Kasayı her gün taşımamak için çözüm önerisi

Burak Ilter

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
0
Merhaba arkadaşlar, oturduğum ev ile ofis arasında 1 kat var, topladığım bilgisayar kasasını hergün sabah ofise indirip akşam tekrar eve çıkartmak istemiyorum hem zor hem de riskli oluyor.
Kasayı evde bırakıp, inerken sadece mouse, klavye vs taşımak istiyorum.
Kasadan, ofisteki monitöre çekeceğim bir kablo ile (kablo uzunluğu 30-40 metre oluyor) bunu çözebilir miyim?
Bu durumda mouse,klavye,kulaklık ve özellikle usb takmaya sürekli eve çıkmamak için bu girişleri monitöre yapmam gerekecek..
Herhangi bir sorun yaşar mıyım? Bunu nasıl çözebilirim, önerilerinizi bekliyorum..

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Şöyle yapabilirsiniz, TeamViewer ile Android yada IOS bir cihaz ile evdeki bilgisayarınızı uzaktan kullanabilirsiniz. Biraz ağ hızına bağlı gecikme vs. olabilir. Kolay kontrol etmek etmek için bu kontrol ettiğiniz IOS yada Android cihaza Bluetooth klavye fare bağlayabilirsiniz. Görüntüyü ise kontrol ettiğiniz cihazdan kablolu bir şekilde monitöre aktarabilirsiniz. Ancak görüntüyü aktardığınız cihazın ve aktaracağınız monitörün güncel bağlantılara sahip olması gerekir. HDMI, DP ve aktaran cihazda USB Type-C bağlantısı olmalı. Bu sayede evdeki cihazınızı ağ üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Eğer 30-40 metre kablo çekeceğim derseniz birincisi görüntü aktardığınız kablonun gerçekten ciddi kaliteli olması gerekir ki bir sorun var klavye ve mouse ürününü bağlayamazsınız.

Ya yukarıdaki karmaşık yöntemi kullanacaksınız yada en ucuzundan bir laptop alıp yine bahsettiğim yöntemi laptop üzerinden daha basit bir şekilde yapacaksınız.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Geri