Kasanın Önünde Ki Fanların Bağlantısını Yapamıyorum

IV.PALADADDY

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
821
Çoğaltıcı almam gerektiğini söylediler fanlar için içinde ki apart farklı bir şeymis 250 300tl minimum kablo takma vs için isterlerdi o yüzden yaptırtmadım kablo çoğaltıcı alıp kendim yaparım bir sorum olacak 2 fanla çalıştırsam sistemi sıkıntı olur mu ekran kartı ssd yi vs de montajlasam? Bir kaç gün sonra alsam çoğaltıcıyı o zamana kadar 2 +1 işlemci fanıyla kullansam bilgisiyarı
bır sey olmaz normal kullan attıgımı alırasn ısın çözülür

KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
42
bır sey olmaz normal kullan attıgımı alırasn ısın çözülür
Attığın kablo iyi midir markası vs sıkıntı çıkarmasın. Bir de LED ışıklar normalde çalışıyordu ben onu çıkarttım galiba hangi girişleri bağlamam lazım ledler için

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Attığın kablo iyi midir markası vs sıkıntı çıkarmasın. Bir de LED ışıklar normalde çalışıyordu ben onu çıkarttım galiba hangi girişleri bağlamam lazım ledler için
Fanlarının güç bağlantısının aşağıdaki resimde attığım gibi dişi-erkek uç uca eklenip, en sonda da anakarta bağlanmalı. Elinizdeki kontrolcü gibi olan parça tahminimce ışıklar için. Sadece bir fandan gelen kabloların resmini atarsan yardımcı olmaya çalışırım. Tahminimce 1 dişi 1 erkek pwm kablo ve ışık için o kontrolcüye girecek 3 tür kablo olması lazım. Resim kasanın kılavuzundan.

Ekli dosyalar

• 560.png
    560.png
    80.6 KB · Görüntüleme: 15

Rediron

Sözü Geçen
Sözü Geçen
Tepki
635
Fanlarının güç bağlantısının aşağıdaki resimde attığım gibi dişi-erkek uç uca eklenip, en sonda da anakarta bağlanmalı. Elinizdeki kontrolcü gibi olan parça tahminimce ışıklar için. Sadece bir fandan gelen kabloların resmini atarsan yardımcı olmaya çalışırım. Tahminimce 1 dişi 1 erkek pwm kablo ve ışık için o kontrolcüye girecek 3 tür kablo olması lazım. Resim kasanın kılavuzundan.
Önceden ışık kontrolünü nasıl sağlıyordun? Tuşla mı, programla mı? Aşağıya attığın bir resmi atıyorum eğer bunlar tek bir fanın kablolarıysa, resimde bir dişi bir erkek 3pin dc ve bir kontrolcüye girecek cinsten bir kablo var. Bütün fanlardaki dişi ve erkekleri uç uca tak. Bir uçta kalan dişiyi de anakarta tak. Işık içinse kontrolcüye girecek tipten olan her fandan gelen kabloları tak bu kutuya. En başta ışığı nasıl kontrol ediyoduysan kontrolcüyü tuşsa tuşa, anakartsa anakarta bağlantısını yap. Rgb soketi özel zaten fanların, başka bir şey ile kontrol edemezsin kendi kontrolcüsünden başka. Fanları da anakarta bağlamak varken molex ile psuya bağlarsan tam hız çalışır, ses yapar ve kontrol edilemez.

Ekli dosyalar

• IMG20230830200423.jpg
    IMG20230830200423.jpg
    2.1 MB · Görüntüleme: 12
KS

omerk_k

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
42
Işıkları hallettim arka fandaki dişi ucu o aparatın erkek ucuna taktım o aparat ışıklar içinmiş meğer güç için değil bütün ışıkları çalıştırdım bilgisiyarda ki ışık ayarı tuşu da çalışıyor geriye 3 fana da güç verebilmem için çoğaltıcı kablo almam lazım arkadaşın önerdiğini alayım mı?

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri