Kasadan cızırtı sesi geliyor

Zusth

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhabalar,
yaklaşık bir hafta önce topladığım bilgisayarın güç kaynağı ses yaptığı için dün o modeli değiştirdim. Cızırtıda büyük anlamda ses azalması olsa da şimdi kasa içinde büyük ihtimalle ekran kartından cızırtı geliyor. O kadar rahatsız edecek şekilde değil, kulaklık taktığımda hiç fark etmiyorum bile ancak dikkatle dinlediğimde bir cızırtı geldiği bariz belli. Kartın modeli Asus ROG Strix 1080, coil whine dediğimiz olay olabilir mi? Biraz araştırdım video yükleyenler olmuş hakkında, tabii o videolardaki kadar aşırı bir ses yok. Sizce ne yapmalıyım? Daha 14 gün olmadığı için koşulsuz şartsız iade edebiliyorum, ancak bu ses normal bir ses(fan sesi dışında ufak bir cızırtı sesi) derseniz bir şey yapmayada hevesim yok. Bu arada ekran kartından geldiğinden tamamen emin değilim.

OceanLaB

Administrator
Admin
Tepki
5,367
Şöyle bir şey yapabilir misiniz ? Sistem çalışırken kasanın kapağını açın. Fanları tek tek durdurun. Fanlar da yapıyor olabilir. Durdurduktan sonra teker teker ses azalıyor mu yoksa aynı mı devam ediyor kontrol edin derim.

KS

Zusth

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OceanLaB' Alıntı:
Şöyle bir şey yapabilir misiniz ? Sistem çalışırken kasanın kapağını açın. Fanları tek tek durdurun. Fanlar da yapıyor olabilir. Durdurduktan sonra teker teker ses azalıyor mu yoksa aynı mı devam ediyor kontrol edin derim.

Hocam ekran kartından gelmiyor, sıvı soğutmadan gelmesi mümkün mü? Bu arada çok yüksek bir cızırtı sesi gelmiyor. Oyun açarken bile ses artmıyor, mesela dün eski güç kaynağını kullanırken oyun açınca bariz bir artış vardı.

KS

Zusth

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
OceanLaB' Alıntı:

Hocam ekran kartından gelmediğine inanıyorum. Ama dediklerini denedikten sonra tek seçenek ya sıvı soğutmadan geldiği yada ekran kartından. Sıvı soğutma pompasından rahatsız etmeyecek seviyede bir cızırtı gelmesi mümkün mü, ses oradan geliyor gibi? Veya anakarttan böyle bir sesin gelmesi mümkün mü?

MSI' Alıntı:
Hocam artı olarak harddiske bakabilir misin çalışırken diske doğru götür kulağını

Harddisk'ten gelmediğine eminim.

KS

Zusth

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
PCMaster' Alıntı:
td 02 mı almıstın dostum sen. td02ler sesli çalışıyor

Sıvı soğutma Thermaltake Water 3.0 240mm

Ama bu kadar sıkıntı yapmamaya karar verdim o kadar rahatsız edici bir ses çıkmıyor çünkü. Eski güç kaynağında kıllandığım için sese şimdi başka sesler duyunca bir an acaba? hallerine giriyorum.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri