
Ama sende zaten M2 SSD var ve sistemi de ona yüklemişsin. Oyunları da ona yüklemişsin.
Yani alacağın bileşen için çok yüksek hızlara ihtiyacın yok. Sana sunduğu hız kullanım için yeterli olacak.
Windows, CS:GO, Valorant, LoL, GTA V, FH4 ve RDR2 yükleyince 500 GB alan doluyor zaten. Başka bir şey yükleyemiyorum. Bu durumda da ne yapacağımı bilmiyorum.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Windows, CS:GO, Valorant, LoL, GTA V, FH4 ve RDR2 yükleyince 500 GB alan doluyor zaten. Başka bir şey yükleyemiyorum. Bu durumda da ne yapacağımı bilmiyorum.

Tamam işte, daha önceki mesajlarda dedim ya sana,
500 GB SSD + 2 TB HDD alırsın. 2 TB HDD alınca içini doldurman gerekmiyor.
Zaten amaç bu, alanın dolmaması için 2 TB alıyorsun. Uzunca süre kullanabilirsin.

CS:GO - Valo - RDR2 - LoL - FH4 bunları 500'lük SSD'ye taşırsın.
İstiyorsan GTA'yı M2'de bırakırsın, ama SSD'de de sorun yaratmaz.
Mesela ileride oyunları silmek yerine HDD'ye taşıyabilirsin.
Tekrar yüklemek istediğinde SSD'ye alırsın. vs. vs.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Tamam işte, daha önceki mesajlarda dedim ya sana,
500 GB SSD + 2 TB HDD alırsın. 2 TB HDD alınca içini doldurman gerekmiyor.
Zaten amaç bu, alanın dolmaması için 2 TB alıyorsun. Uzunca süre kullanabilirsin.

CS:GO - Valo - RDR2 - LoL - FH4 bunları 500'lük SSD'ye taşırsın.
İstiyorsan GTA'yı M2'de bırakırsın, ama SSD'de de sorun yaratmaz.
Mesela ileride oyunları silmek yerine HDD'ye taşıyabilirsin.
Tekrar yüklemek istediğinde SSD'ye alırsın. vs. vs.
Bir de bunların hepsini bir kenara bırakıp şu anda var olan sistemimi (sadece imzada olan, hiçbir şey eklenmemiş hali) 13.000 TL’ye satayım mı? Monitör hariç. Teklifi var ama kesin değil. Eğer bunu satarsam üzerine 6000 TL ekleme yapabilirim. Yani toplamda 19.000 TL bütçem olur.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Bir de bunların hepsini bir kenara bırakıp şu anda var olan sistemimi (sadece imzada olan, hiçbir şey eklenmemiş hali) 13.000 TL’ye satayım mı? Monitör hariç. Teklifi var ama kesin değil. Eğer bunu satarsam üzerine 6000 TL ekleme yapabilirim. Yani toplamda 19.000 TL bütçem olur.

5 sayfadır boşuna mı konuştuk? :LOL:

Monitör dahil 13.000 mi bilmiyorum.
Ama monitör hariç 13.000 TL ise zaten B550'li versiyonu 12.740 TL üstelik sıfır hazır sistem, garantili.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
5 sayfadır boşuna mı konuştuk? :LOL:

Monitör dahil 13.000 mi bilmiyorum.
Ama monitör hariç 13.000 TL ise zaten B550'li versiyonu 12.740 TL üstelik sıfır hazır sistem, garantili.
Yardımların için çok teşekkür ederim, emeğin fazlasıyla var. Monitör hariç 13.000TL. 2 gün içerisinde satılırsa https://www.gaming.gen.tr/urun/2008...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ bunu veya başka alternatifleri

Eğer satılmazsa, güç kaynağı + kasa + soğutucuyu sipariş vereceğim. Depolama konusunda emin değilim, biraz bekleyebilir.

2 gün neden diye soracak olursan; 5 gün sonra memlekete (yani sistemim olan evime) dönüyorum ve kargoları sipariş vereceğim.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Yardımların için çok teşekkür ederim, emeğin fazlasıyla var. Monitör hariç 13.000TL. 2 gün içerisinde satılırsa https://www.gaming.gen.tr/urun/2008...8gb-16gb-ram-500gb-m-2-ssd-gaming-bilgisayar/ bunu veya başka alternatifleri

Eğer satılmazsa, güç kaynağı + kasa + soğutucuyu sipariş vereceğim. Depolama konusunda emin değilim, biraz bekleyebilir.

2 gün neden diye soracak olursan; 5 gün sonra memlekete (yani sistemim olan evime) dönüyorum ve kargoları sipariş vereceğim.

Hayırlısı o zaman.
Senin sistem için monitör hariç 13.000 TL gayet iyi.
Çünkü anakart ve RAM'i daha iyi olan versiyonu bundan daha ucuz. Üstelik sıfır, garantili.

Depolama konusuyla ilgili de yazdım zaten.
Boş SATA portların var SSD + HDD alırsın, düşünmene gerek kalmaz.
Umarım bu dediklerin olana kadar fiyatlar çok yükselmez. Şu an totalde uyguna geliyorlar.

KS

Metaxa

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
102
Hayırlısı o zaman.
Senin sistem için monitör hariç 13.000 TL gayet iyi.
Çünkü anakart ve RAM'i daha iyi olan versiyonu bundan daha ucuz. Üstelik sıfır, garantili.

Depolama konusuyla ilgili de yazdım zaten.
Boş SATA portların var SSD + HDD alırsın, düşünmene gerek kalmaz.
Umarım bu dediklerin olana kadar fiyatlar çok yükselmez. Şu an totalde uyguna geliyorlar.

Bu konuda T6 Ultra'yı bayağı kötülemişler. Sizce biraz daha fazla verip daha kaliteli bir şey alınmalı mı?

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169

Bu konuda T6 Ultra'yı bayağı kötülemişler. Sizce biraz daha fazla verip daha kaliteli bir şey alınmalı mı?

Daha fazla derken ne kadar fazla vereceğine göre değişir.
Konuda fan sesi olduğunu söylemişler, başka kötüleyen yorum görmedim.
Yani performans veya başka bir şey yazmamışlar, sadece fan ses yapıyor demişler.
Zaten T6 Ultra dediğimiz soğutucu F/P model. Yani en az para ile en etkili sonuç için.
Ben uzun süre DA'da aktiftim. Orada belki yüzlerce kişiye önerdik. Hepsi de sonuçtan memnundu.

Ghz ve ısı dereceleri var.
Burada da detaylı incelemesi mevcut.
Zaten videoda da her türlü test vardı.
350~400 TL ödediğin bir ürün için bunlar gayet iyi değerler.

Eğer bir ürünü araştıracaksan, kullanan insanların test ve yorumlarına bakman daha doğru olur.
YouTube'da T6 Ultra veya T6 Ultra test yazarsan, pek çok farklı kullanıcının testlerini bulabilirsin.

Önceki mesajlarda da söylemiştim.
Bu, senin ısınma sorununu çözecek bir soğutucu.
Daha fazla para verip, farklı bir model tercih etmek sana kalmış.
Yüksek ücret ödeyeceksen sıvı soğutma al diye de yine geçmiş mesajlarda belirtmiştim.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri