Yardım Kasadan Gelen Ses Sorunu

-Kenway

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Herkese iyi akşamlar, kasadan acayip bir ses geliyor bu daha önce de oluyordu ama kendiliğinden düzelmişti. Bütün fanları el ile durdurdum ama sesin kaynağını bir türlü bulamadım ve bu ses sadece PC oyundayken yani yük altındayken geliyor. Neyden kaynaklanıyor bu ses ? Kulaklık ve %100 ses ile dinlemenizi tavsiye ederim.

Video:

Son düzenleme:

KingDeViL

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
74
Coil whine yazarsan googleye birçok video karşına çıkacaktır. Ekran kartı bobinlerinden geliyor ses. Bazı güç kaynaklarından da geldiğini okumuştum.

1738520048455.png

KS

-Kenway

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
3
Coil whine sesinin ne olduğunu biliyorum ama böyle sürekli aralıklar ile oluşan bir coil whine sesi hiç duymadım. Sorunun coil whine olduğunu düşünmüyorum çünkü sistemi aldığımda bu ses hiç yoktu ve yaklaşık 1 senedir var. Kulaklık taktığım için fazla umursamıyordum ama kulaklık olmadan oyun oynayınca çok sinir bozucu oluyor.

Son düzenleme:

KingDeViL

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
74
Coil whine sesinin ne olduğunu biliyorum ama böyle sürekli aralıklar ile oluşan bir coil whine sesi hiç duymadım. Sorunun coil whine olduğunu düşünmüyorum çünkü sistemi aldığımda bu ses hiç yoktu ve yaklaşık 1 senedir var. Kulaklık taktığım için fazla umursamıyordum ama kulaklık olmadan oyun oynayınca çok sinir bozucu oluyor.
Yük altındayken geliyor dediğin için coil whine demiştim. Yükte birde sıvı soğutma pompasından ses gelebilir.

Son düzenleme:

Vadbavv

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
202
Sorunun coil whine olduğunu düşünmüyorum çünkü sistemi aldığımda bu ses hiç yoktu ve yaklaşık 1 senedir var.
Cw sesi 1 sene sonra da ortaya çıkabilir 10 dk sonra da, 1 senedir yok diye olmayacak anlamına gelmez malesef.

CarmichaelR

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Herkese iyi akşamlar, kasadan acayip bir ses geliyor bu daha önce de oluyordu ama kendiliğinden düzelmişti.
Bütün fanları el ile durdurdum ama sesin kaynağını bir türlü bulamadım ve bu ses sadece burada PC oyundayken yani yük altındayken geliyor.

Neyden kaynaklanıyor bu ses ? Kulaklık ve %100 ses ile dinlemenizi tavsiye ederim.

Oyun FPS değiştirdiğinde ses değişiyor mu? Eğer öyleyse, kesinlikle bobin sızlamasıdır - V-Sync'i etkinleştirmeyi veya kareleri sınırlamayı deneyin. Ekran kartı ayarlarınızda, NVIDIA Denetim Masası'ndaki 'Uyarlanabilir' veya 'Optimal' gibi farklı güç tasarrufu modlarını da deneyebilirsiniz. Ses hala devam ediyorsa, güç kaynağını kontrol etmelisiniz - bazen benzer sesler ondan da gelebilir

Son düzenleme:

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri