Kasanın Önünde ki mikrofon girişi

furkanduman32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Kasanın önünde ki mikrofon girişi bozuk herhalde kulaklık tarafı calsııyor fakat mikrifon calısmıyor. bunun biostan acılması mı gerekiyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Birisi çalışıyorsa diğeri çalışmıyorsa, anakarta bağlantı pimlerini doğru yapmamış yada eksik yapmış olabilirsiniz. Eğer doğru takılı ise BIOS filan uğraşmayın onlar zaten BIOS 'ta aktif olurlar hep. Port bozuktur.

KS

furkanduman32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Arkasından takınca 2side calısıyor seste kesilme oluyor önde teki calısıyor teki calısmıyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
furkanduman32' Alıntı:
Arkasından takınca 2side calısıyor seste kesilme oluyor önde teki calısıyor teki calısmıyor

Dediğim gibi, birisi çalışıyorsa diğeri çalışmıyorsa, anakarta bağlantı pimlerini doğru yapmamış yada eksik yapmış olabilirsiniz. Eğer doğru takılı ise BIOS filan uğraşmayın onlar zaten BIOS 'ta aktif olurlar hep. Port bozuktur.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Arkada çalışıyor ve seste anlık kesilme oluyor dediniz ses azalıyormu yoksa kesiliyor mu? Azalıyorsa çözümü yazılımsal bir ayar. Anakartın ses kartını çöpe atmayalım hemen eğer böyle ise.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şunu bir kontrol edermisiniz. Başlattaki ses ikonuna sağ tıklayın ve Ses efekti 'ne basın açılan pencerede Kayıttan yürüt deyin ve Hoparlör 'e çift tıklayın sonra buradan Düzeyler kısmına gelin her şeyi sona çekin sonra Geliştirmeler sekmesine gelim ve önce Anlık Mod 'u devre dışı bırakın sonra Tüm ses efektlerini engelleyi işaretleyin sonra Gelişmiş kısmından 16 Bit 192000 hz 'yi seçin ve Uzamsal ses kısmına gelin ve ayarı kapalı yapn ve uygula/tama deyin. Test edin aynı sorun var mı?

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Eğer bu ayarlar işe yararsa Ses Kartınızda sorun yok demektir. Sadece ön portların anakarta bağlantılarını düzgün, doğru yerlere ve eksiksiz yapmanız gerek.

KS

furkanduman32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Hala devam ediyor

Birşey yaptım heralde kendi sesimi duymaya basladım mikrofoan üflüyorum üfleme sesi falan geliyor :D

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
furkanduman32' Alıntı:
Hala devam ediyor

2 olasılık var birincisi, kulaklık arızalı olabilir. 2. si anakart ki hangisi ucuz ise inşallah o arızalıdır. Kulaklığı başka cihazda deneyin ve anakarttada başka kulaklık deneyin. Emin olursunuz sorun neyde.

KS

furkanduman32

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Birşey farkettim. Ön tarafa mikrofonu tek taktığımda o calısıyor ama kulaklıgı taktıgımda mikrofon girşini kapatıyor kulaklık acılıyor mikrofon deaktif oluyor

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
furkanduman32' Alıntı:
Hala devam ediyor

Birşey yaptım heralde kendi sesimi duymaya basladım mikrofoan üflüyorum üfleme sesi falan geliyor :D

Mikrofon ayarında kendini dinle ayarı var aynı ses efekti ayarında kayıt sekmesinde mikrofona çift tıklayınca açılan penceredeki ayarlarda onu kapatın sorun olmaz o dediğiniz ayar orada.

furkanduman32' Alıntı:
Birşey farkettim. Ön tarafa mikrofonu tek taktığımda o calısıyor ama kulaklıgı taktıgımda mikrofon girşini kapatıyor kulaklık acılıyor mikrofon deaktif oluyor

Kulaklık ve mikrofon takınca uyarı penceresi geliyor mu? Bunu ne olarak kullanmak istiyorsunuz diye sorması gerek belki ikisinide mikrofon olarak görüyordur sistem, yada tam tersi.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri