Selamlar hocalar, lafı hiç evirip çevirmeden direkt sadede geliyorum.
Doğuştan CP (Serebral Palsi) hastası olduğum için çocukluğum sokaklardan çok bilgisayar başında, oyunlarla ve kodlarla iç içe geçti. Bunu hiçbir zaman dert etmedim, aksine yazılım dünyasını kendime meslek edindim. Normalde Frontend developer'ım ama yaklaşık 8 aydır boştayım.
Biliyorsunuz Discord yasaklandığında hepimiz ortada kaldık, klanlar ve ekipler dağıldı. Ben de bu 8 aylık boş vaktimi ve iletişimsizliğin verdiği siniri birleştirip, "Neden kendi sunucumuzda barınan, dışa bağımlı olmayan bir platform yapmıyorum?" dedim. Aylardır uykusuz kalarak kendi VDS sunucumda sıfırdan bir sesli sohbet uygulaması ayağa kaldırdım.
Olay sadece sese girip çıkmak değil, sistemi oyuncuları yoracak hantal bir yapıdan uzak tutmaya çalıştım. Kaputun altındaki özellikler şöyle:
Projemizin Özellikleri:
Bana odaya kendi ekibiyle aynı anda girip pingi, paket kaybını test edecek, "hocam ses arkadan boğuk geliyor" veya "şurada gecikme var" diyecek acımasız testerlar lazım. Sistemin sınırlarını zorlamanız için sizi bekliyorum.
Test Linki: https://prism.omerkayaekici.com/
Davetiye Kodu: Prism-Kaya
Konuya yazarak ya da linkten direkt girip sistemi terleterek destek olan herkese şimdiden teşekkürler
Görüntüler:
Doğuştan CP (Serebral Palsi) hastası olduğum için çocukluğum sokaklardan çok bilgisayar başında, oyunlarla ve kodlarla iç içe geçti. Bunu hiçbir zaman dert etmedim, aksine yazılım dünyasını kendime meslek edindim. Normalde Frontend developer'ım ama yaklaşık 8 aydır boştayım.
Biliyorsunuz Discord yasaklandığında hepimiz ortada kaldık, klanlar ve ekipler dağıldı. Ben de bu 8 aylık boş vaktimi ve iletişimsizliğin verdiği siniri birleştirip, "Neden kendi sunucumuzda barınan, dışa bağımlı olmayan bir platform yapmıyorum?" dedim. Aylardır uykusuz kalarak kendi VDS sunucumda sıfırdan bir sesli sohbet uygulaması ayağa kaldırdım.
Olay sadece sese girip çıkmak değil, sistemi oyuncuları yoracak hantal bir yapıdan uzak tutmaya çalıştım. Kaputun altındaki özellikler şöyle:
Projemizin Özellikleri:
- Hibrit Mimari (RAM Dostu): Tarayıcıda Next.js hızıyla uçuyor. Windows masaüstü versiyonu ise Tauri tabanlı. Yani arkada Discord gibi sistem kaynaklarını sömürmüyor, oyun oynarken FPS düşürmüyor.
- Hands-Free (Sesli Komut) & Tam Gizlilik: Mikrofon üzerinden botu sesle kontrol edebiliyorsunuz (şarkıyı çal, durdur vb.). En önemli detay: Sesiniz asla sunucuya (backend) gitmez. Konuştuğunuz her şey anlık olarak kendi bilgisayarınızda yazıya (text) çevrilir ve sunucuya sadece metin gider. Yani mikrofonunuz sizi dinleyip veri işlemez, gizlilik %100 güvendedir.
- Çoklu Kaynak Desteği: YouTube, SoundCloud ve Spotify üzerinden yüksek kaliteli ses akışı.
- Entegre Radyo İstasyonları: Power FM, Kral Pop, Fenomen gibi 40'tan fazla radyo tek tıkla elinizin altında.
- Gelişmiş Kuyruk Yönetimi: 50 parçaya kadar geçmiş tutma, otomatik atlama ve durum koruma.
- Dynamic Island: Sesli komutları ve çalan müziği anlık gösteren, iOS tarzı animasyonlu arayüz.
- Akıllı Player Kontrolleri: Web arayüzü ile bot arasında tam senkronize, sıfır gecikmeli uzaktan kontrol.
- Modern & Classic Temalar: İki farklı tasarım seçeneği.
- Discover Page: Yeni sunucuları ve odaları keşfetmeniz için merkezi ekran.
- Sosyal Panel: Arkadaş listesi ve direkt davet sistemi.
- Kalıcı Ayarlar: Ses seviyesi ve diğer ayarlarınız Zustand ve localStorage ile kaydedilir, sayfayı yenileyince uçmaz.
Bana odaya kendi ekibiyle aynı anda girip pingi, paket kaybını test edecek, "hocam ses arkadan boğuk geliyor" veya "şurada gecikme var" diyecek acımasız testerlar lazım. Sistemin sınırlarını zorlamanız için sizi bekliyorum.
Test Linki: https://prism.omerkayaekici.com/
Davetiye Kodu: Prism-Kaya
Konuya yazarak ya da linkten direkt girip sistemi terleterek destek olan herkese şimdiden teşekkürler
Görüntüler: