Kasadan Bip sesi

Axxeque

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Sistemi dün kurdum. Fakat kasadan bip sesi geliyor. 4 bip sesi olarak tekrarlıyor. İlk bip çalıyor 1 saniye sonra art arda 3 bip sesi geliyor. Anakartta kırmızı VGA ışığı yanıyor belirli bir süre sonra sönüyor ve yanında ki BOOT ışığı yanıyor. Bazen hepsi sönüyor. Tekrar kırmızı led yanmaya başlıyor.Problem nedir? Sistem sadece donanımını kurdum. Daha PC açıp bios vs. ayarlara girmedim.Ondanda kaynaklanabiliyor olabilir mi?
Sistem: 
R5 3600
RX 5700XT Nitro+
MSI B450 Tomahawk

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
4 Bip sesi Timer Hatası olarak geçen bir hata çeşidi. Bu hata çok fazla şeyden olabiliyor. Yanlış veya eksik bağlantı, donanımları okuma hataları, kısa devreler ve en yaygın olan yetersiz güç kaynağı yada eskik bağlanmış güç kablosu hatası. Bunları kontrol edin ondan sonra bakalım duruma. Eğer eksik bağlantı vs. yoksa ve güç kaynağıda yeterliyse tüm sistem söküp tekrar birleştirin. Kısa devre olmadığından emin olun kasa şasisine bir devre elemanı direkt değmesin ve eksik tam oturmamış bir kablo bırakmayın.

Enes Değirmenci

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
0
Aynı sorunu sistemimde kronik olarak yaşıyorum. 2 ayda bir bu sorun tekrarlıyor. Cözüm yontemi olarak da sistemimdeki ram ve ekran kartımı çıkarıyorum. Statiği aldıktan sonra parcalari geri takiyorum.

Sonrasında sorun çözülmüş oluyor.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri