Soru Kasama Uyumlu İşlemci Arıyorum

erenturkoglu0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Merhaba sistemim
Anakart: Gigabyte A320-S2H AM4 Soket
Ekran kartı: Asus GT1030
Ram: 8Gb
İşlemci: AMD A6 9500

Bu sistemde dar boğaz yaşıyorum. İşlemcimin düşük olduğunu düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? İşlemci önerilerinizi bekliyorum.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Merhaba sistemim
Anakart: Gigabyte A320-S2H AM4 Soket
Ekran kartı: Asus GT1030
Ram: 8Gb
İşlemci: AMD A6 9500

Bu sistemde dar boğaz yaşıyorum. İşlemcimin düşük olduğunu düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? İşlemci önerilerinizi bekliyorum.
Amd ryzen 3 3. Nesil alınabilir bütçene göre

MARİO

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
17
Bütçen ne ona göre öneride bulunalim

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
Ekran kartı yeterli mi peki yoksa ekran kartı darboğazı da yaşar mıyım
Darboğaz için ekran kartının işlemciye göre fazla güçlü olması ve işlemcinin kartı besleyememesi gerekir , sizde öyle bir durum yok. Bu arada 5000 serisi işlemciler için anakartın Bios sürümünün yeterli olması gerekir. Windows + R yapıp "msinfo32" yazın ve enter yapın. Açılan sayfada Bios sürümü/tarihi yazar , onu bizle paylaşın.

KS

erenturkoglu0

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
1
Darboğaz için ekran kartının işlemciye göre fazla güçlü olması ve işlemcinin kartı besleyememesi gerekir , sizde öyle bir durum yok. Bu arada 5000 serisi işlemciler için anakartın Bios sürümünün yeterli olması gerekir. Windows + R yapıp "msinfo32" yazın ve enter yapın. Açılan sayfada Bios sürümü/tarihi yazar , onu bizle paylaşın.
Öyle bir durum yok demişsiniz fakat işlemci Google'a girsem bile %100de çalışıyor. Sizce bunun sebebi nedir? Şuan bilgisayarın yanında değilim fakat bios sürümünü geçen sene güncellemiştim bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Sahuraka

Mrxsahuraka
Moderatör
Tepki
5,053
Öyle bir durum yok demişsiniz fakat işlemci Google'a girsem bile %100de çalışıyor. Sizce bunun sebebi nedir? Şuan bilgisayarın yanında değilim fakat bios sürümünü geçen sene güncellemiştim bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Siz bu sisteme am4 olan sizin şuan elinizdekinden fazla işlemciyi takabilirsiniz örneğin ryzen 5 5600x falan

Syqex

Bilgisayar Uzmanı
Bilgisayar Uzmanı
Tepki
5,235
İşlemci yetersiz geliyor olabilir veya sistemde işlemciyi fazla kullanan farklı bir uygulama olabilir.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri