bide cinebench testi yaparmısın?@Sahuraka abi öyle kücük sorunlarım olsa gene iyi fakat öyle kolay bulabileceğimiz küçük bir sorun olduğunu sanmıyorum buyüzden foruma geldim
abi ben bunu indirdim gpu testi yaptım ilk şimdi multi core cpu yapıyorum fakat tam olarak ne işe yarıyor gpu testinde sıralamada 8600 küsür puan verdi başka birşey yoktubide cinebench testi yaparmısın?
raminin mhz i kaç?@Sahuraka abim biraz araştırdım fakat pek bir şey anlamadım ekran kartımın durumu iyi de işlemcim de mi sıkıntım var ?
ramlerim normalde 8x2 = 6000mhz / 1.35V - 8x2 = 5600mhz 1.25V fakat genelde biostan 5600'e sabitliyordum voltajlarını ayarlatarak DMP açıyordum. Şu an otomatikte 3600mhz hepsini denedim (Volt değerleri farklı olan ram türlerini çıkarıp ikisinide farklı şekilde denedim)raminin mhz i kaç?
3200 mhz e alıp denermisin?ramlerim normalde 8x2 = 6000mhz / 1.35V - 8x2 = 5600mhz 1.25V fakat genelde biostan 5600'e sabitliyordum voltajlarını ayarlatarak DMP açıyordum. Şu an otomatikte 3600mhz hepsini denedim (Volt değerleri farklı olan ram türlerini çıkarıp ikisinide farklı şekilde denedim)
minik bir değişim oldu gibi3200 mhz e alıp denermisin?
ekran kartında sorun olduğu zaman yanar@Sahuraka abi bazen pc açtığımda VGA ışığı beyaz olarak sabit kalıyor şu an sabit yanıyor
abi benim ekran kartımdaki sıkıntıyı bulabilecek bir uygulama varmıdır donanımsal olarak görebileceğimekran kartında sorun olduğu zaman yanar
deniyeyim teşekkür ederimb650 am5 +7600x kullanıcısı olarak bazen bende de stutterler oluyor. pc açıldığında vga ışığı yanmaları olduğu da.. ama genelde bir kaç restarttan sonra stutterler düzelebiliyor. bios güncel mi? bir de bütün memory ayarlarını alt timinglerine kadar kendin yap dram training açık kalsın ayrıca windows kullanırken afterburner gibi hiçbir şey açık kalmasın hatta çok daha eski gpu driverleri de deneyebilirsin. bi ara crt monitörüm için bu sistemime gtx 980ti takmıştım half life gibi fps oyunları oynarken çok daha akıcı hissediyordum fakat 3070Ti veya 3080 kullanırken micro stutter sorunları yaşıyordum bir yerlerde. ama şu aralar yaşamıyorum gibi.