Kasanın cam kapağı ekran kartı pinlerini ittiriyor sorun yaşar mıyım ?

Jonkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Kasan nın cam kapağı ekran kartı pinlerni ittiriyor. ekran kartını biraz içe doğru ittiriyor herhangi bir sorun yaşar mıyım ileriki zamanlarda felan ?
pinleri psuya doğru geri çektiğimde bu sefer ekran kartı pinleri kafası biraz aşağı doğru eğiliyor ama kapak kapalıyor hangisini yapmalıyım acaba ?
kasa Phanteks P500a ekran kartı asus rog 3080ti

BilgisayarcıGenç

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
1,269
Fotoğraf paylaşma şansınız var mı ? Aşırı baskı yoksa problem olacağını zannetmiyorum.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Kasan nın cam kapağı ekran kartı pinlerni ittiriyor. ekran kartını biraz içe doğru ittiriyor herhangi bir sorun yaşar mıyım ileriki zamanlarda felan ?
pinleri psuya doğru geri çektiğimde bu sefer ekran kartı pinleri kafası biraz aşağı doğru eğiliyor ama kapak kapalıyor hangisini yapmalıyım acaba ?
kasa Phanteks P500a ekran kartı asus rog 3080ti

Görsel paylaşabilir misiniz? Kablolar normalde esneyebiliyor. Belki düzeltebilirsiniz.

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
kablolar esniyor ama esnediğinde dediğim gibi ekran kartı pinleri biraz aşşağı geliyor bu seferde video göstermem lazım

Kablonun üst kısmını tutup, sadece alt kısımlarını esnetirsiniz.
Direkt tutup çekerseniz, pinlerden esneyecektir / gelecektir.
Eğer mesafe yeterli ve kablolama düzgünse sorun olmaz.

KS

Jonkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
hocam olmuyor dediğiniz gibi denedim kabloları sağlam baya pinlerin esnemesi sorun olur mu onu soruyomrum

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
hocam olmuyor dediğiniz gibi denedim kabloları sağlam baya pinlerin esnemesi sorun olur mu onu soruyomrum

Görmediğimiz şey için "olur" veya "olmaz" diyemeyiz.
Belki zararsız bir şeydir. Belki çok sıkıntılı bir durumdasınızdır.
Bu yüzden net cevap verebilmek için görsel paylaşmanızı bekliyoruz.

KS

Jonkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
bak knk

Görmediğimiz şey için "olur" veya "olmaz" diyemeyiz.
Belki zararsız bir şeydir. Belki çok sıkıntılı bir durumdasınızdır.
Bu yüzden net cevap verebilmek için görsel paylaşmanızı bekliyoruz.
sence neyapmalıyım ?

Fotoğraf paylaşma şansınız var mı ? Aşırı baskı yoksa problem olacağını zannetmiyorum.
foto attım nasıl yapmalıyım ?

yok mu anlayan tecrübeli arkadaşlarımız ?

Ekli dosyalar

• tt.png
    tt.png
    550.6 KB · Görüntüleme: 44
  • ttt.png
    ttt.png
    390.9 KB · Görüntüleme: 45
Son düzenleme:

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
sence neyapmalıyım ?
foto attım nasıl yapmalıyım ?

Kabloları bir arada tutan plastik kelepçeleri kesebilirsin, sonrasında kabloları biraz daha kenarlara doğru açarsın.
Yani hepsini bir arada ortadan getirmek yerine, soldan-ortadan-sağdan olacak şekilde genişletebilirsin.
1667605316474.png

KS

Jonkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Kabloları bir arada tutan plastik kelepçeleri kesebilirsin, sonrasında kabloları biraz daha kenarlara doğru açarsın.
Yani hepsini bir arada ortadan getirmek yerine, soldan-ortadan-sağdan olacak şekilde genişletebilirsin.
Ekli dosyayı görüntüle 10792
başda böyle değildi sonradan böyle yaptım bi tık daha iyi olmuşdu ya
acaba az aşşağı alsam pinleri ekran kartı pin giriş hafif aşşağı doğru eyilse sorun olur mu ya çıldırcam bu sorun çok boş geliyor bana

KS

Jonkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
yok mu kapağı kapatmam için çözümü olan ?

Ekli dosyayı görüntüle 10792
bu arada aynen dediğiniz gibi yaptım biraz rahatladı neden bağlamışım bilmiyorum kapağı kapalı tutucam biraz aşşağı eğdim kabloları açıp iyi durdu çok hafif ekran kartını içeri ittiriyor baya ufak sorun olmaz heralde

Son düzenleme:

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Kapağı kapatabilmek için kabloları bu çizgiden içeriye alman gerekiyor.

1667606953188.png

Tüm kabloları bir araya getirip kütük gibi yapınca, eğip bükmesi daha zor oluyor.
Çözüm söyledik ama eğer kabloları veya düzenini değiştirmek istemiyorsanız,
Zorlayıp içeri sokmaktan başka seçeneğiniz yok. Bu durumda da sorumluluk tamamen size ait.
Ya da alternatif olarak, kendinize uzatma kablosu alıp daha düzgün bir kablolama yaparsınız.

APRİLİKUKA

Mahalle Bilgisayarcısı
Mahalle Bilgisayarcısı
Tepki
889
Kapağı kapatabilmek için kabloları bu çizgiden içeriye alman gerekiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 10793

Tüm kabloları bir araya getirip kütük gibi yapınca, eğip bükmesi daha zor oluyor.
Çözüm söyledik ama eğer kabloları veya düzenini değiştirmek istemiyorsanız,
Zorlayıp içeri sokmaktan başka seçeneğiniz yok. Bu durumda da sorumluluk tamamen size ait.
Ya da alternatif olarak, kendinize uzatma kablosu alıp daha düzgün bir kablolama yaparsınız.
Dediğiniz yöntem bence de işe yarayabilir arada çok boşluk var itilip içeri sokulursa kablo her türlü ekran kartına baskı yapar.

Qlay

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
114
Size tavsiyem geniş bir kasaya geçmeniz :)

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142
Bu tür sorunlar yaşamamak için parayı kıyıp iyi bir kasa almak şart ben öyle bir kasa aldım ki ömürlük ama o fiyata değen dop dolu bir kasa 50 cm ekran kartı üretsinler benim kasaya yine sığar

White Ravens

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
1,169
Kullandığı kasa kötü değil. Ama kablolama biraz sıkıntılı.
Başta söylediğim gibi, kablolamayı düzeltmesi gerekiyor.
1667623866359.png
1667623884267.png

Eğer görünüşe çok önem veriyorsa da uzatma kablosu alıp bu sorundan kurtulabilir.
1667624304487.png
1667624015523.png
1667624029126.png

Ritim Ustası

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
142

KOCAEFE

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
766
Kullandığınız PSU modüler ise kabloları değiştirebilirsiniz. İnce yapılı kablolar işinizi oldukça kolaylaştırır. Modüler değilse ince yapılı uzatma kablosu alabilirsiniz, bu şekilde ekran kartından bağlantı yaparken cama değmez.
Farklı model marka kablo da bakabilirsiniz, söylediğim kabloya örnek:

Kasayı değiştirebilecek bütçeniz varsa daha geniş yapılı model de bakabilirsiniz. Hava akışı konusunda daha performanslı olabilir böylece. Ayrıca cama mesafe bence biraz olmalı. Sizinki epey yakın, hem camı da ısıtıyor olabilir.

Hiç para harcamadan denenebilecek yöntemleri @White Ravens muhteşem şekilde tarif etmiş.

KS

Jonkey

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
4
Kullandığı kasa kötü değil. Ama kablolama biraz sıkıntılı.
Başta söylediğim gibi, kablolamayı düzeltmesi gerekiyor.
Ekli dosyayı görüntüle 10800Ekli dosyayı görüntüle 10801

Eğer görünüşe çok önem veriyorsa da uzatma kablosu alıp bu sorundan kurtulabilir.
Ekli dosyayı görüntüle 10804Ekli dosyayı görüntüle 10802Ekli dosyayı görüntüle 10803
hocam biraz düzelttim açtım yaydım kabloları biraz daha iyi oldu çok az ekran kartını içe ittiriyor sorun olur mu acaba ? bir arkadaş kablon zarar görür ekran kartları sağlamdır dedi ama bilemedim

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri