Kasada bulunan EGZOZ fanları ve rpg fanların çalışmaması

Ömer Arslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Öncelikle selamlar,

arkadaşlar bugün letgodan yeni bir kasa aldım xigmatec talon vector dış kasa ve yanında 750 watt değerinde bir psu ile birlikte bunu almamın nedeni yine bir kaç hafta öncesinde 2.el bir ekran kartı almamdı pcs amd 7870 2 gb 256 bit modeli bu eski kasama ve power supply yetersiz olduğu için aldım herneyse şuan bu kasanın önünde bulunan egzoz fan ve arkada bulunan fan power supply'in molex kablosuna takılı olmasına rağmen çalışmıyor yani ledi falanda yanmıyor ama yedek de bir kasam var 300 wattlıkta bir psu su var ona takıyorum onda hiçbir sorun yok fanlar cayır cayır çalışıyor ama benim kasaya getirdiğimde çalışmıyor sizce neyi yanlış yapıyorum konu hakkında yardımlarınızı rica ederiyorum, saygılar.

KS

Ömer Arslan

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Aynen psu sıkıntı yok işlemci fanları vesaire sadece ledli kasa fanlarım çalışmıyor ama başka kasada çalışıyor.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Fanların anakartamı bağlı yoksa direkt PSU yamı eğer PSU bağlı ise kullandığın PSU bağlantısını yanlış yapıyor olabilirsin yada bağlantı kablosunda bir sıkıntı olabilir. Analarta bağlı ise anakarta bağladığın soketleri kontrol et tüm bağlantılatıların eksiksiz ve doğru bağlandığından emin ol.

Hun-

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
psu'nun molex'inde sorun vardır muhtemelen.

Bunu anlamanın en kolay yanı da, elinde bu parça varsa;
37125263_1621427944653350_1516416471041835008_n.jpg

Bu parçayı fana bağladığın molex'e bağla güç girişini de dvd room'a bağla, yani psu'da çalışmadığını düşündüğüm senin fanına bağlı olan molexi bu güç kablosuna bağlayıp gücü de dvd room'a vereceksin, dvd room çalışıyor mu onu test et.

HDD vs. ile deneyeyim deme boşuna arızaya sebebiyet vermesin.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri