Kısa Devre Sisteme Zarar Verir mi?

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Arkadaşlar yeni bir PC toplatmıştım ama parçaları kasa içine yerleştirince anakarta elektrik geliyordu ancak görüntü gelmiyordu. Uzay montaj yapınca ise görüntü geliyordu. Kasada şase var diyerek kasayı servise gönderdik parçaları ben kutularına koydum aldım ancak galiba toplattığım yer 4-5 kere ekran kartını çıkarıp takmışlar ve sistemi çalıştırmayı denemişler. Acaba ekran kartına anakarta veya diğer parçalara bir şey olmuş mudur? Anakart ASUS PRIME B450M-K, ekran kartım ROG RTX 2070.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Sistemi gönderdikten sonra geri geldi mi ve geldiyse sorun var mı yok mu? Eğer geldiyse ve sorun yoksa bir problem yoktur en azından uzun vadede sorun olacağını sanmıyorum. Sorunuzun cevabı ise evet statik yada direkt şase elektrik varsa parçalara zarar verebilir ancak tedbirli davranmışlarsa sorun yok. Eğer sorun olursa firmaya durumu bildirirsiniz zaten ama olacağını sanmıyorum.

KS

codExe

Stajyer Üye
Stajyer Üye
Tepki
8
Sistemi servise göndermedim. Sadece kasayı servise gönderdiler. Uzay montajda bir problem olmadan görüntü aldığımız için direkt kasayı gönderdik. Profosyonel davrandıklarını sanmıyorum ve gerçekten parçalara bir şey oldu diye korkuyorum. En son deneme amaçlı teşhir ürün olan başka bir kasaya montaj yaptığımızda tekrar görüntü verdi ama herhangi bir performans testi yapamadım. Sorun kasayla alakali mi yoksa baska bir parca alakali mi bilmiyorum.

ugur.gozaydin

Klavye Delikanlısı
Klavye Delikanlısı
Tepki
4,145
Her şey sorun olabilir ama kısa devre yada bir elektrik atlaması olabilme olasılığı da var ama bu tarz bir olay olsaydı sürekli test etme işleminde bir kalıcı hasar olurdu sistem bir daha hiç açılmazdı. Kasa ile alakalı olabilir ama uzay montaj dışında bir kasaya montaj yapın ki sorunun donanımsal olup olmadığı anlaşılsın. Birde anakartın alt kısımlarını kontrol edin eğer üst seviye bir model değilse arkası açık yapıda olur lehimlere bakın kasaya veyahut herhangi bir yere değen bir lehim var mı bakın.

Şu anda bu konuyu okuyan kullanıcılar

Son mesajlar

Geri